0

اخبار امروز استانها

 
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

پاسخ به:اخبار امروز استانها
چهارشنبه 11 اسفند 1389  7:27 PM

نسخه چاپي ارسال به دوستان
نويسنده كتاب جامعه‌شناسي 22 خرداد:
برخي مسئولان هنوز جنگ نرم را باور ندارند

خبرگزاري فارس: پژوهشگر سياسي و نويسنده كتاب جامعه‌شناسي 22 خرداد گفت: برخي مسئولان و نخبگان فرهنگي ما هنوز باور نكرده‌اند جنگ نرمي در جريان است.

به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين، پرويز اميني سه‌شنبه شب در مراسم اختتاميه نخستين دوره مسابقه وبلاگ‌نويسي دانشجويي «حماسه تا حماسه» كه در سالن اجتماعات دانشگاه بين‌المللي امام خميني (ره) قزوين برگزار شد، اظهار داشت: جنگ نرم در واقع مجموعه‌اي از تغيير و تحولاتي است كه منجر به براندازي يك حكومت شود كه هدف‌گذاري، تمركز روي اقداماتي است كه براندازي نرم را انجام دهد.
وي ادامه داد: جنگ نرم با براندازي نرم به دنبال اين است كه در يك نظام سياسي و حاكميت مستقل شرايطي ايجاد كند كه آن جامعه با اراده خود آن نظام سياسي و حاكميت را تغيير دهد و در واقع در جنگ نرم معطوف به براندازي نرم، كانون مسئله تغيير از درون است ولي در جنگ سخت تغيير از بيرون است.

* وجود هوادار مهم‌ترين عنصر در براندازي نرم است
نويسنده كتاب جامعه‌شناسي 22 خرداد اضافه كرد: سه عنصر براي براندازي نرم وجود دارد، نخست وجود جريان تجديدنظر طلب است كه البته منظور از اين جريان، اپوزيسيون نيست زيرا اپوزيسيون كسي است كه از زمان تأسيس نظام سياسي مرزهايش را با آن نظام روشن كرده و خارج از آن نظام قرار مي‌گيرد، ولي جريان تجديد نظر طلب يعني جرياني كه در مباني فكري و جهت‌گيري سياسي دچار تغيير و تحول شدند ولي مشهود نيست و در درون حكومت مي‌توانند قرار گيرند.
وي عنوان داشت: دومين عنصر براي براندازي وجود بسترهاي طبيعي در آن جامعه است به اين معنا كه بايد آزادي‌هاي سياسي مانند انتخابات وجود داشته باشد از اين‌رو در حكومت‌هاي ديكتاتوري يا امپريالي امكان براندازي وجود ندارد.
اميني اعلام كرد: سومين عنصر براي براندازي و يا مهم‌ترين عنصر وجود هوادار است، براي براندازي بايد هوادار مردمي در جامعه شكل گيرد كه طرفدار ارزش‌هاي رقيب حكومت باشد كه تبديل به اراده جمعي شود و حاضر باشند نظام مستقر را سرنگون كنند.

* تحولات ارزشي جامعه مهم‌ترين چالش دوره اصلاحات و سازندگي
وي توضيح داد: در اين بين آنچه نقش كليدي را بازي مي‌كند، تحولات ارزشي جامعه است كه فرآيند دو مرحله‌اي است يك مرحله واگرايي از ارزش‌هاي خوب و ديگري همگرايي نسبت به ارزش‌هاي رقيب است، اگر چنين فرآيندي در يك جامعه طي شود براندازي نرم رخ مي‌دهد و جمهوري اسلامي نيز مصون از اين ماجرا نيست.
اين فعال فرهنگي اعلام كرد: بنابراين بايد سراغ هسته‌هايي رويم كه روي ارزش‌ها اثر مي‌گذارند و جامعه را نسبت به ارزش‌هاي خودي بدبين كرده و در شرايطي قرار مي‌دهند كه طالب ارزش‌هاي رقيب شوند، اين كانون‌ها چند مورد هستند كه نخستين عنصر حكومت است.
وي يادآور شد: جامعه از حكومت انتظار دارد كه به ارزش‌ها پايبند باشد، اگر حكومت‌ها و دولت‌ها به ارزش‌هايي كه حكومت حول آن شكل گرفته و پايه مشروعيت آن را ساخته، پايبند نباشند جامعه در ارادت به ارزش‌ها دچار سستي مي‌شود.
اميني تصريح كرد: مهم‌ترين چالش در دوره اصلاحات و سازندگي تحولات ارزشي جامعه بود يعني كساني كه دولت‌ها را در اختيار گرفتند نه تنها به ارزش‌ها پايبند نبودند بلكه ارزش‌هاي رقيب يعني ارزش‌هاي غربي مبناي تصميم‌هاي آنها‌ست.
وي خاطر‌نشان كرد: ارزش‌ها بخش پايدار شخصيت انسان‌ است و در گذر زمان شكل مي‌گيرد و در دوره‌اي 16 ساله تحولات ارزشي بزرگي را در جامعه سپري كرديم و بخش‌هايي در جامعه از گرايش‌هايي انقلابي به سمت گرايش‌هاي غربي تحول يافتند و زماني كه حوادث بعد از انتخابات پيش آمد، بخشي همان‌هايي بودند كه در 16 سال تحت تأثير تحولات ارزشي قرار گرفتند و جذب ارزش‌هاي رقيب شدند و بالعكس آن نيز وجود دارد به طوريكه در دوره‌اي كه احمدي‌نژاد رئيس جمهور شدند، پايبندي به ارزش‌ها را نشان داد و روند غرب‌گرايي كند شد.

* اينترنت ابزار امروز و آينده مبارزه با جنگ نرم
اين پژوهشگر سياسي گفت: عنصر دوم در تحولات ارزشي هنر، سومين عنصر انديشه و چهارمين عنصر رسانه است كه رسانه‌ها در تحولات ارزشي بسياري تأثير دارند و جامعه را از ارزش‌هاي خودي مي‌توانند به سمت ارزش‌هاي رقيب ببرند.
وي اضافه كرد: فضاي رسانه‌اي ما در دنيا در حال تحول است، حركت از انحصار رسانه‌اي به سمت تكثر است، در جنگ اول خليج‌فارس تنها رسانه‌اي كه از چشم او واقعيت جنگ خليج‌فارس ديده مي‌شد CNN بود ولي امروز اين انحصار شكسته شده به طوريكه با وجود رسانه‌هاي غربي، رسانه‌هايي كه كانون پوشش دهنده تحولات منطقه هستند، غربي نيستند و رسانه‌هايي نظير العالم، الجزيره و العربيه هستند و رسانه‌هاي غربي تنها بازيگر و شكل‌دهنده اطلاعات رسانه‌اي نيستند.
اميني يادآور شد: دومين تغيير در حوزه رسانه، تغيير مديوم اصلي رسانه دنيا‌ست، در دوره‌اي مديوم اصلي كتاب، مجله، مطبوعات و راديو بود و مديوم رسانه آينده دنيا اينترنت است.
وي اعلام كرد: در سال 2000 حجم كاربران اينترنت 250 هزار نفر بود ولي اكنون 32 ميليون نفر است و در طول 10 سال نيز در دنيا شبكه‌هاي اجتماعي شكل گرفته است مانند فيس‌بوك كه 500 ميليون عضو دارد.
نويسنده كتاب جامعه‌شناسي 22 خرداد با اشاره به علت تبديل شدن اينترنت به مديوم رسانه‌اي در آينده توضيح داد: اينترنت اين امكان را فراهم مي‌كند كه ساير رسانه‌هاي مستقل و وابسته در اينترنت بازتوليد شوند يعني آنچه در راديو، تلويزيون، مطبوعات وجود دارد در اينترنت ديده مي‌شود و عنصر ديگر تغيير در تعامل بين مخاطب و مصرف كننده پيام است و كاربر اينترنت فقط مصرف كننده رسانه نيست و با توجه به تعاملي‌تر شدن رسانه، بلكه مي‌تواند توليدكننده نيز باشد.
وي يادآور شد: اكنون دوره افول تلويزيون است و ديگر تلويزيون مديوم اصلي تحولات آينده رسانه‌اي نيست و اگر قرار است در جنگ نرم كاري كنيد اينترنت مديوم اصلي است.

* فعاليت 700 هزار وبلاگ در ايران
اميني اعلام كرد: 7 ميليون وبلاگ در ايران ثبت شده است كه 10 درصد يعني 700 هزار وبلاگ فعال است و موبايل رسانه ديگري است كه ضريب نفوذ آن در ايران بالاي 50 ميليون نفر است.
وي با اشاره به شكل‌گيري رسانه‌هاي خرد اضافه كرد: يك فضاي جمعي هويت‌سازي دارد شكل مي‌گيرد تحت عنوان رسانه‌هاي خرد كه يك نمونه آن وبلاگ‌ها هستند و رسانه‌هاي خرد رسانه‌هاي مادر و بزرگ را مهار مي‌كنند.
به گزارش فارس نويسنده كتاب جامعه‌شناسي 22 خرداد گفت: در آينده و در حال حاضر فضايي در حال شكل‌گيري است كه هر فرد خود به تنهايي مي‌تواند يك رسانه باشد و پيام توليد كند براي مثال آقاي احمدي‌نژاد از سال 84 به بعد با مواضع و سخناني كه مطرح كرد از او يك پيامي درست كرد كه تبديل به رسانه شد و در حالي كه رسانه‌هاي غربي به سمت سياست بايكوت مي‌رفتند ولي قدرت پيام آنقدر بالا رفت كه صف‌هاي طولاني از سوي رسانه‌ها براي گفت‌وگو با احمدي‌نژاد بود.

* مسئولان هنوز باور ندارند جنگ نرمي در جريان است
وي با اشاره به اهميت باور جنگ نرم ادامه داد: مسئله اصلي اين است كه باور كنيم جنگي وجود دارد، آنچه در نخبگان و رسانه‌ها داريم اين است كه باور وجود جنگ نرم وجود ندارد و اگر در ذهن جنگ نرم را نپذيرفته باشيم نرم يا سخت بودن جنگ كمكي نمي‌كند، بنابراين مسئولان و نخبگان فرهنگي ما باور نكردند جنگ نرمي در جريان است.
اميني با اشاره به جشنواره فجر امسال افزود: در جشنواره فجر امسال كساني سياست‌گذار هستند كه راديكال‌ترين انتقادات را به تمام معاونت‌هاي سينمايي گذشته داشتند، از موضع اينكه ارزشي نيستند و فضاي ضدانقلابي در آنهاست و جشنواره بيست و نهم فجر جزو بدترين جشنواره‌ها در 30 سال گذشته بود.
وي عنوان داشت: وزير ارشاد وقتي در خصوص انتقاد به داوري جشنواره صحبت مي‌كند، مي‌گويد بعضي فيلم‌ها خوب بودند ولي به موقع به داوري نرسيدند وگرنه شرايط داوري عوض مي‌شد و بعد فيلم 33 روز را عنوان مي‌كند كه محتواي خوبي داشت ولي به داوري نرسيد در حالي كه اين فيلم در جشنواره پخش شده و نامزد چند جايزه بود ولي وزير فكر كرده به جشنواره نرسيده است.
نويسنده كتاب جامعه‌شناسي 22 خرداد گفت: با چنين ديدگاهي، مشكل ما اين است كه باور كنيم جنگ نرم وجود دارد و وقتي جنگ است بايد رسانه ملي آرايش جنگي داشته باشد و امروز روش‌ها و سياست‌گذاري رسانه ملي با زماني كه جنگ نبود چه تفاوتي دارد.

* در جنگ نرم بدون اتكا به مردم به پيروزي نمي‌رسيم
وي ادامه داد: آيا احساس مي‌كنيد نخبگان، مهندسان، مسئولان و بخش‌هاي ديگر فرهنگي در شرايط جنگي قرار دارند؟ براي موفق شدن در جنگ نرم بايد در جامعه تبيين كرد كه جنگ است.
اميني اظهار داشت: موضوع ديگر اين است كه امكان كار در جنگ نرم با تكيه بر سازمان‌هاي دولتي وجود ندارد، جنگ نرم يك جنگ تن به تن است و هر فردي در آن موثر است، از اين‌رو نقش وبلاگ‌نويس‌ها نيز مهم است، زماني در جنگ نرم موفق مي‌شويم كه اين جنگ همه‌گير و فراگير شود.
به گزارش فارس وي تأكيد كرد: هر فردي با امكان، توانايي و ظرفيتي كه دارد بايد در جنگ نرم فعال و موثر باشد، پيشرفته‌ترين بخش كشور ما بخش‌هاي نظامي، امنيتي و سياسي است زيرا مردمي‌ترين بخش جامعه ما هستند.
اين فعال فرهنگي ادامه داد: در بخش سياسي، فضاي سياسي با حق رأي و انتخابات عمومي شد و امروز مردم اين ويژگي را يافتند كه فتنه 88 را هضم كنند و فتنه 88 با حضور مردم در نهم دي ماه تمام شد بنابراين جنگ نرم بدون اتكا به مردم به پيروزي نمي‌رسد و اگر مردمي نشود، پيروزي در آن نيست.
وي يادآور شد: اقتصاد و فرهنگ عقب‌مانده‌ترين بخش‌ها در كشور است زيرا به شدت غيرمردمي و دولتي است.

* رويكرد ما در جنگ نرم بايد فرصت‌محور باشد
اميني با اشاره به لزوم تغيير رويكرد در جنگ نرم افزود: مولفه مهم ديگر تغيير رويكرد در جنگ نرم است، رويكرد ما تهديدمحور است و در چنين فضايي فرصت‌ها ديده نمي‌شود و وقتي رويكرد تهديدمحور شد فضاي منفي در خبرهاي اول ديده مي‌شود.
اين پژوهشگر سياسي اعلام كرد: رويكرد اصلي در جنگ به سمت فرصت‌محور بودن است و وقتي تهديدمحور هستيم ارزش فرصت‌ها را درك نمي‌كنيم.
وي گفت: براي نمونه آقاي فرج‌الله سلحشور كارگردان فيلم حضرت يوسف فيلمي را ساخت كه 90 درصد رضايت بيننده را به دنبال داشت و مورد استقبال در داخل و خارج از كشور قرار گرفت ولي چون تهديدمحور هستيم ايشان به سرقت ادبي محكوم مي‌شود و از فرصت به وجود آمده استفاده نكرده و اين فرصت را تبديل به تهديد مي‌كنيم.
انتهاي پيام/آ10/ب

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها