0

رسانه وهنر

siamy1373
siamy1373
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 4549

پاسخ به:رسانه وهنر
جمعه 2 اردیبهشت 1390  7:36 PM

جلسه پرسش و پاسخ "تماشاچي محکوم به اعدام" برگزار شد

بزرگنمایی:  

خبرگزاري آريا- جلسه پرسش و پاسخ نمايش"تماشاچي محکوم به اعدام" به کارگرداني روح الله جعفري دوشنبه گذشته با حضور تماشاگران وجمعي از اهالي رسانه در تالار سايه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري آريا، در اين نشست که توسط عليرضا سعيدي منتقد و روزنامه نگار تئاتربا حضورعوامل نمايش برگزار شد،  تماشاگران حاضر در سالن به طرح سوالات و ديدگاه هاي  خود درباره اين نمايش پرداختند. بازبيني هاي مکرر و سخت گيري هاي مميزي در کنار بسته نشدن قرارداد و پرداخت دستمزدها در چند ماه گذشته صحبت  و دردل مشترک عوامل اجرايي بود که موجب شد در اين جلسه بيشتر از آن که در مورد اثر صحبت شود درباره حاشيه هاي اجراي آن بحث و گفتگو شد.
رو ح الله جعفري کارگردان نمايش گفت:« متن تماشاچي محکوم به اعدام براي نخستين بار فرصت اجرا در صحنه ايران را پيدا کرده است . اين متن توسط تينوش نظم جو به فارسي ترجمه و منتشر شد و اکنون شنيده ايم پس از مشکلاتي که در حاشيه اين اجرا براي مجوز گرفتن گروه ما رخ داد ، وزارت ارشاد مجوز چاپ مجدد آن را صادرنکرده است که در صورت صحت اين خبر جاي تأسف دارد.»
 او همچنين  ادامه داد :«اين نمايشنامه ماتئي ويسني يک قابليت اجرا در شکل و سبک مختلفي دارد و از ظرفيت تماشاگر مي توان در اجرا استفاده کرد و همين به جاذبه هاي آن مي افزايد و موجب مي شود تا  تماشاگر با علامت سوال از سالن بيرون برود.»
جعفري که دراماتورژ اين نمايشنامه  هم بوده ، درباره ميزان تغييرات متن در اين اجرا توضيح داد :«اين متن با حفظ تم ،موضوع و داستان دراماتورژي شد و البته زاويه ديد دراماتورژي آن دخيل شده است . البته در طول بازبيني هاي متعددي که انجام شد نمايش با مشکلاتي مواجه شد و تغييراتي کرد.»
 اين کارگردان با انتقاد از نبود فضاي گپ و گفت ميان شوراي بازبيني مرکز هنرهاي نمايشي و گروه هاي هنري گفت:«سخت گيري هاي فراوان موجب شد تا تغييرات زيادي در اين اجرا رخ دهد . قرار بود  مانند متن نمايشنامه هر شب يکي از تماشاگران بر روي اين صندلي بشيند وهمان ابتدا هنگام تهيه بليت نمايش بدون آن  که خودش بداند در گيشه تئاتر شهر برروي بليتش مهر تماشاچي محکوم به اعدام خورده شود وبعد توسط راهنماي تالار سايه به جايگاهي در صحنه هدايت شود اما مسوولان شوراي نظارات موافقت نکردند وشرايطي را براي گروه گذاشتند که امکان پذير نبود بنابراين من مجبور شدم در لحظه آخرخودم بر روي اين صندلي بشينم.»

صابوني :علت ضعف نمايشها ،عمل نکردن مرکز هنرهاي نمايشي به تعهداتش است

فرزين صابوني بازيگر نقش دادستان اين نمايش هم با اشاره به بازبيني هاي متعدد اجرا گفت:«اين نمايش با وجود گذراندن مراحل بازبيني فراوان وحذفيات بي شمار ،برآمده از دل بچه هاي گروه است و علت عمده نقاظ ضعف نمايش هم همين حذفيات بوده است.»
 اين بازيگر با انتقاد ازعملکرد مرکز هنرهاي نمايشي در ماه هاي اخير و بي توجهي آن به پرداخت دستمزدها ومعوقه هاي هنرمندان ادامه داد:«مرکزهنرهاي نمايشي به جاي حمايت از هنرمندان کار ديگري مي کند . من بازيگر پر کار سال 89 در تئاتر معرفي شده ام در حالي براي هيچ کدام از کارهايم هنوز قراردادي نبسته ام  دستمزد نگرفته ام . »
به گفته صابوني ، يکي از دلايل ضعف نمايشهاي روي صحنه در حال حاضر نبود آرامش و امنيت شغلي عوامل اجرايي و عمل نکردن مرکز هنرهاي نمايشي به تعهداتش است.
سيروس همتي بازيگر نقش قاضي نيز با انتقاد به شرايط پرداختها و قراردادها گفت:«پيتر اشتاين  در جشنواره تئاتر فجر يک نمايش در تالار سنگلج اجرا کرد همه تماشاگران همان ابتداي اجرا با عصبانيت سالن را ترک کردند ، اما با وجود آن پيش از اجراي دوم خود مبلغ کامل دستمزدش را گرفت و بعد به صحنه رفت . من بازيگر ايراني امسال اولين باري بود که سر سفره هفت سين شرمنده خانواده ام شدم.»
هدي ناصح بازيگر نقش وکيل مدافع نيز با تصديق صحبتهاي همکارانش در مورد پرداخت نشدن دستمزدها ،به موضوع آزار دهنده  بازبيني هاي مکرر در اين اجرا اشاره کرد و گفت :« بازبيني هاي پي درپي و حذف کردن ها در اين اجرا موجب شد ما بازيگران بسيار آزار و اذيت ببينيم و در روزهاي اول اجرا بدون آرامش ، با اضطراب و عصبانيت به صحنه برويم.»

ميرزايي : با موسيقي حذفيات را پر کردم

محسن ميرزايي آهنگساز اين نمايش هم با بيان اين جمله ،که هر جا محدوديت ها افزايش يابد ديدگاه آدمها هم متفاوت مي شود گفت:« چون اين نمايشنامه درمرحله بازبيني با حذف فراوان مواجه شد من مجبور شدم جاهاي خالي که ديالوگها يا صحنه ها حذف شده بود را با موسيقي پر کنم .»
 او همچنين از منتقدان خواست تا در نقدهايشان به موسيقي  نمايشها هم توجه کنند تا اين بخش تئاتر نيز رشد کند.
رضا بهرامي  بازيگر و دستيار و برنامه ريز اين تئاترهم از سخت گيرها گفت وتأ کيد کرد حذفها و تغييرات در مرجله اجرا موجب گاهش انرژي بازيگر مي شود . او  با اظهار اميدواري از فرا ررسيدن روزي که ذره بين ها از صحنه  تئاتر ها  حذف شوند ،گفت:« نبايد واقعيتها را از صحنه حذف کنيم با حذف آنهاخودمان را حذف کرده ايم.»
اجراي دوشنبه گذشته اين نمايش ويژه مطبوعات و اهالي رسانه بود . همچنين در روز پنجشنبه آينده  25 فروردين نيز ساعت 17 اين نمايش ويژه هنرمندان به صحنه مي رود.

کد خبر: 20110412112213205

آگهی  

در خرابات مغان نور خدا می بینم

وین عجب بین که چه نوری ز کجا می بینم

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها