0

استانها

goshachay
goshachay
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 1682

پاسخ به:استانها
شنبه 3 اردیبهشت 1390  1:47 PM

نسخه چاپي ارسال به دوستان
گزارش فارس از بزرگداشت روز زمين پاك؛
پاكسازي سواحل مازندران و غيبت بسياري از مجريان طرح

خبرگزاري فارس: در طرحي نمادين در حالي سواحل مازندران توسط مردم پاكسازي شد كه دعوت‌كنندگان اداري خودشان را به اين مراسم نرسانده بودند.

به گزارش خبرگزاري فارس از شهرستان ساري، دوستداران محيط زيست در سواحل ساري در اقدامي نمادين و با هدف گراميداشت روز زمين پاك اقدام به جمع‌آوري زباله به طول سه كيلومتر كردند.
دوستداران محيط زيست ساروي با شعار توليد زباله كمتر زندگي بهتر زمين سالم‌تر را الگو خود قرار دادند و در اقدام نمايدين سه كيلومتر از سواحل ساري را پاكسازي كردند.
در انجام پاكسازي سواحل ساري دوستداران محيط زيست كه به دعوت سازمان مردم نهاد در اين مراسم حضور داشتند آنچنان با ذوق و شوق اقدام به پاكسازي زمين مي‌كردند كه گويا محيط خانه خود را پاكيزه مي‌كنند.

*زمين را دوست دارم
در اين ميان دختر سه ساله‌اي كه كيسه زباله را به زمين مي‌كشيد توجه همگان را به خود جلب كرد.
وي كه به همراه پدر و مادر در اين مراسم شركت كرده‌ بود در گفت‌و‌گو با فارس گفت: من زمين را دوست دارم و از پاك كردن زباله از روي زمين ناراحت نيستم.
پيرمرد بازنشسته نيروي انتظامي كه با لباس آراسته در جمع دوستداران محيط زيست قرار گرفته بود نيز در گفت‌وگو با فارس بيان داشت: اين سومين سال است كه در پاكسازي سواحل حضور مي‌يابم و گوشه گوشه محيط زيست را خانه دوم خود مي‌دانم.
داداشي كه سرهنگ بازنشسته نيروي انتظامي بود آنچنان با شوق اقدام به جمع‌آوري زباله مي‌كرد كه انگار يادش رفت ممكن است، لباس آراسته كه بر تن دارد كثيف شود.
وي ادامه داد: هر زباله را كه از روي زمين برمي‌دارم حس مي‌كنم بار بزرگي را از دوشم گرفتم.
داداشي گفت: حضور همه آحاد مردم بايد در كاهش زباله از روي زمين بايد چشمگير باشد و سعي كنيم زباله كمتر توليد كنيم و يا اگر توليد شد به طور صحيح دفن يا در مبادي قرار بگيرد كه به محيط زيست آسيب نزند.

*چشم ديدن زباله بر روي زمين را ندارم
معلم خانمي كه بسيار فعال‌تر از ساير بانوان در جمع‌آوري زباله پيشقدم بود، اظهار داشت: وجود زباله در روي زمين برايم زجرآور است و چشم ديدن زباله بر روي زمين كه مهربان و با عطوفت است را ندارم.
وي با بيان خاطره‌اي از روز 13 فروردين به گفت‌وگوي خود با ما ادامه داد و بيان داشت: در روز 13 فروردين به يكي از اماكن تفريحي شهميرزاد سمنان رفتم كه با مشاهد زباله در آن مكان با همكاري بانواني كه به تفريح آمده بودند اقدام به جمع‌آوري زباله كرديم.
وي با اعلام اينكه مدير مدرسه ابتدايي نيز هست، بيان داشت: براي نهادينه كردن اين امر در مدرسه‌ام ماهي يك بار با همكاري دانش‌آموزان در محيط مدرسه زباله را جمع‌آوري مي‌كنيم.
دختر كوچكي كه كيسه زباله‌اش سنگين شده بود و توانايي حمل آن را نداشت نيز گفت: براي نخستين بار در مراسم روز زمين پاك شركت مي‌كنم و هيچوقت از اينكه زباله را روي زمين كم مي‌كنم خسته نمي‌شوم.

* از زخمي شدن پاي كودك معصوم در ساحل جلوگيري كردم
جواني كه پس از كنار زدن شن‌هاي روي ساحل، شيشه‌اي شكسته را بيرون آورد، گفت: مردم در كارهاي خيرخواهانه با جان و دل شركت مي‌كنند و من با جمع كردن اين تكه شيشه از زخمي شدن پاي كودك معصوم در ساحل جلوگيري كردم.
وي به بنر روز پاك هواي پاك در دستش بود اشاره كرد و بيان داشت: مسئولان بايد براي تشويق مردم در اقدامات خيرخواهانه همراه باشند.
وي ادامه داد: در زير اين بنر آرم بسياري از ادارات درج شد ولي حتي يك نماينده از اين سازمان‌ها در اين مراسم حضور ندارد.

* كمك به سازمان‌هاي مردم نهاد موجب كاهش بسياري از آسيب‌هاي اجتماعي مي‌شود
رئيس سازمان مردم‌نهاد مازندران نيز با اعلام اينكه محيط زيست متعلق به همه مردم است، گفت: مردم بايد تلاش كنند تا زباله توليد نشده و اين فرهنگ براي مردم نهادينه شود كه هر كس زباله توليد كرد مسئوليت دفن آن را نيز خود برعهده داشته باشد.
علي فلاح تاكيد كرد: فرهنگ‌سازي مناسب در كاهش اثرات محيط زيست بسيار تاثيرگذار است، كمك مسئولان به سازمان‌هاي مردم نهاد موجب كاهش بسياري از آسيب‌هاي اجتماعي مي‌شود.
وي ادامه داد: سازمان مردم‌نهاد يك موسسه مردمي است كه بودجه براي انجام كارهاي عام‌المنفه ندارد و به هين دليل نياز به حمايت همه مسئولان دارد.

* محيط زيست براي همه مردم است
در ادامه اين مراسم معاون اداري مالي محيط زيست مازندران نيز با بيان اينكه با همكاري سازمان مردم نهاد اين مراسم در برخي از شهرهاي ساحلي استان انجام مي‌شود، تصريح كرد: همه آحاد مردم بايد تلاش كنند تا سه عنصر حياتي آب، خاك و هوا را حفظ كنيم.
قاسم قاسمي ادامه داد: عده‌اي فكر مي‌كنند كه حفظ محيط زيست تنها برعهده سازمان محيط زيست است و اين فرهنگ بايد تغيير يابد.
وي تاكيد كرد: هر كس به اندازه‌اي كه از زمين، آب و هوا بهره‌برداري مي‌كند بايد براي محيط زيست دل بسوزاند.
در پايان اين مراسم پس از جمع‌آوري زباله به 80 نفر از كساني كه در مراسم حضور يافتند جوايزي اهدا شد.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها