پاسخ به:اخبار بين الملل و سياسي
چهارشنبه 24 فروردین 1390 11:18 PM
خبرگزاري فارس: رئيس هيئت اسرائيلي در نشست كارگروه پناهندگان به حضور دكتر محمد حلاج در سالن اجلاس مذاكرات اعتراض كرد و به همين دليل وي خواستار اخراج او شد، چرا كه وي عضو مجلس ملي فلسطين بود.

به گزارش فارس، كتاب خاطرات محمود عباس از جمله اسنادي است كه ميتواند براي محققين روند سازش و علاقمندان حوزه فلسطين مفيد باشد چرا كه عباس از جمله كليديترين مهرههاي روند سازش بوده است.
اگرچه اين خاطرات بيشتر حول محور مذاكرات اسلو و قبل از آن دور ميزند ولي اطلاعات ناب آن درباره نوع نگاه مبارزان فلسطيني با گرايشات غيراسلامي و غيرجهادي، نحوه ارتباط آنها با گروههاي صهيونيست از ابتدا تاكنون و روند سازش ميتواند براي مخاطبان آن جالب باشد. ضمن اينكه قاعدتاً نبايد از اين كتاب انتظار داشت تا با نگاه جهادي و اصيل مقاومت به موضوع بنگرد.
خبرگزاري فارس نيز به جهت اهميت اين موضوع، كتاب خاطرات محمود عباس را به طور كامل و به شكل سلسلهوار منتشر ميكند.
قسمت شصت و سوم اين مطلب به خوانندگان محترم ارائه ميشود.
*اخراج يك فلسطيني به خاطر عضويت در مجلس ملي
در فاصله 11 تا 1992/11/12 شهر اوتاوا، پايتخت كانادا ميزبان نشست هاي كارگروه پناهندگان بود.
رئيس هيئت اسرائيلي در اين نشست به حضور دكتر محمد حلاج -معاون رئيس هيئت فلسطيني- در سالن اجلاس اعتراض كرد. وي خواستار اخراج وي شد.
بهانه او عضويت اين فرد در مجلس ملي فلطين بود. با توجه به كوتاه نيامدن دو طرف از مواضع خود، هيئت اسرائيلي اين نشست كارگروه پناهندگان را تحريم كرد.
دكتر حلاج به نمايندگي از هيئت فلسطيني سخنراني كرد. او سپس در يك كنفرانس خبري در پاسخ به يكي از سوال هاي مطرح شده گفت: "بله، من در نشست هاي سابق مجلس ملي فلسطين شركت كرده ام. اين يك مسأله روشني است.
اين مسأله سرّي نيست. همچنين من از اين مجلس جدا نشده ام. اگر براي نشست هاي بعدي اين مجلس نيز دعوت بشوم، [به طور قطع] در اين نشست ها شركت خواهم كرد. " امريكا براي ايجاد برون رفت از اين وضعيت و تلاش براي حضور اسرائيل در جلسات اين كارگروه پيشنهادي را مطرح كرد. به موجب اين پيشنهاد قرار شد رئيس هيئت امريكا رد اين نشست، اعلام كند كه عضويت حلاج در مجلس ملي فلسطين تمام شده است. حلاج نيز بگويد كه وي فقط در دور قبلي مجلس ملي فلسطين مشاركت داشته است و عضويت او در اين مجلس مربوط به همان دوره بوده است. همچنين حلاج اعلام كند كه در صورت دعوت از او براي حضور در اين مجلس ملي، اين امر مانع از مشاركت وي در دوره هاي بعدي مجلس ملي فلسطين در آينده نخواهد شد.
برپايه اين پيشنهاد بود كه اسرائيل حاضر به شركت در نشست هاي اين كميته شد و در آخرين روز اين نشست، حضور يافت. متن طرحي كه به موجب آن موضوع حضور اسرائيل در كارگروه پناهندگان حل و فصل شد.
*خرسندي اسراييل از كرنش ساف
[سخنگوي هيئت] آمريكايي: پس از بحث و تبادل نظرهاي گسترده با هيئت هاي شركت كننده، خرسنديم كه هيئت اسرائيلي و طرف فلسطيني (هيئت مشترك فلسطيني-اردني) در اين نشست حضور دارند.
با توجه به رايزني هايي كه انجام شد، اينگونه فهميدم كه مدت عضويت دكتر حلاج در مجلس ملي فلسطين با پايان دور اخير اين مجلس در سال 1991، به انقضا رسيده است.(Lapsed). در نتيجه او در حال حاضر عضو اين مجلس ملي نيست.
حلاج: همانگونه كه ناظر اعلام كرد، من در دور اخير مجلس ملي فلسطين حضور يافتم. بر پايه شيوه كاري اين مجلس، عضويت من مربوط به همان دوره بود. اين امر مانع(preclude) از مشاركت و حضور من در دوره هاي بعدي اين مجلس نخواهد شد.
[رئيس هيئت]اسرائيل: با توجه به آنچه آقاي ناظر گفت كه عضويت دكتر حلاج در مجلس ملي فلسطين به پايان رسيده است، اسرائيل نيز از حضور در نشست امروز اين كارگروه خرسند است.
*مذاكرات اوج ميگيرد
با امضاي اعلام توافق نامه مباني مشترك، مرحله جديدي آغاز خواهد شد كه بي ترديد بازخورد آن در همه ديدارهاي پس از آن مشهود خواهد بود. به طوري كه همه اتفاقات مربوط به مذاكرات چندجانبه-كه پس از نشست هاي مسكو برگزار شد- به فراموشي سپرده شدند. چراكه پس از آن، همه كميته ها(كارگروهها) در اين نشست حاضر شدند و حتي سطح نمايندگي فلسطيني ها در اين اجلاس نيز دچار تحول شد و فلسطيني هاي خارج از اراضي اشغالي نيز در آن عضويت يافتند. همچنين كساني كه نمايندگي ساف را نيز داشتند در اين نشست حضور يافتند. علاوه بر اين، هيئت هاي ما توانستند مسائل مختلف مورد اهتمام ملت فلسطين را مطرح سازند.
در همين راستاي تحولات مثبتي كه در مذاكرات چندجانبه رخ داد و دستاوردهايي كه به دست آمد و خسارت هايي كه از وقوع آنها جلوگيري شد، بسياري از مخالفان، دلايل مخالفت خود را فراموش كردند.
ادامه دارد...
انتهاي پيام/ي