پاسخ به:اخبار امروز استانها
دوشنبه 23 اسفند 1389 12:21 PM
خبرگزاري فارس: مدير جهاد كشاورزي شهرستان بوئينزهرا گفت: شهرستان بوئينزهرا با توليد سالانه بيش از 4 ميليون اصله نهال مثمر يكي از توليدكنندگان بزرگ نهال در سطح كشور است.

به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين به نقل از روابط عمومي سازمان جهاد كشاورزي استان قزوين، مرتضي شعباننژاد بيان داشت: سالانه بيش از 4 ميليون اصله نهال مثمر در 82 نهالستان در سطح شهرستان بوئينزهرا توليد ميشود.
وي ادامه داد: حدود 72 نهالستان از مجموع نهالستانهاي اين شهرستان در روستاي اميرآباد نو قرار دارد كه 80 درصد اهالي آن در اين كار اشتغال دارند و توليد نهال در اين منطقه سبب اشتغالزايي مستقيم و غيرمستقيم بيش از 2 هزار نفر شده است.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان بوئينزهرا اضافه كرد: با توجه به ظرفيتهايي كه در شهرستان بوئينزهرا وجود دارد، سالانه بيش از 4 ميليون اصله انواع درختان مثمر بذري و پيوندي از قبيل انواع ارقام هلو، سيب، شليل، بادام، زردآلو، گلابي، گيلاس، آلبالو، انگور و پسته توليد ميشود كه توليد نهال در اين شهرستان نقش بسزايي در اقتصاد منطقه دارد.
وي اعلام كرد: بوئينزهرا يكي از بزرگترين مناطق توليد نهال كشور محسوب ميشود كه نهالهاي توليد شده در نهالستان اين شهرستان ضمن تأمين نياز استان قزوين به ساير استانهاي كشور از جمله استان زنجان، قم، مركزي، اراك، همدان، البرز و تهران نيز صادر ميشود.
شعباننژاد تصريح كرد: همچنين بخشي از توليد نهال اين شهرستان به استان كردستان عراق صادر ميشود، تمام نهالهاي توليد شده در سطح اين شهرستان بر اساس اصول فني و ضوابط و مقررات خاص تهيه بستر، ضدعفوني خاك، تهيه و كاشت اندامهاي تكثيري بذر، قلمه و پيوندك، آبياري، مبارزه با آفات و بيماريها و ساير عمليات زير نظر كارشناسان جهاد كشاورزي با مديريت صحيح انجام ميشود.
وي تأكيد كرد: در حال حاضر در نهالستانهاي مجوزدار اين شهرستان انواع نهالهاي پيوندي درختان ميوه دانهدار، هستهدار به صورت ريشه لخت و گلداني توليد و عرضه ميشود.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان بوئينزهرا اعلام كرد: اين مديريت براي بهرهگيري بهينه از اين امكانات و با توجه به اينكه كيفيت اين نهاده نقش بسيار تعيين كنندهاي در موفقيت فعاليت باغداري دارد، توليدكنندگان نهال را براي داشتن نهالهاي سالم و عاري از انواع آفات و بيماريها موظف به رعايت مقررات توليد نهال در نهالستانها از لحاظ فني كرده است.
وي خاطرنشان كرد: تمام پيمانكاران براي اخذ گواهي بهداشت و قرنطينه گياهي به ادارات مربوطه و كميته فني نهال استان معرفي شدهاند و نهالستانها و نهالهايي كه به تاييد كميته فني استان رسيده باشند به موسسه تحقيقات ثبت و گواهي بذر و نهال معرفي شده و شناسه نهال (ليبل) مورد نياز را دريافت كردهاند.
شعباننژاد يادآور شد: اين فرايند نقش مهمي در تأمين سلامت و تأييد نهال از نظر نوع رقم، پايه و پيوندك، آفات و بيماريها داشته و حقوق قانوني مصرف كننده براي پيگيريهاي قانوني بعدي را تأمين ميكند و صاحبان اين نهالستانها مسئول اصالت و كيفيت نهالهاي پرورش داده شده هستند.
وي عنوان داشت: شهرستان بوئينزهرا با دارا بودن 17 هزار و 300 هكتار انواع باغات ميوه بارور و نهال به عنوان يكي از قطبهاي توليد ميوه در سطح استان است و سالانه در اين شهرستان بالغ بر 300 هزار اصله نهال درختان ميوه در مناطق مختلف براي توسعه باغات توزيع ميشود.
انتهاي پيام/آ30/ع