0

اخبار امروز استانها

 
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

پاسخ به:اخبار امروز استانها
دوشنبه 9 اسفند 1389  12:58 PM

نسخه چاپي ارسال به دوستان
رئيس اداره منابع آب فردوس:
روند برداشت آب از سفره‌هاي زيرزميني نگران‌كننده است

خبرگزاري فارس: رئيس اداره منابع آب شهرستان فردوس گفت: روند برداشت آب از سفره‌هاي آب زيرزميني بسيار نگران‌كننده است.

سيد هادي رحيمي امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در فردوس اظهار داشت: به دليل ضعيف شدن سفره‌هاي آب زيرزميني و افزايش تعداد چاه‌ها برداشت آب از منابع آبي شهرستان از وضعيت بسيار بدي برخوردار است.
وي افزود: شهرستان فردوس داراي 200 حلقه چاه، 300 دهنه قنات و دو دشت فردوس و قاسم‌آباد است كه بيش از 95 درصد آب استحصالي از اين منابع در بخش كشاورزي به مصرف مي‌رسد.
رئيس اداره منابع آب شهرستان فردوس بزرگ‌ترين منبع آبي شهرستان فردوس را قنات بلده دانست و تصريح كرد: اين قنات به طول 18 كيلومتر و از مجموع 12 قنات تشكيل شده است و در حال حاضر نيز عمليات تكميل كانال بلده در حال اجرا است.
رحيمي افزود: اداره منابع آب فردوس در راستاي انجام وظيفه ملي خود در صيانت و حفاظت از منابع آب سطحي و زيرزميني اقدام به صدور پروانه بهره‌برداري، حفر، كف‌شكني و تغيير محل براي چاه‌ها و پروانه‌هاي شيب‌برداري و ادامه پيشكار براي قنات‌ها مي‌كند.
وي صدور مجوز لايه‌روبي چاه‌ها و قنوات، پمپاژ مجدد، برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه‌ها و تعيين حد بستر و حريم هر يك و جلوگيري از تصرف بدون مجوز در بستر و حريم رودخانه‌ها را از ديگر فعاليت‌هاي اين اداره برشمرد.
رئيس اداره منابع آب فردوس با اشاره به لزوم اعمال مديريت كشاورزان بر منابع آب با توجه به اجراي قانون هدفمندسازي يارانه‌ها و نصب كنتورهاي هوشمند گفت: در بخش انرژي و نظر به نصب كنتورهاي هوشمند كه بر اساس ساعت كاركرد سالانه دشت تنظيم و تعريف مي‌شود از اين پس امكان آبياري به روش‌هاي سنتي و مانند گذشته امكان‌پذير نيست.
رحيمي افزود: پس از نصب كنتورهاي هوشمند كشاورزان مجاز هستند در دشت فردوس تنها 4 هزار و 862 ساعت در سال از چاه موتور استفاده كنند و پس از اتمام اين ساعات امكان استفاده از آب وجود ندارد.
وي تصريح كرد: از اين پس نصب كنتورهاي هوشمند روي چاه‌هاي كشاورزي با همكاري اداره برق انجام مي‌شود.
رئيس اداره منابع آب شهرستان فردوس با اشاره به نصب كنتورهاي هوشمند روي چاه‌هاي كشاورزي بر لزوم اعمال مديريت بر آب چاه موتورها به وسيله كشاورزان براي جلوگيري از بروز بحران تأكيد كرد و گفت: استفاده از روش‌هاي نوين آبياري، جايگزين كردن كشت‌هاي كم آب‌خواه به جاي محصولاتي كه به آب زيادي نياز دارند از جمله مواردي است كه به مديريت صحيح مصرف آب كمك مي‌كند.
انتهاي پيام/ح20/ب

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها