پاسخ به:تاریخ تحلیلی اسلام
جمعه 26 فروردین 1390 1:41 PM
دعائى که رسول خدا(ص)هنگام حرکتبه سوى غار ثور خواند
در پارهاى از روایات آمده که چون رسول خدا(ص)
خواستبه سوى مدینه هجرت کند این دعا را خواند:
«الحمد لله الذی خلقنی و لم اک شیئا،اللهم اعنی على هول الدنیاو بوائق الدهر،و مصائب اللیالی و الایام اللهم اصحبنی فی سفریو اخلفنی فی اهلی و بارک لی فیما رزقتنی،و لک فذللنی،و على صالحخلقی فقومنی،و الیک رب فحببنی،و الى الناس فلا تکلنی.رب المستضعفین و انت ربی.
اعوذ بوجهک الکریم الذی اشرقت له السماوات و الارض،و کشفتبه الظلمات و صلح علیه امر الاولین و الآخرین ان تحل علی غضبک،اوتنزل بی سخطک،اعوذ بک من زوال نعمتک و فجاة نقمتک،و تحولعافیتک و جمیع سخطک،لک العتبى عندی خیر ما استطعت،لا حولو لا قوة الا بک» (1) .
یعنى-ستایش خدائى را است که مرا آفرید آنگاه که هیچ نبودم،بار خدایامرا بر نگرانیهاى هول انگیز دنیا و حوادث ناگوار روزگار و پیش آمدهاىنگران کننده شبانه روزى کمکم کن، خدایا مرا در سفرم همراهى کن و درخاندانم جانشینى فرما،و در آنچه روزیم کردهاى برکت ده،و در برابر خویشافتادهگىام ده،و بر اخلاق نیکم استوارى ده،و محبتم را به سوى خودتمتوجه فرما،و کارم را بمردم وامگذار اى پروردگار ناتوانان که تنها توئىپروردگار من.
پناه میبرم به جلوه کریمانهات که آسمانها و زمینها را روشن ساخته وتاریکیها بدان منکشف گشته و کار گذشتگان و آیندگان بدان اصلاح پذیرداز اینکه خشم تو مرا فراگیرد،یا غضب تو بر من فرو ریزد،بتو پناه میبرم ازاینکه نعمتت از من زائل گردد و انتقام تو بر من ناگهانى در آید و نعمتت رادگرگون سازد و از همه آنچه موجب خشم تو است.تو را است که مرا مورد عتاب و مؤاخذه قرار دهى بدانچه توان آنرا دارم و قدرت و نیروئى جز بوسیلهتو نیست.
-----------------------------------
1-سیرة النبویة ابن کثیر-ج 2 ص 234.
امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.