0

عناوین کل اخبار

 
siamy1373
siamy1373
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 4549
محل سکونت : آذربایجان غربی

پاسخ به:عناوین کل اخبار
جمعه 26 فروردین 1390  4:25 PM

نسخه چاپي ارسال به دوستان
كميته‌ بين‌المللي صليب سرخ هشدار داد
خطر مهمات عمل ‌نكرده براي غيرنظامي‌ها در ليبي

خبرگزاري فارس: كميته‌ بين‌المللي صليب سرخ اعلام كرد: در نتيجه‌ درگيري‌هاي اخير در ليبي كه كماكان در جريان است، آلودگي تسليحاتي به خطري جدي براي جمعيت غيرنظامي اين كشور تبديل شده است.

به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از كميته‌ بين‌المللي صليب سرخ؛ سرجان يوانوويچ، از متخصصان آلودگي تسليحاتي كميته‌ بين‌المللي صليب سرخ اظهار داشت: آنچه اينجا ديده‌ايم به‌ شدت نگرانمان كرده است؛ مهمات عمل‌نكرده و خودروهاي نظامي مسلحي كه تخريب شده‌اند اكنون ديگر بخشي از نماي اين منطقه هستند. خطري هم كه متوجه جمعيت غيرنظامي است روشن است، به خصوص به اين دليل كه درگيري‌هاي متعددي در سطح كشور در جريان هستند.

خطراتي كه غيرنظاميان با آن مواجهند به شكل‌هاي گوناگوني هستند مهمات عمل‌نكرده يا رهاشده در سطح مناطق جنگي پخش شده‌اند علاوه بر اين مهمات ذخيره شده در پايگاه‌هاي ارتش ليبي در اجدابيا، بنغازي و طُبرق كه از اواسط اسفند به حال خود رها شده‌اند و در مناطق ديگري در بخش شرقي كشور در دسترس مردم محلي هستند همچنين برخي از اين ذخاير منفجر شده و مهمات را در سطح وسيعي بخش كرده‌اند كه خود وضع را وخيم‌تر هم كرده است در نهايت، از آن‌جا كه تعداد زيادي از خودروهاي جنگي مسلح، راكت‌اندازهاي سوار بر كاميون و ديگر وسايل حمل ‌و ‌نقل نظامي در جريان جنگ يا حملات هوايي تخريب شده‌اند، مقدار زيادي مهمات عمل‌ نكرده در شرايطي ناپايدار در اطراف و داخل اين وسايل يافت مي‌شود.

به گزارش كميته‌ بين‌المللي صليب سرخ، سابقه‌ تلاش ليبي براي مبارزه با مين‌هاي ضدنفر و ضدتانك به جنگ دوم جهاني و به درگيري‌هاي اين كشور در 1977 با مصر و در 87-1980 با چاد باز مي‌گردد مرزهاي مصر، چاد و تونس همچنان مملو از مين‌ و ديگر مهمات عمل‌نكرده هستند همچنين گزارش‌هاي تأييد نشده‌اي از استفاده‌‌ مجدد از مين به‌دست آمده كه باعث بروز نگراني‌هاي بيش‌تري در اين زمينه شده است.

يوانوويچ ادامه داد: تمام كساني كه در مناطق جنگ‌زده زندگي مي‌كنند بايد از خطرات مهمات قابل انفجار جنگي اطلاع داشته باشند ما نيز اين موضوع را با مقامات محلي در ميان گذاشته‌ايم و در نظر داريم متخصصان بيشتري براي پشتيباني فني از انهدام اين مهمات عمل ‌نكرده اعزام كنيم تا برنامه‌ آموزش خطرات مين را راه‌اندازي و مناطق آلوده را به دقت نقشه‌برداري كنند.

كساني كه در مناطق نا امن زندگي مي‌كنند بايد هرگونه مهمات عمل‌نكرده‌اي را كه در آنجا كشف شده به مقامات محلي گزارش كنند و نبايد به اشياء خطرناك و مشكوك دست بزنند. كودكان بيشتر از بقيه آسيب‌پذير بوده و بايد از اين خطرات آگاهي يابند وجود و مكان مهمات عمل‌نكرده را هم مي‌توان به مقامات محلي و هم به هر يك از كاركنان كميته‌ بين‌المللي صليب سرخ گزارش داد.
انتهاي پيام/ش


 

 

در خرابات مغان نور خدا می بینم

وین عجب بین که چه نوری ز کجا می بینم

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها