0

اخبار فرهنگي امروز

amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 27726

پاسخ به:اخبار فرهنگي امروز
جمعه 6 اسفند 1389  5:28 PM

نسخه چاپي ارسال به دوستان
نواي ني حسن ناهيد در تالار وحدت پيچيد

خبرگزاري فارس: حسن ناهيد نوازنده برجسته ني شب گذشته در كنار ديگر اساتيد به تك‌نوازي ني پرداخت.

به گزارش خبرنگار موسيقي فارس شب گذشته بخش تك‌نوازي اساتيد جشنواره بيست و ششم فجر به تك‌نوازي حسن ناهيد، هادي منتظري، مسعود حبيبي و فربد يدالهي اختصاص داشت.
در اين بخش ابتدا با معرفي عباس سجادي مجري اين برنامه، مسعود حبيبي نوازنده دف و هادي منتظري نوازنده كمانچه به روي صحنه آمدند و به دونوازي به صورت بداهه پرداختند.
در بخش ديگر بهرام ساعد نوازنده تار تك‌نوازي خود را انجام و سپس حسن ناهيد نوازنده ني و فربد يدالهي نوازنده تنبك با تشويق مخاطبان به صحنه آمدند.
ناهيد قبل از اجرا گفت: مدت 57 سال از انس و الفت من با اين ساز زيبا مي‌گذرد كه به همت لطف و صداي ساز استاد كسايي صورت گرفته اما تأسف من از اين است كه در آن زمان تنها حسن كسايي نوازنده ني بود و حتي مي‌توانم بگويم اين ساز هفت‌بند كه به مكتب اصفهان مشهور است تنها در اين شهر وجود داشت اما امروزه شاهد آن هستيم كه در كوچكترين شهرها نيز ساز ني وجود دارد.
وي ادامه داد: به دليل علاقه‌ام به ني اين ساز را از اصفهان خريدم و در آن زمان به دليل عدم امكانات و نداشتن راديو و نيز با مخالفت‌هاي پدرم با گوش دادن ني حسن كسايي از راديوهاي مغازه‌ها نواختن ايشان را در ذهنم حفظ مي‌كردم و شب هنگام خواب پدرم زير چندين پتو شروع به تمرين حفظياتم مي‌نمودم.
اين نوازنده ني اظهار داشت: در سال 38 من در اردوي بهترين دانش‌آموزان رتبه اول را كسب و به دنبال آن به كشورهاي مختلف اعزام شدم. بعد از بازگشت به تهران در سال 39 با مهدي كماليان آشنا و ايشان مرا به اساتيدي چون نورعلي خان برومند، هرمزي، علي‌اصغر بهاري و سليمان اميرقاسمي معرفي كرد.
حسن ناهيد ادامه داد: به دليل نبود معلم در شيراز شهري كه من در آن زندگي مي‌كردم كماليان مرا به خدمت حسين دهلوي بردند كه ايشان در آن زمان رهبر اركستر صبا و مدير هنرستان عالي موسيقي بودند.
استاد دهلوي به من فرمودند كه شاگرد خصوصي ندارند ولي به خاطر كماليان قبول مي‌كنند كه به من موسيقي تدريس كنند.
بعد از حدود دو ماه و نيم كار با استاد دهلوي ايشان من را به اركستر گلپايگاني معرفي كردند.
اين نوازنده ني در خصوص شيوه اجراي اين ساز گفت: در نواختن ني، دندان حرف اول را مي‌زند. در عرض 56 سال كار نوازندگي دندان‌هايم با من همراه بودند ولي از سال گذشته دچار مشكل شدم. اميدوارم امروز بتوانم توسط لب‌هايم اين ساز را بنوازم.
حسن ناهيد با عذرخواهي از مخاطبان به منظور ناتواني در اجراي اين ساز آن هم به واسطه مشكل دندان‌هايش به تك‌نوازي پرداخت كه فربد يدالهي به عنوان نوازنده تنبك او را همراهي كرد.
بخش تك‌نوازي اساتيد موسيقي شب گذشته با اجراي 4 هنرمند پيشكسوت در بيست و ششمين جشنواره موسيقي فجر به كار خود پايان داد.
انتهاي پيام/

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها