0

اخبار امروز استانها

 
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

پاسخ به:اخبار امروز استانها
جمعه 13 اسفند 1389  4:50 PM

نسخه چاپي ارسال به دوستان
مديركل انتقال خون خراسان رضوي:
سال‌هاي اخير با افزايش مصرف خون در كشور روبه‌رو هستيم

خبرگزاري فارس: مديركل سازمان انتقال خون خراسان رضوي گفت: در سال‌هاي اخير با افزايش مصرف خون روبرو هستيم كه در اين امر بايد به بحث مديريت مصرف توجه زيادي شود.

به گزارش خبرگزاري فارس از مشهد، اسماعيل خيامي در يازدهمين سمينار طب انتقال خون كه در بيمارستان قائم مشهد برگزار شد، اظهار داشت: براي مصرف كاهش خون آلوژن در جراحي‌ها مي‌توان به تزريق خون اتولوگ استفاده مجدد از خون ريخته شده حين جراحي اشاره كرد.
مديركل سازمان انتقال خون خراسان رضوي تاكيد كرد: همچنين سطح هموگلوبين نيز در محدوده ايمن حفظ شود بنابراين به بحث مديريت مصرف خون توجه زيادي صورت گرفته است.
وي با بيان اينكه بانك خون در راستاي مديريت ،بهينه‌سازي و كاهش زائد شدن خون بايد نكاتي را رعايت كند تصريح كرد: از جمله اينكه در مواردي كه احتمال مصرف خون كم باشد از تايپ اسكرين به جاي كراس مچ استفاده شود.
مديركل سازمان انتقال خون خراسان رضوي افزود: در بحث‌هاي جراحي به ازاي هر عمل جراحي تعداد حداكثر مجاز خون در خواستي روشن شود و علاوه بر اين نسبت كراس مچ به ترانسفوزيون در حد كمتر از 2 حفظ شود.
وي بيان داشت: از منظر مديريت خون در بالين بيمار براي كاهش استفاده خون توسط پزشك‌ها بايد اقداماتي انجام شود.
خيامي در ادامه اظهار داشت: تغييرات رفتاري پزشك‌ها از جمله مشخص نمودن تارگت همو گلوبين جهت تزريق خون، كاهش خون‌گيري روتين براي انجام تست‌هاي آزمايشگاهي لازم و ضروري است.

*آگاهي پزشكان در استفاده از تكنيك‌هاي مناسب براي كاهش مصرف خون در جراحي ضروري است
مديركل سازمان انتقال خون خراسان رضوي ادامه داد: همچنين آگاهي و راهنمايي پزشكان در امر انتقال خون و استفاده از تكنيك‌هاي مناسب قبل از عمل جراحي حين عمل و بعد از جراحي براي كاهش مصرف خون را بايد در نظر داشته باشيم.
خيامي بابيان اينكه خون‌هاي اهدايي در سازمان انتقال خون ار نظر برخي عفونت‌هاي منتقله از راه خون نيز تحت غربالگري قرار مي‌گيرد، تصريح كرد: در حال حاضر هپاتيت‌هاي ويروسي شايع (HBV-HCV)،ايدز(HIV)،ويروس لنفوتروپيك تي سل انساني (HTLV/2) و سفليس جزو اين گروه عفونت‌ها است.
وي در ادامه بيان داشت: در صورت شك در آزمايشات اوليه آزمايشات تاييدي در چند مرحله انجام مي‌شود تا سالم‌ترين محصول ممكن توليد و اهداكننده نيز صحيح‌ترين پاسخ ممكن را دريافت كند.
مديركل سازمان انتقال خون خراسان رضوي بيان داشت: در كشور‌هاي مختلف يك سري تست‌هاي خاص بررسي مي‌شود ولي آنچه در همه كشورها مشترك است بررسي چهار عامل (HBV-HIV-( HCV و سفليس است.
وي افزود: تشخيص عوامل عفوني در افراد اهداكننده خون براي كشورهاي مختلف داراي صرف هزينه‌هاي زيادي است در كشور ما(HTLV) نيز جزو اين تست‌هاي تشخيصي است.

*سلامت خون نقش ويژه‌اي در سلامت اجتماع دارد
مديركل سازمان انتقال خون خراسان رضوي با بيان اينكه خون جزيي از بدن است و سلامت آن نقش ويژه‌‌اي در سلامت انسان و به تبع آن سلامت اجتماع دارد، اظهار داشت:‌ خون جزيي از بدن است كه نقش مهمي در حيات و سلامت انسان دارد و تاكنون جانشيني براي آن يافت نشده است.
خيامي افزود: سازمان انتقال خون وظيفه تامين خون سالم و كافي را به عهده دارد كه با افزايش گستره دانش و شناخت بيشتر بيماري‌ها و افزايش استانداردهاي توليد اين وظيفه سنگين‌تر و حساس‌تر شده است.
وي به عوامل و شرايط موثر بر سلامت خون و فراورده‌هاي آن پرداخت و تاكيد كرد: شيوه زندگي اهداكننده، محل اهداي خون، مراحل فراوري بر روي خون‌هاي اهدايي، مرحله مصرف، هموژيلانس ولوك بك نيز از جمله عوامل موثر بر اين امر است.
انتهاي پيام/خ10/ب

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها