پاسخ به:اخبار سپاه و بسیج
چهارشنبه 21 اردیبهشت 1390 12:40 PM
ارزيابي 5810 قطعه عكس در سه مرحله داوري جشنواره فرهنگي هنري هجرت
دبير هيات داوران نخستين جشنواره فرهنگي هنري هجرت در بخش عكس گفت: آثار ارسال شده به جشنواره هجرت مبين تلاش جواناني است كه بدون كوچكترين ادعا در دورترين نقاط كشور به محرومين خدمات رساني ميكنند.
به گزارش مركز اطلاع رساني بسيج سازندگي، محسن سلماني با بيان اينكه اهميت تصوير و عكس در انتقال اخبار بي بديل است گفت: هميشه يك تصوير گوياتر از كلمه است و در واقع ثبت يك عكس واقعيت مستندي است كه در تاريخ و زمان مشخص به تصوير كشيده ميشود واين ويژگي، عكاسي را از هنر هاي ديگر متمايز كرده است. به طور مثال براي گرفتن يك فيلم به موقعيت خاص، زمان و مكان مشخص نياز است ولي عكس بي نياز از اين امكان است و لحظه اي كه عكسي ثبت ميشود هرگز تكرار نخواهد شد.
وي در خصوص تعداد آثار ارسال شده در بخش عكس جشنواره هجرت تصريح كرد: با توجه به گستردگي مخاطبين و پراكندگي جغرافيايي شركت كنندگان در نخستين جشنواره هجرت، هزاران اثر در اين بخش ارسال شده بود كه اين كثرت بالا بر خلاف رسوم جشنواره هاي سراسري است.
وي با اشاره به سه مرحله بودن انتخاب داوران خاطر نشان كرد:در مرحله نخست انتخاب آثار به لحاظ تكنيكي صورت پذيرفت مه در اين بين از تعداد 5810 قطعه ، تعداد 253 قطعه با موضوع هجرت انتخاب شدند و در مرحله دوم گزينش آثار به لحاظ پرداختن هنري، تركيب رنگ،و نگاه خلاقانه مورد ارزيابي داوران قرار گرفت كه در اين مرحله هم 150عكس به مرحله نهايي كه در نهايت 10 اثر برتر به عنوان آثار منتخب شد. كه علاوه بر ويژگي هاي 2 مرحله نخست، روحيه ايثار گري و كمك به محرومين را به تصوير كشيده بودند.
سليماني ضمن انتقاد از نحوه فراخوان نخستين جشنواره هجرت تاكيد كرد : بيشتر آثار ارسال شده توسط خود گروه هاي جهادي ثبت شده و آثار هنرمندان و عكاسان حرفه اي كمتر به چشم ميخورد و اين نشان از اطلاع رساني نا درست مسولان برگزاري جشنواره است كه جايي براي عكاسان در اردو هاي جهادي لحاظ نكردند و من در دانشگاه ها دانشجويان عكاس و علاقمند بسياري را مي شناسم كه با اشتياق فراوان مي توانستند در به ثبت رساندن اين تلاش با شكوه سهيم شوند كه متاسفانه ميسر نشد.
وي اضافه كرد: اردو هاي جهادي يك حركت عظيم و خود جوش جواناني است كه بهترين اوقات خود را صرف كمك به محرومين ميكنند و من به عنوان يك فرد دانشگاهي از اين موضوع بي اطلاع بودم، و اگر مي خواهيم سازندگي گسترش يابد بايد اطلاع رساني بيشتري صورت پذيرد.
عضو هيئت داوران نخستين جشنواره فرهنگي هنري هجرت تاكيد كرد: بايد به اين حركت جوانان و دانشجويان در اردو هاي جهادي بهاي بيشتري داده شود كه به اعتقاد من بهترين راه ارج نهادن به همت اين عزيزان به تصوير كشيدن و ثبت فعاليت آنان است.
با تشکر