پاسخ به:تاریخ تحلیلی اسلام
جمعه 26 فروردین 1390 11:25 AM
باز هم در مورد خباب بشنوید
مشرکین،گذشته از آزارهاى بدنى از نظر مالى هم تا آنجاکه مىتوانستند تازه مسلمانان را در مضیقه قرار داده و زیان مالىبآنها مىزدند.
درباره همین خباب،طبرسى مفسر مشهور و دیگرانمىنویسند:خباب از عاص بن وائل پولى طلبکار بود،و پس ازآنکه مسلمان شد بنزد وى آمده مطالبه حق خود را کرد،عاصبدو گفت: طلب تو را نمىدهم تا دست از دین محمد بردارى وبدو کافر شوى،و خباب با کمال شهامت و ایمان و مردانگىگفت:من هرگز بدو کافر نمىشوم تا هنگامى که تو بمیرى و در روز قیامت مبعوث گردى،عاص گفت:باشد تا آنوقت که منمبعوث شدم و به مال و فرزندى رسیدم طلب تو را مىپردازم! بدنبال این گفتگو خداى تعالى این آیات را نازل فرمود:
افرایت الذى کفر بآیاتنا و قال لاوتین مالا و ولدا،اطلع الغیبام اتخذ عند الرحمن عهدا کلا سنکتب ما یقول و نمد له من العذابمدا،و نرثه ما یقول و یاتینا فردا».
«آیا دیدى آنکس را که به آیات ما کافر شد و گفت:مال و فرزندبسیارى بمن خواهند داد،مگر از غیب خبر یافته یا از خداى رحمانپیمانى گرفته،هرگز چنین نخواهد بود ما آنچه را گوید ثبتخواهیم کردو عذاب او را افزون مىکنیم،و آنچه را گوید بدو مىدهیم ولى نزد ما بهتنهائى خواهد آمد».(سوره مریم آیه 77)
ابن اثیر و دیگران از شعبى نقل کردهاند که چون شکنجهمشرکان به خباب زیاد شد بنزد رسولخدا-صلى الله علیه و آله-آمدهعرض کرد:آیا از خدا براى ما درخواستیارى و نصرتنمىکنى؟خباب گوید: در این هنگام رسولخدا- صلى الله علیه و آله-: که صورتش برافروخته و سرخ شده بود رو بمن کرده فرمود: آنها که پیش از شما بودند باندازهاى بردبار و شکیبا بودند کهگاهى مردى را مىگرفتند و زمین را حفر کرده او را در زمینمىکردند آنگاه اره برنده روى سرش مىگذاردند و با شانههاىآهنین گوشت و استخوان و رگهاى بدنشان را شانه مىکردند ولى آنها دست از دین خود بر نمىداشتند...
امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.