0

خواص میوه و سبزیجات

bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:خواص میوه و سبزیجات
پنج شنبه 5 اسفند 1389  5:38 PM

خواص و مضرات کرفس شماره سه

اسم من ((كرفس )) است !
 ضد رماتیسم هستم و درد مفاصل را علاج مى كنم .
ضماد برگ و ریشه ام ، ورم را مى خواباند.
عروق را باز مى كنم و تقویت كننده ى بى مانندى براى قلب و ریه هستم .
براى رفع پیچش معده مرا توصیه كنید...
اگر مردم خاصیت كرفس را مى دانستند تمام مزارع را به كاشتن آن اختصاص ‍ مى دادند.

ضرب المثل فرانسوى
اسم من كرفس است . در فارسى به من كرفش و كرسب مى گفتند و اعراب مرا معرب كرده كرفس نامیده اند. من داراى انواع و اقسام مى باشم اما در بین آنها دو نوع در تغذیه و بقیه در مداوا به كار مى روند. در من ویتامین هاى آ - ب و ث و املاح سدیم - پتاسیم - فسفر و آهك نهفته است - عطر مطبوع ، طعم گوارا و خواص انكارپذیر من ، مرا بین سبزیها ممتاز كرده است .
نوع خورشتى مرا همه مى شناسند و احتیاج به معرفى ندارد و نوع دیگر من كه در تغذیه به كار مى آید، كرفس سنگ است كه مانند كلم سنگ در جزو ریشه هاى خوراكى است و شباهت زیاد به آن دارد و اخیرا در ایران كاشته شده و گاهگاهى در سبزى فروشى ها دیده مى شود و با آن مى توان خورشت كرفس پلو درست كرد و نیز مى توان آن را در سالاد، ترشى و مخلوط شور به كار برد و از عطر مطبوع آن استفاده كرد. مهمترین نوع دوایى من كرفس آبى یا كرفس مردابى است كه بطور خودرو در كنار مردابها مى روید. اعراب به آن ((كرفس الماء)) و ((قرة العین )) مى گویند. نوع دیگر من كرفس عطرى است كه به علت داشتن عطر زیاد به كرفس مشك معروف است .
انواع ما به علت داشتن ویتامین ((ث )) لثه ها را محكم مى كنیم ، و از خونریزى و رقت خون جلوگیرى مى نماییم . اشتها را زیاد مى نماییم و براى مبتلایان به بیمارى هاى روماتیسم - نقرس - درد مفاصل و تصلب شرائین غذاى مفیدى هستیم و این دسته از بیماران هم مى توانند مرا در غذاى خود داخل كنند و هم مى توانند آب مرا گرفته یك فنجان در روز میل نمایند. من تب بر - بادشكن و ضد نفخ هستم و به داروهاى مسهل كمك مى نمایم . كلیه و مثانه را زهكشى و از سنگ پاك مى كنم و بعلاوه مجارى ادرار را ضد عفونى مى نمایم خوردن من جهت تنگى نفس - درد پهلو - سكسكه و زخم روده و درد شكم مفید است ، و لیزى معده را از بین مى برم . من گرفتگى جگر را باز مى كنم و براى حصبه و بیماریهاى روده مفید مى باشم ، مسكن دردهاى پشت - خاصره و عرق النساء هستم . ضماد برگ - ریشه و ساقه و برگ من ضد ورم مى باشد. مالیدن این ضماد به مدت یك دقیقه جرب و سایر امراض جلدى را درمان مى كند و با گوگرد و بوره جهت سیاهى پوست و لكه هاى پوستى مفید است . زیاده روى در خوردن من و جوشانده بذر و ریشه انواع دارویى من جهت زنان باردار و بچه شیر ده خوب نیست ، زیرا محرك شهوت بوده و عادت ماهانه آور و مسقط جنین است ، و چنانچه باعث سقط جنین نشود نوزاد آن ناقص الخلقه و یا كودن خواهد شد. اسانس یا بهتر بگویم ، جوهر من فرار و زود جذب است و همراه خود مواد مقید و مضر سایر داروها را حل كرده و به سرعت به یاخته ها مى رساند و به همین جهت است كه خوردن من قبل از نیش عقرب و بعد از آن خطرناك بوده و علاج را مشكل مى كند. من عروق را باز مى كنم و مقوى قلب و ریه هستم . جوشانده ى برگ من گرفتگى صدا را باز مى كند و آواز را تصفیه مى نماید. كمپرس جوشانده ى من براى دست و پاى سرمازده و براى درمان اولسر و سایر زخم ها مفید است . بذر من در باز كردن گرفتگى هاى معده قوى تر از سایر قسمت هاى من است - این بذر اشتهاآور بوده به هضم غذا كمك مى كند و فضولات را از معده و رحم بیرون مى كند و جهت استسقاء مفید است . خوردن این بذر جهت شش چندان خوب نیست ، چون پنج گرم بذر كوبیده را در پارچه اى ریخته و آن را در نیم لیتر آب انگور آویزان نمایید، تا مواد مفید آن حل شود، این محلول جهت تقویت معده و رفع باد بسیار سودمند خواهد بود. مرباى ریشه و برگ من با عسل مسكن قى و مقوى معده است . ترشى من بازكننده و مقوى معده مى باشد، و اشتها را تحریك مى كند. جوشانده بذر و بیخ نوع كوهى من ، در باز كردن ادرار و عادت ماهانه اثر بیشترى دارد.
كرفس سنگ كه به آن كرفس شلغمى و كرفس صخرى مى گویند، در كتب قدیم تحت نام ((فطرالسالیون )) ذكر شده قوى تر از كرفس خورشتى است . بادشكن و قاطع لیزى معده است . جهت درد پهلو و پیچش معده توصیه شده و در باز كردن ادرار و حیض قوى تر از انواع دیگر است .

زبان خوراکیها
غیاث الدین جزایری

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها