0

اين راه نامناسب است

 
ALI_ALI0934
ALI_ALI0934
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 6676
محل سکونت : فارس شیراز

اين راه نامناسب است
سه شنبه 13 اردیبهشت 1390  3:27 PM

به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا، در حال حاضر بيش از 25 درصد از افراد جامعه براي رفت و آمد به اين مكان ها با مشكل روبرو هستند و اين موضوع تنها مختص معلولان كشور نيست.
براساس آمار، در ايران سه ميليون معلول زندگي مي‌كنند كه بسياري از آنان علاوه بر تحمل رنج ناتواني جسمي، با مشكلات ديگري همانند نبود امكانات رفاهي در سطح شهر، عدم مناسب سازي محيط شهري، اماكن عمومي و سيستم حمل و نقل دست به گريبان هستند.
در اين ميان حتي قانون جامع حمايت از معلولان هم نتوانسته به طور كامل راه گشا و كارساز رفع مشكلات اين قشر از جامعه باشد. مناسب سازي معابر و اماكن عمومي از مشكلات پيدا و آشكار معلولان و كهنسالان است كه هنوز چهره آن در گوشه و كنار شهر ديده مي شود.
نگاهي به وضعيت محيط شهري و مشكلاتي كه در‌تردد معلولان و سالخوردگان وجود دارد به وضوح معضلات اين قشر را نشان مي دهد.
يك معلول ضايعه نخاعي كه در دوران دفاع مقدس دچار محدوديت‌هاي جسمي ـ حركتي شده است به خبرنگار اجتماعي ايرنا گفت: اين حق مسلم جانبازان و معلولان است كه مانند عموم مردم از امكانات جامعه استفاده كنند.
'محمد مرادي' جانباز 70 درصد با بيان اينكه راه دسترسي جانبازان و معلولان به 90 درصد ادارات و بانك‌ها مشكل است، تصريح كرد، به دليل نوع فعاليت‌هايي كه دارم ناچار هستم در سطح شهر و ادارات بسياري تردد كنم اما گاهي به خاطر عدم دسترسي به ادارات و سازمان‌هاي مختلف شرمنده دوستان مي شوم به دليل اين كه گاهي مجبور هستم به فردي كه با او كار دارم پيغام دهم و او براي رسيدگي به كار من در خيابان حاضر شود.
به گفته وي، چنانچه فرد معلول مانند افراد عادي بتواند وارد مراكز و ادارات مختلف شود و كار خود را انجام دهد، احساس عزت نفس بيشتري خواهد كرد.
وي با بيان اينكه در برخي از مراكز و ادارات رمپ ورودي - محل شيب دار تردد معلولان - براي معلولان ايجاد شده، افزود: هنوز در بسياري از مكان‌هاي دولتي و يا مراكز تفريحي و فرهنگي از جمله پارك‌ها و سينما‌ها راه دسترسي آسان براي معلولان وجود ندارد و لازم است اين كار با جديت پيگيري شود تا مناسب سازي از حالت شعار به عمل تبديل شود.
مرادي گفت: وجود رمپ ورودي براي سوار شدن به اتوبوس‌ و ايجاد مكان استقرار معلولان، احداث رمپ ورودي در تمامي اماكن عمومي، فروشگاه‌ها و همچنين ايجاد درب‌هاي عريض براي حركت ويلچر و احداث سرويس‌هاي بهداشتي ويژه معلولان، امكاناتي است كه حداقل بايد در شهرهاي بزرگ پيش بيني شود.

**افراد سالم جاي پارك خودروي معلولان را غصب مي كنند
يك معلول ديگر نيز گفت: محل پارك براي خودروي معلولان در سطح شهر بسيار اندك است و يا جاي پارك از مكان كار او، بسيار دور است. از سوي ديگر درجاهايي كه اين امكان پيش بيني شده برخي افراد عادي خودروهاي خود را در آنجا پارك مي‌كنند.
'زهرا نكويي'افزود: سرويس‌هاي بهداشتي سطح شهر نيز گاهي پله‌هاي زيادي دارد و يا توالت فرنگي ندارد و اگر هم رمپ ورودي و دستشويي مخصوص دارد درب ورودي آن ها آن قدر عريض نيست كه بتوان با ويلچر از آن عبور كرد.
نكويي خاطر نشان كرد، گاهي ساختمان‌هاي اداري بدون رعايت استاندارد براي‌ تردد معلولان ساخته مي‌شود در صورتي كه مي‌توان با صرف هزينه اي‌ اندك، آن را استاندارد و مناسب سازي كرد.

**رمپ هايي با شيب غيراستاندارد، بلاي جان معلولان است
يكي ديگر از معلولان نخاعي درباره مشكلات‌ تردد معلولان در سطح شهر گفت: بسياري از مراكز دولتي و غير دولتي براي ورود و خروج معلولان و افرادي كه مشكلات جسمي ـ حركتي دارند، مناسب نيست و اين مراكز يا رمپ ورودي ندارند و يا اگر هم دارند استاندارد نيست و از شيب خوبي برخوردار نيست.
'امير عليزاده ' اضافه كرد: برخي از مراكز به ويژه فروشگاه‌ ها و پاساژها نيز مشكلات طبقاتي داشته و با وجودي كه داراي تعداد زيادي پله بوده اما آسانسور ندارد و راه دسترسي معلولان به اين مراكز غير ممكن است.
وي، نبود پل بر روي جوي‌هاي آب در سطح شهر را مشكل ديگر در‌ تردد معلولان عنوان كرد و افزود: گاهي براي پيدا كردن يك پل و عبور از آن، بايد مسافت زيادي را طي كنيم كه برخي از سنگ فرش‌هاي پياده روها نيز براي عبور ويلچر از روي آن ها مناسب نيست و چرخ‌هاي ويلچر در آن گير مي‌كند و يا معابر با هم، همسطح نيست و اين مشكلي است كه در بسياري از محله ها ديده مي‌شود.
'حسين قادري ' ورزشكار معلول نيز گفت: سالن‌هاي ورزشي ما براي استفاده از معلولان مناسب سازي نشده است.
**وضعيت اماكن و فضاهاي عمومي در شهر در حد مطلوب نيست
سرپرست دفتر توانمندسازي معلولان بهزيستي كشور گفت: در چهارمحال‌وبختياري كمترين‌ و آذربايجان شرقي بيشترين مناسب سازي اماكن ‌و فضاهاي عمومي براي معلولان ‌و سالمندان انجام شده است.
'ولي الله نصر' افزود: 27 درصد ساختمان ها و اماكن عمومي در كل كشور براي تردد معلولان مناسب سازي شده است كه از ميان همه استان ها، چهارمحال و بختياري با 11 درصد كمترين و آذربايجان شرقي با 39 درصد بيشترين ميزان مناسب سازي را داشته است.
وي در ادامه با بيان اينكه وضعيت مناسب سازي اماكن و فضاهاي عمومي در شهرها درحد مطلوب نيست، اظهار داشت: اين در حالي است كه مناسب سازي ساختمان ها و اماكن عمومي در استان تهران تنها 24 درصد بوده است.
نصر همچنين درباره مناسب سازي محيط فيزيكي و مبلمان شهري معابر و تقاطع ها، تصريح كرد، مناسب سازي در اين حوزه در كل كشور 6 درصد است كه در اين بخش نيز چهارمحال و بختياري با يك درصد كمترين و اصفهان با 15درصد بيشترين، آمار را به خود اختصاص داده است.
وي همچنين درباره ميزان مناسب سازي مراكز آموزشي گفت: ميزان مناسب سازي مراكز آموزشي و دانشگاه هاي كشور 28 درصد است.
نصر درباره مناسب سازي ساختمان ها و مراكز بهداشتي درماني نيز افزود: مناسب سازي مراكز بهداشتي درماني 38 درصد، مراكز اداري 32 درصد، پايانه هاي مسافربري 31 درصد و ساختمان ها و بانك ها 27 درصد اعلام شده است.
اين مقام مسئول در بهزيستي با اشاره به وجود مشكلات فراوان در رفت و آمد معلولان در سطح معابر شهري و اماكن عمومي، اظهار داشت: معلولان بخشي از جامعه هستند و وظيفه همه مسئولان است كه در راستاي احقاق حق آنان تلاش كنند.
نصر در ادامه بر مناسب سازي محيط‌ هاي كاري و شهري به منظور تسهيل دررفت و آمد و حضور معلولان در جامعه تأكيد كرد و افزود: كمك به اين قشر مي‌تواند تنها به پرداخت‌هاي جزئي، بدون پشتوانه و كوتاه مدت منحصر نشود و بستر زندگي مناسب‌تر را براي آنان فراهم كند.
وي به ماده 2 قانون جامع حمايت از معلولان اشاره كرد و گفت: اين قانون اواخر سال 83 در مجلس شوراي اسلامي تصويب و اوايل سال 84 ابلاغ شد. براساس اين قانون، بايد شرايطي فراهم شود تا يك معلول مانند افراد عادي بتواند به اماكن و معابر دسترسي داشته باشد.
نصرادامه داد: مناسب سازي محيط و تسهيل در رفت و آمد معلولان، شايد كمترين كاري باشد كه مسئولان و ساير مردم بايد نسبت به آن اهتمام داشته باشند تا معلولان هم مانند افراد عادي بتوانند به راحتي در همه جا تردد كنند.
**شهرداري مهمترين دستگاه متولي در امر مناسب سازي وي‍ژه معلولان است
سرپرست سازمان بهزيستي كشور گفت: شهرداري بايد به عنوان مهمترين دستگاه متولي در امر مناسب سازي معابر و اماكن عمومي، پاسخگو باشد.
'احمد اسفندياري' با اشاره به اينكه بر اساس قانون جامع حمايت از حقوق معلولان ،دستگاه هاي دولتي بايد مناسب سازي هاي لازم را براي تردد معلولان انجام دهند ،تصريح كرد، شهرداري از جمله مهمترين دستگاه هاي اجرايي در امر مناسب سازي معابر و اماكن عمومي براي معلولان بوده كه بايد در اين زمينه پاسخگو باشد.
وي با يادآوري اينكه معلولان به دليل وجود موانع در سطح شهر و اماكن عمومي، قادر به تردد نيستند و اين امرسبب خانه نشيني آن ها مي شود، گفت: مترو و اتوبوسراني كشور براي معلولان مناسب سازي نشده تا معلولان هم بتوانند همانند ساير شهروندان تردد كنند كه اين امر نيازمند توجه مسئولان در اين زمينه بوده و با اينكه در اتوبوس ها جايگاه اختصاصي براي معلولان در نظر گرفته شده، اما نحوه سوار شدن اين افراد به اتوبوس هنوز جاي پرسش دارد.
اسفندياري با اشاره به پيش‌بيني رديف بودجه ويژه براي اجراي قانون جامع حمايت از حقوق معلولان براي نخستين بار در بودجه بهزيستي اشاره كرد و افزود: بر اين اساس، امسال پيگيري موضوع مناسب‌سازي در بهزيستي سرعت بيشتري مي‌گيرد.
سرپرست سازمان بهزيستي كشور گفت: بودجه اين سازمان در رديف‌هاي ملي نسبت به سال گذشته بالغ بر 5/24 درصد رشد داشته است.
وي، افزايش كيفيت و گسترش خدمات توانبخشي، بالا بردن پوشش توانبخشي مبتني بر جامعه و نيز توسعه فعاليت‌هاي پيشگيرانه سازمان بهزيستي در قبال گروه‌هاي هدف اين سازمان را مهم‌ترين اولويت‌هاي بهزيستي در سال جاري برشمرد.
اسفندياري به تهيه گزارش اقدام هاي دستگاه‌ها و نهادهاي دولتي درباره مناسب سازي ساختمان‌ها و معابر براي نخستين بار در سال گذشته اشاره كرد و افزود: با پيش ‌بيني اختصاص رديف بودجه ويژه در اجراي قانون حمايت از حقوق معلولان، پيگيري موضوع مناسب‌سازي در بهزيستي سرعت بيشتري مي‌گيرد.
اجتمام **9188**1569**
انتهای خبر / خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا) / کد خبر 30368445
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها