پاسخ به:اخبار بين الملل امروز
پنج شنبه 5 اسفند 1389 1:38 PM
خبرگزاري فارس: پارلمان گرجستان با پيشنهاد رئيسجمهوري اين كشور براي اعزام نيروهاي نظامي بيشتر به افغانستان موافقت كرد كه البته هنوز مشخص نيست اين افزايش نيروها تا چه تعداد خواهد بود.

به گزارش فارس به نقل از روزنامه «كامرسانت»، پارلمان گرجستان با پيشنهاد "ميخائيل ساآكاشويلي " رئيسجمهوري اين كشور در خصوص اعزام نيروهاي نظامي مضاعف به افغانستان براي شركت در عمليات بينالمللي حمايت از صلح «ايساف» موافقت كرد.
رئيسجمهوري گرجستان نخستين بار در سخنراني اخير خويش در كنفرانس امنيتي مونيخ از قصد خويش براي افزايش نيروهاي نظامي كشورش در افغانستان خبر داده بود. البته وي به هيچ رقم مشخصي در اين باره اشاره نكرده و تنها گفت كه گرجستان در آينده نزديك نيروهاي نظامي بيشتري به افغانستان اعزام خواهد كرد.
يك مقام آگاه در پارلمان گرجستان اعلام كرد كه دولت اين كشور قصد دارد نيروهاي نظامي خود در افغاستان را افزايش دهد و تعداد اين نيروها ممكن است به 2 الي 3 برابر ميزان كنوني افزايش پيدا كند كه اين مسئله فعلا مخفي نگه داشته ميشود.
تا سال 2008 يك تيپ نظامي ارتش گرجستان، شامل بيش از 2000 نيروي نظامي در عراق مشغول خدمت بود. در واقع گرجستان بعد از آمريكا و افغانستان بيشترين نيروي نظامي را در خاك افغانستان داشت. حتي اكنون هم زماني كه تنها 950 نيروي نظامي گرجي در افغانستان حضور دارد، گرجستان مقام نخست را از لحاظ تعداد سرباز و افسر در اين كشور با توجه به جمعيت خويش به خود اختصاص ميدهد.
تاكنون 6 نيروي نظامي گرجستان در جريان عمليات مختلف در افغانستان كشته شدهاند.
گرجستان در حالي تصميم به افزايش نيروهاي نظامي خود در افغانستان گرفته كه در زمان بررسي دكترين جديد امنيتي اين كشور روسيه بعنوان «اصليترين دشمن و مهمترين تهديد براي گرجستان» نام برده شده است.
طبق ارزيابي كارشناسان، رئيسجمهوري گرجستان با اين اقدام سعي دارد تا حداكثر حمايت غرب از خود را در صورت تشديد روابط با روسيه بدست آورد. علاوه بر اين ترديدي وجود ندارد كه اين اقدامات ساآكاشويلي در جهت نزديك شدن بيشتر به ناتو و ايجاد انگيزه بيشتر براي نيروهايي در داخل اين سازمان كه از پيوستن گرجستان به طرح اقدام براي عضويت در ناتو حمايت ميكنند.
انتهاي پيام/ص