پاسخ به:استانها
یک شنبه 4 اردیبهشت 1390 5:53 PM
خبرگزاري فارس: مديرجهاد كشاورزي شهرستان لردگان گفت: بيش از 500 هكتار از اراضي تحت پوشش گندم شهرستان لردگان عليه آفت سن گندم سمپاشي شد.

به گزارش خبرگزاري فارس از شهركرد، غلامعلي سعيدي صبح امروز در جمع كشاورزان اين شهرستان با اعلام اين مطلب، اظهار داشت: يكي از آفات مهم غلات، سن گندم است كه هر ساله سبب ايجاد خسارت كمي و كيفي به غلات ميشود.
وي با اشاره به تأثيرگذاري نامطلوب اين آفت بر كيفيت آرد توليدي، گفت: اين آفت سبب كاهش قابليت گندم و آرد در نانوايي و شيرينيپزيها و گاها سبب مسموميت انسان ميشود.
سعيدي خاطرنشان كرد: در سالجاري با توجه به اجراي قانون هدفمندي يارانهها و آزاد سازي قيمت آرد و نان از يك سوي و همچنين خريد كيفي گندم اهميت مبارزه به اين آفت بيش از پيش لازم و ضروري است.
مديرجهاد كشاورزي شهرستان لردگان گفت: در همين راستا مديريت جهاد كشاورزي اين شهرستان با انعقاد قرارداد با شركتهاي خدمات مشاورهاي كشاورزي و يا نظارت دقيق و لحظه به لحظه كارشناسان علاوه بر بررسي اماكن زمستان گذران از ابتداي مهرماه سال گذشته تاكنون و نيز تعيين زمان ريزش و ميزان آلودگي اين آفت نسبت به سمپاسي 500 هكتار از اراضي زير پوشش گندم در بخش مركزي از جمله منطقه ريگ و بخش فلارد در منطقه پشتكوه اقدام كرده است.
وي با تأكيد بر ضرورت اهميت زمان دقيق در مبارزه با اين آفت، گفت: برهمين اساس بهمنظور افزايش سرعت مبارزه با اين آفت 12 دستگاه تراكتور سمپاش با بهكارگيري و عمليات مبارزه با سن ما در طي پنج روز با صرف 250 ليتر سم حشره كش و در زمان مناسب از 25 تا 31 فروردين ماه سال جاري انجام گرفت.
سعيدي خاطرنشان كرد: عمليات مبارزه سبب كاهش جمعيت زمستان گذران اين آفت در سال جاري و كاهش خسارت در سال آينده خواهد شد.
وي در ادامه از كشت مكانيزه برنج در سطح 20 هكتار از اراضي لردگان در سال جاري خبر داد و گفت: در دنياي امروز كه استفاده از ماشين در بسياري از كارها از زحمتها كم ميكند و بر بهرهوري ميافزايد، توليد برنج هم ميتواند آسانتر و راحتتر باشد و درعين حال بهره و سود اقتصادي بيشتري نصيب شاليكاران كند.
سعيدي به فوايد ماشيني كردن روند توليد برنج در اين شهرستان اشاره كرد و گفت: كاهش هزينههاي توليد، افزايش ميزان توليد، كاهش ضايعات جانبي، صرفهجويي در وقت، كاهش سختي كار و استفاده بهتر از نهادههاي كشاورزي از مهمترين فوايد ماشيني كردن توليد برنج است.
وي صرفهجويي در وقت و كاهش سختي كار را از ديگر فوايد كشت ماشيني برنج دانست و گفت: در حالي كه بسياري از شاليكاران به علت سختي كار به انواع بيماريهاي پوستي و استخواني مبتلا ميشوند كه پيري زودرس يكي از عواقب كار در شاليزارهاست، در توليد ماشيني شاليكار با به كارگيري ماشينآلات كاشت و برداشت با كمترين زحمت كار ميكند و به بيماريهاي شاليزار هم مبتلا نميشود.
انتهاي پيام/صا20/ب