پاسخ به:اخبارفرهنگی
چهارشنبه 31 فروردین 1390 11:30 PM
خبرگزاري فارس: يك كارگردان تئاتر با اشاره به اينكه نويسندگان به كارهاي سفارشي روي آوردند، گفت: تئاتر كودك با چالشي بنيادي به نام متن و نمايشنامهنويسي مواجه است، چرا كه نويسندگان ما با علم روز پيش نميروند و به آموختههاي خود اكتفا ميكنند.

حسين مزيناني در گفتوگو با خبرنگار تئاتر باشگاه خبري فارس «توانا» در خصوص نمايش «جيك جيكو در خط مرزي» گفت: اين نمايش با توجه به معضلات و مشكلات موجود در جامعه و پيرامون آن براي كودكان با روانشناسي جديد ساخته شده است.
وي در رابطه به مشكلات تئاتر كودك در كشور بيان كرد: براي تئاتر كودك و تئاتر تبليغ انجام نميشود، وقتي فرهنگ ديدن تئاتر در جامعه ايجاد نشده است، تلاشهاي هنرمندان با كم رنگي مواجه ميشود و متأسفانه افرادي وارد كار نمايش شدهاند كه تنها نام هنرمند را يدك ميكشند بنابراين بايد يك سري از موقعيتهاي هنرمندان دسته بندي شود.
اين كارگردان تئاتر افزود: در حال حاضر حرفهايترين سالن براي اجراي كار كودك تالار هنر است.
مزيناني اظهارداشت: تئاتر كودك با چالشي بنيادي به نام متن و نمايشنامه نويسي مواجه است، اين مشكل ريشه در پايههاي فرهنگ ما دارد؛ هنرمندان ما با علم روز پيش نميروند و به آموختههاي خود اكتفا ميكنند.
اين كارگردان تئاتر كودك با اشاره به اينكه در كشور ما نويسندگان حرفهاي زيادي وجود دارند، گفت: نويسندگي از لحاظ مالي بازتابي براي نويسندگان ندارد.
به گفته مزيناني زماني كه مسائل مالي براي گذران زندگي كفايت نميكند، نويسندگان به سمت كارهاي سفارشي ميروند، از طرف ديگر دائم به نمايشنامههاي اقتباسي روي ميآورند و در آخر نام خود را به عنوان نويسنده ذكر ميكنند، در حالي كه فرهنگ با فرهنگ متفاوت است پس بايد روي اين نوع فعاليت كار كارشناسي صورت گيرد.
به گزارش فارس، حسين مزيناني افزون بر نويسندگي و كارگرداني ايفاي يكي از نقشهاي اين نمايش را برعهده دارد، همچنين از امير آقاخانيزادي، عباس مزيناني، جواد توكلي، مليحه مقيمي، مريم صمدي و آنا نمكيان به عنوان ديگر بازيگران اين اثر نام برد. نمايش «جيك جيكو در خط مرزي» تا پايان ارديبهشت ماه در تالار هنر به روي صحنه ميرود.
انتهاي پيام/ف