پاسخ به:اخبار اقتصادي امروز
یک شنبه 22 اسفند 1389 6:05 PM
خبرگزاري فارس: رئيس موسسه مطالعات و پژوهشهاي بازرگاني گفت: افزايش رقابت پذيري در محصولات صادراتي در ميان بنگاههاي تجاري، در توسعه صادرات غيرنفتي تاثير بسزايي خواهد گذاشت.

مهدي فتح اله در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، با اشاره به اينكه ايجاد مزيت رقابتي در افزايش رقابت پذيري محصولات صادراتي اثر مطلوبي خواهد گذاشت، گفت: بخش خصوصي ما بايد بداند كه دولت خود نمي تواند خلق مزيت كند بلكه به توسعه مزيتها كمك مي كند و لذا بخش خصوصي بايد دو استراتژي حفظ مزيتهاي رقابتي و توسعه مزيت هاي رقابتي جديد را به طور همزمان بكارگيرد.
وي افزود: هيچ بنگاهي نمي تواند درتمامي جوانب بهترين باشد، بنابراين شركت ها مي توانند براي حفظ برتري رقابتي و ايجاد تمايز نسبت به ساير رقبا، با توجه به نقاط ضعف و قوت خود؛ مجموعه اي از روشهاي مختلف را براي ايجاد مزيت هاي رقابتي پايدار انتخاب كنند.
وي خاطرنشان كرد: بنگاههاي تجاري در خلق اين روشها مواردي نظير كيفيت برتر، هزينه كمتر، انعطاف پذيري زيادتر، رضايت مشتري، نام و نشان معتبر، خدمات بهتر و گسترده تر، زمان سريعتر، توانمنديهاي تخصصي و مهارتهاي كاري، اشتراك منابع در بستر شبكه ها، تعديل ريسك و تسهيم منابع در شبكه، پرسنل برتر و همچنين كسب برتري حداقل در يك زمينه را بايستي در نظر بگيرند.
فتح اله با اشاره به اينكه اين مشتري و مصرف كننده نهايي است كه ارزش را در جريان كسب و كار تشخيص مي دهد، گفت: دوام و بقاء شركت هاي توليدي و صادراتي در گرو جلب و جذب مشتريان و ايجاد وفاداري در ايشان است و اين امر نيز به نوبه خود از طريق پاسخگويي به انتظارات مشتريان محقق خواهد شد؛ در دنياي كنوني اين مساله نكته كليدي در تجارت محسوب مي شود.
رئيس موسسه مطالعات و پژوهشهاي بازرگاني اضافه كرد: بنگاههاي تجاري كوچك به خاطر مواردي چون ضعف در فناوري توليد و دانش تجاري، ضعف زيرساختهاي نرم افزاري ، محدود بودن مقايس هاي لازم براي توليد و سرمايه بازار و همچنين عدم شناخت از بازارهاي هدف با مشكلات زيادي براي حضور موفق در بازارهاي هدف صادراتي مواجه هستند.
فتح اله با اشاره به اينكه اين مشكلات تاحدي است كه بنگاههاي تجاري كوچك، مجال رويارويي با چالش هاي بازارهاي صادراتي را پيدا نمي كنند، گفت: تنها راه حل شكل گيري بنگاههاي تجاري بزرگ و همكاري نزديك و نظام مند آنان با شركت هاي بزرگ بين المللي و همچنين ايجاد شبكه هايي از بنگاههاي كوچك و متوسط(خوشه ها) است.
وي افزود: راهكار اين مساله تقويت همكاري ميان بنگاهي است كه اين امر با توسعه شركت هاي مديريت صادرات، زمينه سازي ايجاد شركت هاي بزرگ و تخصصي ، تشكيل و حمايت شبكه ها و خوشه هاي صادراتي و همچنين تشكيل و حمايت از كنسرسيومها محقق مي شود.
رييس موسسه مطالعات و پژوهشهاي بازرگاني با بيان اينكه بايستي پذيرفت كه بسياري از باورهاي گذشته منسوخ شده و بايد رويكرها، مدلها و ابزارهاي جديدي را براي تجارت بكار گرفت، تصريح كرد: در گذشته قيمت مناسب و كيفيت مطلوب، عامل ايجاد مزيت رقابتي بوده در حاليكه امروزه توانايي كاركردن در يك اقتصاد مبتني برشبكه مزيت رقابتي محسوب مي شود.
فتح اله خاطر نشان كرد: بقاء و تعالي بنگاههاي صادراتي در گرو تجهيز آنها به پويايي، نوآوري، انعطاف، سرعت، ساختار و مدهاي نوين كسب و كار است.
انتهاي پيام/ص