0

رسانه وهنر

 
siamy1373
siamy1373
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 4549
محل سکونت : آذربایجان غربی

پاسخ به:رسانه وهنر
جمعه 2 اردیبهشت 1390  8:06 PM

گزارش آريا از نخستين آيين گراميداشت فيلمسازان سلامت محور؛

تقدير از کيانوش عياري در خانه سلامت عباس آباد

بزرگنمایی:  

خبرگزاري آريا- در نخستين آيين گراميداشت فيلمسازان سلامت محور، از کيانوش عياري قدرداني شد.
به گزارش خبرنگار سينمايي آريا، چهارشنبه 24 فروردين نخستين آيين گراميداشت فيلمسازان سلامت محور با حضور کيانوش عياري کارگردان، محمود منيعي معاون امور اجتماعي و فرهنگي، محمد مهدي گلمکاني مدير کل اداره سلامت شهرداري، احمد مسجد جامعي عضو کميسيون فرهنگي شوراي شهر تهران، مصطفي پهلواني مدير طرح سينما سلامت و شهردار منطقه 7 در خانه سلامت عباس آباد برگزار شد.
اين مراسم با تلاوت آياتي از قرآن و پخش سرود ملي ايران آغاز شد؛ پس از آن محمود منيعي به ايراد سخن پرداخت و علت گراميداشت "کينوش عياري" را سعي و تلاش ايشان در بخش سينما و سلامت اجتماعي و سکونتشان در منطقه 7 دانست.
در ادمه پس از سخنراني هاي محمد مهدي گلمکاني و مصطفي پهلواني، احمد مسجد جامعي گفت: اگر روزي در جهان، کشور ايران را با نام سعدي، حافظ و ... مي شناختند، در حال حاضر ما را با سينما مي شناسند؛ سينمايي که به عناصر ارزشمند متکي است، کارهاي با شکوهي توليد مي کند و هراز چند گاهي نام ايران را در سينما و جشنواره هاي جهان مطرح مي کند.
وي ادامه داد: در بين بزرگاني که در سينما ايران نقش آفرين بودند، نام "کيانوش عياري" نيز به چشم مي خورد که يک نگاه متفاوت را بيان مي کند.
پس از ارائه بيوگرافي عياري توسط مجري، لوح تقديري به اين کارگردان تقديم شد و شهرام خرازيها کارشناس در خصوص پيرامون آثار کيانوش عياري با وي به گفتگو پرداخت.
خرازيها گفت: عياري از معدود کارگردان هايي است که به مسائل روانشناختي پرداخته است اما آثارش خالي از ضعف و اشتباه نيست البته در بين آثاري فراواني که به مسائل پزشکي و روانشناختي پرداخته اند، در فيلم هاي عياري اين اشتباهات کمتر به چشم مي خورد.
کيانوش عياري در خصوص عدم اکران 2 فيلم "بيدار شو آرزو" و "سفره ايراني" اظهارداشت: فيلم "بيدار شو آرزو" درباره زلزله بم است و ما در نخستين روزهاي زلزله، در شرايط سختي فيلم را ساخته ايم اما نمي توان واژه توقيف را براي اين فيلم به کار برد چراکه به دليل "تلخ" بودن از اکران دور مانده است. "سفره ايراني" هم مشکل اکران نداشت اما صحنه هاي پاياني فيلم پس از 9 سال هنوز فيلمبرداري نشده است.
او متذکر شد: "خانه پدري" که در جشنواره امسال هم با مشکل اکران مواجه شد، توافقي صورت گرفت که فيلم از جانب من براي  جشنواره آماده نشود و صحبتي از توقيف به ميان نيايد اما ظاهراٌ اين اتفاق ميسر نشد. اين فيلم دچار اصلاحات عميقي خواهد بود که اگر اعمال شود يک سري از اتفاقات مهم فيلم از دست مي رود و اگر اين اصلاحات انجام نشود که فيلم اکران نمي گردد.
کارگردان فيلم "بودن يا نبودن" در خصوص ساخت فيلم هاي پزشکي توضيح داد: من در کوچکترين مسائل هم با پزشکان مشورت مي کردم که دچار اشتباه نشوم.
در پايان يکي از حاضرين ضمن اشاره به صحبت هاي عياري مبني بر آلودگي صوتي، از وي درخواست که فيلمي را در اين زمينه کارگرداني کند.
نگاهي به زندگي و فعاليت هاي کيانوش عياري
کيانوش عياري در سال 1330 در اهواز به دنيا آمد.
وي داراي مدرک ديپلم است و کارش را از سينماي آزاد آغاز کرد و پس از ساخت چند فيلم 8 ميليمتري به سينماي حرفه اي راه يافت.
3 فيلم اول او جزو بهترين‌هاي آن سال‌ها بود. بطوري که "تنوره ديو" در چهارمين جشنواره و "آن‌سوي آتش" در ششمين جشنواره فيلم فجر سيمرغ بلورين بهترين کارگرداني را براي او به ارمغان آوردند.
پس از اين 3 فيلم، عياري به سينماي کمدي روي آورد و دو فيلم تجاري را کارگرداني کرد که هر دو از پرفروش‌ها بودند. در اواسط دهه 70 "بودن يا نبودن" را ساخت. ساخت فيلم "سفره ايراني" او 3 سال طول کشيد.
عياري گرچه در سال‌هاي اخير در سينما و به سبب ساخت سريال "روزگار قريب" حضوري مستمر در سينما نداشته است اما دو فيلم اخيرش؛ "بيدار شو آرزو" و "سفره ايراني" نيز نمونه بارزي از سينماي تجربي اوست.
سريال "روزگار قريب" ترکيبي از مضامين اجتماعي فيلم‌هاي قبلي عياري هم محسوب مي‌شود.
برخي از آثار و افتخارات کيانوش عياري
1364 ، "تنوره ديو" (سيمرغ بلورين بهترين کارگرداني در چهارمين جشنواره فيلم فجر)
1365 ، "شبح کژدم"
1366 ، "آن سوي آتش" (سيمرغ بلورين بهترين کارگرداني در ششمين جشنواره فيلم فجر)
1367 ، "روز با شکوه"
1370 ، "دو نيمه سيب"
1371 ، "آبادانيها"
1374 ، "شاخ گاو"
1375 ، مجموعه تلويزيوني "خانه به خانه"
1377 ، "بودن يا نبودن"
1378-79-80 ، "سفره ايراني"
1383 ، "بيدارشو آرزو"
1381-86 ، نويسندگي و کارگرداني مجموعه تلويزيوني "روزگار قريب"
آخرين ساخته وي فيلم "خانه پدري" بود که متاسفانه با مشکل اکران مواجه شده و در جشنواره 29 فيلم فجر نيز نمايش داده نشد.

کد خبر: 20110415132134211
 
     
  آگهی  
 
     
     
 


 

 

در خرابات مغان نور خدا می بینم

وین عجب بین که چه نوری ز کجا می بینم

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها