پاسخ به:اخبار فرهنگی
جمعه 26 فروردین 1390 4:21 PM
خبرگزاري فارس: كيانوش عياري گفت: من از دوران آغاز فيلمسازي كه آماتور بودم با دوربين سوپر 8 كار كردم اما در همان آغاز راه دوست داشتم در آثارم به مسائل انساني بپردازم و سعي كردم اين راه را در تمام آثارم ادامه دهم.

به گزارش خبرنگار سينمايي فارس، عصر چهارشنبه، نخستين آيين گراميداشت فيلمسازان سلامتمحور و بزرگداشت «كيانوش عياري» در خانه سلامت عباسآباد برگزار شد.
مراسم رأس ساعت 16 با تلاوت آياتي چند از آيات قرآن كريم و پخش سرود ملي جمهوري اسلامي ايران آغاز شد، سپس مجري برنامه به روي سن آمد و به نوبه خود خدمت حضار در سالن خير مقدم عرض كرد.
* عموئيان: طرح سينما سلامت از سال گذشته كليد خورده است
بنابراين گزارش، بيژن عموئيان، مدير اداره سلامت منطقه هفت شهرداري تهران نيز به روي سن آمد و گفت: طرح سينما سلامت از سال گذشته كليد خورده و ما در شهرداري مصمم هستيم تا نشستهاي اين طرح را بيوقفه و منظم برگزار كنيم.
وي در ادامه افزود: در دوره نخست اين طرح، فيلمهاي اصغر فرهادي و همچنين فيلم «كنعان» ساخته ماني حقيقي به نمايش در آمد و با حضور كارشناسان حوزه «رسانه و سلامت» مورد تحليل روانشناختي قرار گرفتند. نشستهاي امسال نيز با آيين بزرگداشت كيانوش عياري در هفته سلامت (18 تا 24 فروردين) آغاز شد.
عموئيان در پايان سخنان خود متذكر شد: تفاوت نشستهاي سينمايي طرح سينما سلامت شهرداري با ديگر نشستهايي كه از طرف مجامع مختلف سينمايي و غير سينمايي مطرح ميشود در اين است كه ما براي اولين بار در ايران فيلمهاي مطرح را زير ذرهبين نقد «سلامت محور» ميبريم و به تحليل روانشناختي كاراكترها و تشريح ابعاد رواني سوژه و تصاوير اين فيلمها ميپردازيم و تأثيرات تماشاي فيلم بر سلامت روان تماشاگران را ارزيابي و تشريح ميكنيم.
* تقدير از «كيانوش عياري»
در ادامه اين مراسم، محمدمهدي گلمكاني، مدير كل اداره سلامت شهرداري نيز به روي سن آمد و توضيحاتي در باره طرح سينما سلامت خدمت حضار در سالن ارائه داد.
در ادامه اين مراسم كليپي از برنامه سلامت به مدت 15 دقيقه براي حضار در سالن به نمايش درآمد و بعد از آن با حضور احمد مسجد جامعي، عضو كميسيون فرهنگي شوراي اسلامي شهر تهران به روي سن آمد و لوح تقديري به كيانوش عياري اهدا كرد.
* خرازيها: «بودن يا نبودن» موضوع پيوند اعضا را مطابق با اصول دانش پزشكي در سينماي مطرح كرد
به گزارش فارس، در ادامه، كيانوش عياري و شهرام خرازيها به روي سن آمدند و شهرام خرازيها در باره آثار عياري اظهار داشت: قصه فيلم «بودن يا نبودن» درباره پيوند اعضا است اما اين فقط ظاهر قضيه است چرا كه پيوند اعضا در اين فيلم بهانهاي است براي به تصوير كشيدن تقابل و ارتباط انسانها با يكديگر در موقعيتهاي دشوار زندگي.
وي در ادامه تاكيد كرد: در حوزه «رسانه و سلامت» تشويق و ترغيب مردم به ارتقاي فرهنگ پيوند اعضا و اهداي عضو بسيار مورد تأكيد قرار گرفته است و كيانوش عياري يكي از نخستين كساني بود كه با فيلم «بودن يا نبودن» موضوع پيوند اعضاء را مطابق با اصول دانش پزشكي در سينماي ايران مطرح كرد.
اين منتقد در ادامه بيان داشت: اين موضوع بعدها بارها و بارها در سيما و سينماي ايران در قالب فيلم و سريال كار شد اما در موارد زيادي به بيراهه كشانده شد بخصوص در آن دست فيلمها و مجموعههايي كه در ژانر كمدي ساخته شدند.
خرازيها تصريح كرد: كيانوش عياري در فيلم «بيدار شو آرزو» به طرح بيپرده آسيبهاي رواني ـ اجتماعي متعاقب زلزله بم پرداخته است. احتمالا تلخي حاكم بر فيلم و نگاه عريان عياري به روابط غيرمتعارف بازماندگان زلزله مانع از نمايش عمومي فيلم تا كنون شده است در حالي كه فيلمساز با اتخاذ نگاهي بيطرف فقط واقعيت را بيان كرده است؛ واقعيتي كه خاص كشور ما نيست كما اينكه هم اكنون در ژاپن زلزله زده ميتوان واقعيتهاي مطروحه در فيلم «بيدار شو آرزو» را به چشم ديد.
* عياري: «بيدار شو آرزو» با اعمال اصلاحاتي بر پرده سينماها نقش ميبندد
در ادامه اين مراسم، كيانوش عياري» نيز بيان داشت: فيلم سينمايي «بيدار شو آرزو» به بنياد سينمايي فارابي واگذار شده و قرار است بهزودي با اعمال اصلاحاتي بر پرده سينماهاي تهران و شهرستانها بنشيند.
بر پايه اين گزارش، در ادامه «خرازيها» از «آبادانيها» به عنوان بهترين و تأثيرگذارترين فيلم كيانوش عياري ياد كرد و اظهار داشت: اين فيلم يكي از برجستهترين و ماندگارترين توليدات سينماي ايران در زمينه نقد عميق آسيبهاي اجتماعي است.
* عياري: آثاري كه تا به حال ساختهام چيزي براي توقيف نداشتهاند اما بعضاً توقيف شد
به گزارش فارس، در ادامه «كيانوش عياري» نيز اظهار داشت: در مجموع آثاري كه تا به حال ساختم چيزي براي توقيف نداشت اما توقيف شد در صورتي كه فيلمهاي من حرفهايي دارد كه اگر در اصلاحيه حذف شود؛ ديگر آن فيلم من نيست.
عياري در ادامه افزود: از شما بابت اين جايزه خيلي تشكر ميكنم اما از اينكه فيلم «بودن با نبودن» تلخ است پيشاپيش معذرت ميخواهم و اميدوارم بتوانيد اين فيلم را تا پايان تحمل كنيد و براي شما سخت نباشد.
اين كارگردان در ادامه خاطرنشان كرد: من از دوران آغاز فيلمسازي كه آماتور بودم با دوربين سوپر 8 كار كردم اما در همان آغاز راه دوست داشتم در آثارم به مسائل انساني بپردازم و سعي كردم اين راه را در تمام آثارم ادامه دهم.
* عياري: در «بودن يا نبودن» سعي كردم اخلاق يك پزشك رعايت شود
عياري ادامه داد: اين فيلم در مورد پيوند عضو است اما من سعي كردم، مسائل اخلاقي يك پزشك در آن كاملا رعابت شود و در كنار آن به موضوع سنتهاي رايج كشور هم پرداختم.
اين كارگردان ادامه داد: سه ماه درگير «بيدار شو آرزو» بودم در صورتي كه مردم در زلزله بم 80 درصد خانوادههايشان را از دست داده بودند و وظيفه خود دانستم دوربين به دست بگيرم و بخشي از رنج اين سرزمين را نشان مردم دهم اما فيلم اكران نشد و سه ماه زحمت من نيز به باد رفت.
اين كارگردان در پايان سخنان خود نيز اظهار داشت: در طول نوشتن فيلمنامه و ساخت آثارم از پزشكان مشورت ميگيرم تا در بحث تحقيق و پژوهش مشكلي در آثارم پيش نيايد و خودم تعجب ميكنم كه نگاه آدمها از بيرون به فيلمهاي من نيز سلامت محور است.
در پايان اين مراسم و پس از پذيرايي از مدعوين، فيلم سينمايي «بودن يا نبودن» ساخته كيانوش عياري براي حضار در سالن به نمايش درآمد. انتهاي پيام/ك