پاسخ به:اخبار کل
سه شنبه 30 فروردین 1390 4:09 PM
خبرگزاري فارس: يك استاد سطح عالي حوزه گفت: در مرتبهاي بالاتر از نفس «مطمئنه»، رضايت و خشم خداوند با رضايت و غضب شخص پيوند ميخورد. يعني همان حديث پيامبر (ص) خطاب به فاطمه (س) فرمود: «ان الله يغضب لغضبك ويرضا لرضاك».

به گزارش خبرنگار آيين و انديشه فارس، حجتالاسلام والمسلمين سيد شرفالدين ملك حسيني استاد سطح عالي حوزه و مراكز تخصصي كلام، فلسفه و تربيت مدرس حوزه علميه قم است. به مناسبت فرا رسيدن ايام شهادت حضرت زهرا سلام الله عليها گفتوگوي مشروحي با وي انجام دادهايم كه از نظر ميگذرد.
* براي ورود به بحث، بفرماييد درباره شخصيت حضرت فاطمه و آنچه پيرامون آن حضرت است چگونه ميتوان بحث كرد؟
ـ در دو مقام ميتوان گفتوگو كرد: درباره كلماتي كه در مورد حضرت است و كلمات خود حضرت. هر دو مقام ميتواند ابعاد شخصيتي فاطمه زهرا (س) را نشان دهد و توقع بشر از يك انسان الگو را برآورده كند. براي مثال حديثي كه پيامبر اكرم (ص) درباره صديقه كبري (س) گفتند ميتواند هم فاطمه را معرفي كند و هم اين كه يك سري الگوهاي رفتاري و اخلاقي به بشر نشان دهد تا در مسير سعادت از آن استفاده كند و نقش تاريخي خود را در هستي نشان دهد.
حديث مذكور چنين است كه؛ همانا دخترم فاطمه بهترين اهل زمين از حيث عنصر، شرف و كرم است (إن فاطمة ابنتي خير أهل الأرض عنصرا و شرفا و كرما). از اين كلام مفاهيم و نكات بسياري مي توان برداشت كرد. نخستين نكته اين است كه «دختر من» داراي اين ويژگيهاست. بايد دقت كرد كه عواملي كه در به وجود آمدن شخصيت حضرت زهرا نقش داشت اگر چه عوامل نوري و آسماني بود اما حقيقتي كه توانست اين نور را بگيرد نقش زيادي داشت كه اين نور را زميني كند و كساني مثل فاطمه را تحويل بشريت دهد.
پيامبر ميخواهد بفرمايد آنچه در به وجود آمدن شخصيت زهرا نقش داشت، من بودم و اين نقش تربيت و رعايت اصول الهي، انساني و اخلاقي براي ايجاد، رشد و تربيت انسان را نشان ميدهد.
در ماجراي «ميوه بهشتي» نيز آن ميوه را پيامبر (ص) دريافت كرد و اين نشان ميدهد كه اگر انسان بخواهد در ايجاد نسلهاي پاك و تغيير جامعه آينده به جامعهاي رو به خير نقش ايفا كند بايد خود را اصلاح كند. آنچه بيان شد درباره شخصيت حضرت زهرا (س) نيست بلكه درباره كلمه اي است كه پيامبر درباره ايشان بيان فرمود.
* ماجراي «ميوه بهشتي» چيست و آيا ميتوان از منظر عقلي بدان پرداخت؟
ـ مضمون روايت چنين است كه عمار ميگويد: در خدمت اميرالمؤمنين به منزل فاطمه رفتيم. فاطمه خدمت اميرالمومنين عرض كرد يا علي! بيا تا از گذشته و حال و آينده برايت خبر دهم. حضرت عقب عقب آمد و با هم به مسجد رفتيم. صبر كرديم تا اصحاب پيامبر (ص) رفتند و پيامبر به اميرالمومنين فرمود تو ميگويي يا من بگويم؟ علي عرض كرد سخن شما زيباتر است. حضرت فرمود: شما رفتيد خانه فاطمه و او به شما چنان حرفي زد. شواهد و هم چنين خود روايت نشان مي دهند كه اميرالمؤمنين اين گونه رفتار كرد تا عظمت امّالائمه بيشتر شناخته شود و از واقعيت قضيه اطلاع داشت. اميرالمؤمنين پرسيد نور فاطمه از نور ماست؟ پيامبر (ص) فرمود: آري همين طور است. وقتي به معراج رفتم نوري بر درختي بود، جبرئيل از ناحيه خداوند دستور خوردن آن ميوه را به من داد و آن نور به خديجه منتقل گشت و فاطمه به دنيا آمد. وقتي اميرالمومنين به منزل برگشت حضرت زهرا از آنچه در مسجد اتفاق افتاده بود به اميرالمومنين خبر داد و در ادامه گفت: مومن با نور خداوند مي نگرد. اين كه فاطمه زهرا ادعا مي كند آگاهترين خلق مي باشد نسبت به آنچه اتفاق افتاده و ميافتد و روي خواهد داد. به خاطر اين است كه علم غيب نور خداست و مومن با نور خدا مي نگرد.
اين گونه مسائل به سبب ايمان است و چون حضرت مرتبه عاليه ايمان را دارد؛ پس ميتواند علم غيب وسيع داشته باشد. اين نيز برشي از اوصاف حضرت است كه عقل نيز چندان به آن راه پيدا نميكند.