پاسخ به:استانها
یک شنبه 11 اردیبهشت 1390 11:26 PM
![]()
خبرگزاري فارس: مديركل اوقاف و امور خيريه استان قزوين گفت: عالمان ديني امروزه بهترين الگو هستند و توجه به سيره اين بزرگواران راه و روش زندگي را به ما ميآموزد.

به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين، حجتالاسلام مسعود انصاري ظهر امروز در مراسم بزرگداشت آيتالله سيد حسن موسوي شالي كه در حسينيه امزاده حسين (ع) قزوين برگزار شد، اظهار داشت: يكي از برنامههاي اداره كل اوقاف استان قزوين برگزاري برنامههاي بزرگداشت عالمان ديني است كه شروع كار نيز با برگزاري مراسم بزرگداشت آيتالله شالي صورت گرفت.
وي ادامه داد: علت اينكه ما نخستين مراسم بزرگداشت عالمان ديني را با اين شخصيت بزرگ آغاز كردهايم، به اين دليل است كه ايشان در دوران قبل و بعد از انقلاب و در دوران جنگ تحميلي حضور پررنگي داشتند و شخيصت ايشان به گونهاي بود كه افراد بسياري مريد ايشان شده بودند.
مديركل اوقاف و امور خيريه استان قزوين اضافه كرد: قرآن كريم يكي از مباحثي كه به صورت جدي دنبال ميكند معرفي الگوهاست و انبيا و شخصيتهاي مختلفي را نيز نام ميبرد و ويژگي آنها را ذكر ميكند به طوريكه قرآن كريم حضرت زهرا (س) و يا همسر فرعون به عنوان يك الگو معرفي ميكند.
وي تصريح كرد: مردم بايد اين الگوها را شناخته و در زندگي خود از اين الگوها تبعيت كنند و امروزه عالمان ديني بهترين الگو هستند و توجه به سيره اين بزرگواران راه و روش زندگي كردن را به ما ياد ميدهد.
انصاري با اشاره به ويژگيهاي شخصيتي مرحوم آيتالله موسوي شالي توضيح داد: آيتالله موسوي شالي در يك محيط اجتماعي بود اما ملكوتي بودن و عارف بودن خود را حفظ كرد، اين شخصيت بزرگوار به كوچكترين روستاها نيز رفته و سخنراني ميكرد و بنده جملهاي را از ايشان به ياد دارم كه فرمودند سعي كنيد با امام زمان رابطه برقرار كنيد و اين رابطه بدون تقوا برقرار نميشود.
در ادامه اين مراسم فرزند مرحوم آيتالله موسوي شالي بيان داشت: پدرم شخصيتي بودند كه نهايت تلاش و فعاليت را براي خدمت به اسلام و مسلمين داشتند و اين فعاليت در دوران طلبگي ايشان نيز بسيار بود.
حجتالاسلام سيد جواد موسوي شالي افزود: با وجود اينكه نجف چند هزار طلبه داشت ولي فعاليت آيتالله شالي به گونهاي بود كه اكثر اساتيد و مراجع ايشان را ميشناختند و ايشان معتقد بودند كه ما طلبهها در همين بدر امر بايد خدمت اسلامي را آغاز كنيم.
وي توضيح داد: با توجه به اينكه عربها تعصب دارند كه در ازدواج، دختر خود را هميشه به همكيش و عرب بدهند ولي يكي از اينها به قدري توجه خاص به آيتالله شالي داشت كه بيان ميكرد كه من ميخواهم دخترم با اين سيد ازدواج كند زيرا اين سيد تبليغ كرده و فعاليت اجتماعي دارد و با وجود مخالفتهاي اطرافيانش نيز دخترش را به عقد ايشان درآورد.
فرزند مرحوم آيتالله موسوي شالي يادآور شد: آيتالله شالي به نجف رفت تا مقدمات كار را تنظيم كند ولي وقتي بازگشت پدر اين دختر از دنيا رفته بود و اقوام و نزديكان اين دختر بيان كردند كه ما حاضر نيستيم كه اين دختر را به شما دهيم ولي زماني كه ايشان فرمودند اين خانم به عقد من درآمده و من ايشان را ميبرم، من سرباز حضرت ابوالفضل عباس (ع) هستم و ايشان مرا كمك ميكند، اطرافيان اين دختر خود با كمال ميل و رغبت اجازه دادند تا اين خانم با آيتالله شالي به نجف برود.
وي تصريح كرد: ايشان در آن دوران به منازل عربها رفته و تبليغ ميكردند و مبلغ رسمي در بين عربها شده و در آن منطقه به سيد حسن قزويني معروف بودند.
موسوي شالي خاطرنشان كرد: ايشان در ايران نيز هفتهاي يك مرتبه به روستاها ميرفتند تا اينكه زلزله رخ داد و ايشان تبليغات خود را گسترش دادند و در عصمتآباد مدرسهاي بود كه فرمودند اين مدرسه را بايد آباد كنم و اين كار را نيز كردند و در واقع سخن ايشان توأم با عمل بود، در آن دوران علما به ايشان گفتند كه بيايند قزوين و ايشان سال 42-41 به حوزه علميه قزوين آمدند.
وي يادآور شد: پدرم گاهي تا ساعت دو نيمه شب بيدار بودند و براي حل مشكل يك انسان بيچاره و گرفتار نامه مينوشتند، ايشان دهها هزار خدمت داشتند و بسيار متواضع بودند به طوريكه وقتي نماينده مجلس خبرگان رهبري بودند، در جلسات خبرگان پشت ستون مينشستند و برخي ميگفتند به گونهاي بنشينيد كه تصوير شما از تلويزيون پخش شود ولي ايشان ميگفت كسي كه ميخواهد براي خدا كار كند، احتياج ندارد كه ديگران چهرهاش را ببينند.
انتهاي پيام/آ10/ح