پاسخ به:اخبار روز
پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390 12:54 PM
آرزو جعفريان نمايشگاه نقاشي هاي ليلا جلاير و يلدا جعفري، مادر و دختر،در گالري شيرين آغاز به کار کرد. ليلا جلاير تحصيلکرده دانشگاه هنرهاي زيباي رم (ايتاليا) است و تا کنون نمايشگاه هاي زيادي را در خارج از ايران بخصوص آمريکا و دبي برگزار کرده است. اين اولين نمايشگاه او در ايران محسوب مي شود. آثار ليلا جلاير شامل 11 اثر آبرنگ از بناهاي تاريخي ايران چون ارگ بم، او در اين نمايشگاه 9 اثر اکريليک و ميکس مديا با ابعاد 168×138 ارائه داده است و با الهام گرفتن از اين اولين نمايشگاه او در کنار مادرش محسوب مي شود. در اين باره
طاق بستان، کوهي در بندر انزلي و مناظر زيبايي از دره، کوه، طلوع و غروب
مي شوند. جلاير براي خلق اين
نقاشي ها به شيوه دلخواه خود از مناظر و ابنيه هاي تاريخي عکاسي کرده و به سبک خود ديده هايش را به تصوير اضافه کرده و به روي تابلو منتقل کرده است. رنگ آميزي اين آثار بيشتر از
رنگ هاي سنگ ها و به شکلي رنگ هاي موجود در طبيعت است. جلاير در مورد
فعاليت هايش در اين زمينه مي گويد: هميشه کارهاي مختلفي با رنگ روغن، آب رنگ و سياه قلم انجام
داده ام اما مدتي است که در کنار استاد
خرمي نژاد کار آبرنگ مي کنم. من بيشتر دوست دارم روي موضوعاتي در مورد ايران کار کنم و به هر آنچه که به ايران مربوط مي شود علاقه مندم. دخترم هم با اينکه در ايران زندگي نمي کند اما نقاشي هايش متاثر از فضا و
اسطوره هاي ايراني است و در نمايشگاه قبلي اش هم کارهاي تعزيه اي انجام داده است.يلدا جعفري ليسانس گرافيک رايانه از نيويورک و فوق ليسانس تجارت
بين المللي از دبي دانشگاه استراليايي دارد. او تا کنون نمايشگاه هاي متعددي در نيويورک، کاليفرنيا، دبي و...
برگزار کرده است. اين دومين نمايشگاه وي بعد از نمايشگاه تصويرسازي اش در سال 2003 در ايران محسوب
مي شود.او فعاليت هاي زيادي در زمينه تصويرسازي کتاب کودک، طراحي کارت براي يونيسف و تصويرسازي هايي براي والت ديسني انجام داده است. جعفري بعد از برگزاري هر نمايشگاه درصدي از فروش آثارش را به کودکان نيازمند اختصاص مي دهد و هر ساله چند اثر از کارهايش را در حراجي در دبي
مي گذارد که درصدي از فروش آن براي کمک به کودکاني در سرتاسر دنيا تعلق مي گيرد.
اسطوره هاي قديمي ايراني و داستانهايي از شاهنامه و با برداشت از المان هاي قديمي و سنتي، آنها را به شکلي جديد به روي بوم آورده است. او در مورد آثار ارائه شده در اين نمايشگاه مي گويد: من از سمبل هاي قديمي چون مرغ عشق، فرشته، ماهي و کبوتر که هر کدام در داستا نهاي قديمي مفهوم خود را در بر داشته استفاده مي کنم و آن را با حالتي جديد مي آميزم که هم حالت قديمي خود را حفظ کند و هم حالت امروزي به خود بگيرد. دوست ندارم در آثارم خشونت را به تصوير بکشم تا جايي که مي بينيد اسب هاي جنگي در اسطوره هاي قديمي را به شکلي متفاوت آورده ام که چهره خشن را از آن
گرفته ام يا از سمبل فرشته که آن را بسيار دوست دارم استفاده کرده ام چون هم حس آرامش و هم مراقب بودن را به من مي دهد و مرغ عشق که در آثارم اشاره به روشنايي، عشق و محبت دارد. نقاشي هايم همگي اکسپرسيو هستند و حرف و مفهوم خود را مي رسانند و به هرکس حس خاصي مي دهد. او در مورد شعرها و متن هاي درهم و ناخوانايي که گاه بر روي سوژه اصلي اثرش يا در حاشيه اي از آن استفاده شده، مي گويد: من بر اساس احساس برآمده از وجودم شعرهايي را که خود سروده ام به شکل خط هايي درهم و نا خوانا به اثر اضافه کرده ام به شکلي که بيننده را درگير آن کنم تا شايد با دقت زياد به آن بتواند يک کلمه از آن را متوجه شود. من با به کار بردن رنگ هاي طلايي، مسي و برنزي قصد داشتم اثر قديمي به نظر بيايد و بعد با ميکس کردن آنها با رنگ هاي
سرزنده تري چون سبز، قرمز و صورتي سعي در شاد جلوه دادن و ايجاد يک حس خوب در مخاطب داشته ام. تمام لايه هاي رنگي را بر اساس حسي که در آن موقع در فکر، ذهن و دلم وجود داشته آورده ام.در آثار او همه چيز رنگي است و حتي يک فضاي کوچک خالي بدون رنگ هم ديده نمي شود. او در اين باره مي گويد: اين نگاه مرا به اطراف و زندگي نشان مي دهد. من در زندگي واقعي هم فضاي خالي ندارم و دوست دارم مادام در کار باشم.
مي گويد: دوست داشتيم دو سبک کاملاً متفاوت را يکجا بياوريم که بيننده هم حس کارهاي مرا بگيرد و هم همزمان با آثار مادرم ارتباط برقرار سازد که اين باعث جذابيت بيشتر نمايشگاه مي شود.گفتني است اين نمايشگاه تا هفتم ارديبهشت در گالري شيرين داير خواهد بود.