پاسخ به:استان سمنان /● شهرستان گرمسار
سه شنبه 17 اسفند 1389 2:21 PM
▪ قلعه بنکوه
در هفت کیلومتری شمالشرقی شهر گرمسار در دهانه درة حبله رود قلعه ای بنام بنکوه قرار گرفته که در گذشته پرتگاه نامیده می شد . این نام قدیمی به سبب قرار گرفتن قلعه در محلی سراشیبی و صعب العبور می باشد . نام فعلی بنکوه نیز تقریبا به همین معنی می باشد .
▪ تپه گیس
تپه گیس در حدود سه کیلومتری جنوب ایوانکی در مسیر جاده شتر رو واقع شده است.این تپه در مسیر قافله ها قرار داشت و از آن به عنوان برج دیده بانی استفاده می شد. این تپه همچنین بر قلعه رباط ماری اشراف داشته و با راه زیرزمینی ۵۰۰ متری با هم ارتباط داشته اند.
▪ کاروانسرای ده نمک
کاروانسرای ده نمک حدودا در ۴۰ کیلومتری شرق گرمسار قرار دارد و از انواع چهار ایوانی است. تاریخ احداث آن مربوط به زمان صفویه است و سردر ورودی با دو گوشوارة دو طبقه به شکل ذوزنقه است که در ضلع جنوبی کاروان سرا قرار دارد .
در چهار گوشة حیاط , مدخل ورودی قرار دارد که به اصطبل های چهارگانة کاروانسرا ختم میشود .در پشت هر ایوان اتاقی مستطیل شکل قرار دارد که ارتباط بین اصطبل های چهار گانه را قطع می کند . کاروانسرا ی ده نمک پس از مرمت و تعمیر اساسی قرار است در آینده به زایرسرای حضرت رضا تبدیل شود .