0

تاریخ تحلیلی اسلام

yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 11008

پاسخ به:تاریخ تحلیلی اسلام
جمعه 26 فروردین 1390  11:25 AM

باز هم در مورد خباب بشنوید

مشرکین،گذشته از آزارهاى بدنى از نظر مالى هم تا آنجاکه مى‏توانستند تازه مسلمانان را در مضیقه قرار داده و زیان مالى‏بآنها مى‏زدند.
درباره همین خباب،طبرسى مفسر مشهور و دیگران‏مى‏نویسند:خباب از عاص بن وائل پولى طلبکار بود،و پس ازآنکه مسلمان شد بنزد وى آمده مطالبه حق خود را کرد،عاص‏بدو گفت: طلب تو را نمى‏دهم تا دست از دین محمد بردارى وبدو کافر شوى،و خباب با کمال شهامت و ایمان و مردانگى‏گفت:من هرگز بدو کافر نمى‏شوم تا هنگامى که تو بمیرى و در روز قیامت مبعوث گردى،عاص گفت:باشد تا آنوقت که من‏مبعوث شدم و به مال و فرزندى رسیدم طلب تو را مى‏پردازم! بدنبال این گفتگو خداى تعالى این آیات را نازل فرمود:
افرایت الذى کفر بآیاتنا و قال لاوتین مالا و ولدا،اطلع الغیب‏ام اتخذ عند الرحمن عهدا کلا سنکتب ما یقول و نمد له من العذاب‏مدا،و نرثه ما یقول و یاتینا فردا».
«آیا دیدى آنکس را که به آیات ما کافر شد و گفت:مال و فرزندبسیارى بمن خواهند داد،مگر از غیب خبر یافته یا از خداى رحمان‏پیمانى گرفته،هرگز چنین نخواهد بود ما آنچه را گوید ثبت‏خواهیم کردو عذاب او را افزون مى‏کنیم،و آنچه را گوید بدو مى‏دهیم ولى نزد ما به‏تنهائى خواهد آمد».(سوره مریم آیه 77)
ابن اثیر و دیگران از شعبى نقل کرده‏اند که چون شکنجه‏مشرکان به خباب زیاد شد بنزد رسولخدا-صلى الله علیه و آله-آمده‏عرض کرد:آیا از خدا براى ما درخواست‏یارى و نصرت‏نمى‏کنى؟خباب گوید: در این هنگام رسولخدا- صلى الله علیه و آله-: که صورتش برافروخته و سرخ شده بود رو بمن کرده فرمود: آنها که پیش از شما بودند باندازه‏اى بردبار و شکیبا بودند که‏گاهى مردى را مى‏گرفتند و زمین را حفر کرده او را در زمین‏مى‏کردند آنگاه اره برنده روى سرش مى‏گذاردند و با شانه‏هاى‏آهنین گوشت و استخوان و رگهاى بدنشان را شانه مى‏کردند ولى آنها دست از دین خود بر نمى‏داشتند...

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها