0

تناسب جسماني (نقش پروتئين در بدن)

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

تناسب جسماني (نقش پروتئين در بدن)
جمعه 6 اسفند 1389  1:13 AM

پروتئين ها وظايف مهمي در بدن به عهده دارند، از جمله وظايف آنها در بدن مي توان از نقش ساختماني، توليد انرژي و ساخت تركيبات ضروري و مهم بدن را نام برد.
1 ـ نقش ساختماني:
پروتئين ها نقش بسيار مهمي در ترميم و بازسازي سلولهاي بدن و تامين رشد به عهده دارند. به همين دليل نياز به پروتئين در دوران رشد مانند دوره بارداري، كودكي و بلوغ و نوجواني افازيش مي يابد.
2 ـ توليد انرژي:
هر گرم پروتئين 4 كالري انرژي توليد مي كند. البته در شرايط طبيعي مقدار كمي پروتئين به مصرف توليد انرژي لازم بيشتر توسط كربوهيدرات و چربي تامين مي گردد.
3 ـ ساخت تركيبات ضروري بدن:
پروئينها نقش مهمي در ساختن تركيبات ضروري و مهم بدن از جمله، آنزيمها، پادتنها و بعضي از هرمونها دارند. تركيبات فوق نقش مهمي در متابوليسم، اعمال حياتي بدن و مقاومت بدن نسبت به عوامل بيماريزا دارند.
منابع غذايي:
منابع غذايي شامل گوشت قرمز و سفيد، تخم مرغ و شير و لبنيات و منابع غذايي گياهي شامل غلات و حبوبات هستند.
ميزان توصيه شده:
توصيه مي شود 15 ـ 12 % انرعي مورد نياز روزانه توسط پروتئين تامين شود. مقدار نياز را برحسب وزن بدن نيز توصيه مي كنند. ميزان توصيه شده 8/0 گرم بازاي هر كيلوگرم وزن بدن در روز است.
كمبود پروتئين:
مصرف كمتر از ميزان مورد نياز پروتئين در كودكان و نوجوانان در حال رشد باعث اختلال رشد آنها مي گردد و مقاومت كودك در برابر عوامل بيماريزا را كاهش مي دهد.
مصرف زياد پروتئين:
مصرف بيش از حد پروتئين به ويژه به شكل پودر هاي اسيدهاي آمينه نه تنها عملكرد بدن را افزايش نمي دهد بلكه مضرات و مشكلاتي را به دنبال خواهد داشت از جمله افزايش كار كبد و كليه ها، افزايش دفع كلسيم از بدن، از دست دادن آب بدن، اضافه وزن و چاقي و اختلال در تعادل تغذيه اي فرد و تداخل اثر باساير مواد مغذي.
سايت بهداشت

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها