پاسخ به:اخبار اقتصادي امروز
چهارشنبه 4 اسفند 1389 12:57 PM
خبرگزاري فارس : به دنبال تشديد تنشهاي سياسي در ليبي و ادامه درگيريها قيمت جهاني نفت در روز چهارشنبه افزايش يافت و به مرز 96 دلار در هر بشكه رسيد .

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از آسوشيتدپرس قيمت هر بشكه نفت سبك آمريكا در بازار نيويورك براي تحويل در ماه مارس با 12 سنت افزايش به 95.54 دلار رسيد كه اين بالاترين ركورد از اكتبر 2008 به شمار مي رود .قيمت نفت روز گذشته با 5.71 دلار افزايش مواجه شده بود .
در بازار لندن نيز قيمت هر بشكه نفت برنت درياي شمال براي تحويل در ماه آرويل با 72 سنت افزايش به 106.4 دلار رسيده است . در نتيجه تحولات خاورميانه نفت سبك آمريكا با رشد بيشتري در قيمت خود نسبت به نفت برنت مواجه شده و توانسته فاصله خود را با اين نفت كمتر كند. در حال حاضر اختلاف قيمت اين دو نفت بالغ بر 11 دلار است.
معمر قذافي رهبر ليبي روز گذشته در سخناني تحريك آميز از طرفداران دولت خواست تا به معترضان و مخالفين دولت حمله كنند . تا كنون بيش از 300 نفر در ناآراميهاي ليبي كشته شده اند . شركتهاي اني ايتاليا و رپسول اسپانيا فعاليتهاي نفتي خود در ليبي را متوقف كرده اند .
موسسه گلدمن ساش نيز كه پيش از اين افزايش قيمت نفت به بيش از 103 دلار را طي 12 ماه آينده پيش بيني كرده بود در تازه ترين گزارش خود اعلام كرد تنشهاي سياسي در بحرين و ليبي مي تواند قيمت نفت را بيش از پيش افزايش دهد . ليبي بزرگترين ذخاير نفت آفريقا را در اختيار دارد و روزانه به طور متوسط بيش از 1.6 ميليون بشكه نفت توليد مي كند .
به اعتقاد كارشناسان اقتصادي و انرژي گسترش بحران به ساير كشورهاي خاور ميانه مثل عربستان مي تواند بحران جدي در بازار جهاني انرژي ايجاد كند .
انتهاي پيام /