پاسخ به:اخبار استانها
پنج شنبه 25 فروردین 1390 9:55 PM
خبرگزاري فارس: مدير عامل منطقه ويژه اقتصادي صنايع معدني و فلزي خليج فارس با بيان اينكه طي سال 89 حدود 5 هزار و 600 تن مواد معدني از اين منطقه صادر شده، گفت: ارزش تقريبي اين ميزان مواد معدني 850 ميليون دلار است.

به گزارش خبرگزاري فارس از بندرعباس، مسعود هنديان چهارشنبه شب در نشست تشريح عملكرد منطقه معدني خليج فارس در سال 89، به اتمام عمليات اجرايي پروژه آب شيرين كن به ظرفيت 30 هزار متر مكعب در شبانهروز، پيشرفت 60 درصدي طرح توسعه اسكله از 6 به 12 ميليون تن در سال، آغاز عمليات نيروگاه گازي "نما " و آغاز عمليات اجرايي گندلهسازي "مادكوش " با ظرفيت 2.5 ميليون تن در سال اشاره كرد.
وي همچنين ميزان پيشرفت طرح عظيم فولاد هرمزگان را در سال گذشته 99، فاز نخست احيا فولاد كاوه جنوب را 93 و احداث پست برق 230/400 اين منطقه را 92 درصد ذكر كرد.
مدير عامل منطقه ويژه خليج فارس از پيشرفت 27 درصدي طرح احداث فاز نخست فولاد صبا خليج فارس در سال گذشته خبر داد.
هنديان گفت: در سال 89 مذاكراتي نيز در زمينه احداث نيروگاه به ظرفيت 2 هزار مگاوات و همچنين سرمايه گذاري براي احداث كارخانه توليد فولاد به ظرفيت 3 ميليون و 500 هزار تن شمش در سال به روش كوره بلند در حال انجام است كه نويد تحقق آن به اطلاع مردم خواهد رسيد.
اين مسئول در ادامه با اشاره به ميزان و ارزش صادرات صورت گرفته از طريق منطقه ويژه معدني خليج فارس در سال 89، ابراز داشت: منطقه در حالي به اين درآمد دست يافته كه سال گذشته نزديك به 75 روز تأسيسات تخليه و بارگيري به دليل تعميرات تعطيل و همچنين از شهريور ماه نيز صادرات مواد معدني مانند كنسانتره و گندله به منظور تعادل در چرخه توليد داخلي ممنوع شد.
وي با بيان اينكه مواد معدني صادر شده از طريق اين منطقه شامل گندله، كنسانتره، سنگ آهن درشتدانه و ريزدانه، روي و آلومينيوم است، ظرفيت اسمي اسكله و تأسيسات تخليه و بارگيري مواد معدني در منطقه ويژه خليج فارس (بندرعباس) را 6 ميليون تن در سال ذكر كرد.
مدير عامل منطقه ويژه اقتصادي صنايع معدني و فلزي خليج فارس ادامه داد: سال گذشته در مجموع 6 ميليون و 185 هزار تن بارگيري مواد معدني از اين منطقه صورت گرفته كه 570 هزار و 860 تن مربوط به مجتمع فولاد هرمزگان و 5 ميليون و 514 هزار و 325 تن در قالب صادرات به بازارهاي جهاني صورت پذيرفته كه نسبت به سال 88 افزايش 3.2 درصدي از كل توليد و افزايش 1.2 درصدي از صادرات را شاهد بودهايم.
وي يادآور شد: اين منطقه از لحاظ درآمدي نيز رشدي برابر با 34 درصد را در سال 89 كسب كرده كه 500 ميليارد ريال درآمد ايجاد شده است.
هنديان در ادامه عنوان كرد: طي مدت ياد شده تعداد 93 هزار و 567 دستگاه واگن با ظرفيت 5 ميليون و 358 هزار و 502 تن در منطقه تخليه شده كه از اين حجم عمليات از لحاظ تعداد واگن نسبت به سال 88 حدود 24 درصد و از نظر تناژ تخليه نيز 25 درصد رشد نشان ميدهد.
منطقه ويژه اقتصادي صنايع معدني و فلزي خليج فارس واقع در غرب شهر بندرعباس و در مجاورت مناطق ويژهاي همانند بندر شهيد رجايي و ايزايكو قرار دارد كه اين امر در كنار موقعيت ويژه جغرافيايي و دسترسي آسان به آبهاي آزاد، منطقه خليج فارس را به الويت نخست بسياري از سرمايهگذاران تبديل كرده است.
انتهاي پيام/ن20/ع