بازیکنان دوپینگی در لیگ ایران!!!
پنج شنبه 28 آبان 1388 5:01 AM
بازیکنان دوپینگی در لیگ ایران

پس از گذشت حدود یک ماه از طرح بحث دوپینگی بودن برخی از بازیکنان لیگ برتر، هنوز کسی پیدا نشده که وجود این بازیکنان در لیگ ایران را تکذیب کند.
طبق تعریف کمیسیون پزشکی کمیته بینالمللی المپیک دوپینگ عبارت است از مصرف یک ماده داخلی بدن با مقادیر غیرعادی یا استعمال یک ماده خارجی با هدف افزایش کارآیی ورزشی. طبق گفتههای برخی از مربیان با سابقه ایرانی، برخی از بازیکنان حاضر در لیگ ایران با هدف افزایش کارآیی ورزشی، یک ماده خارجی یا یک ماده داخلی بدن را با مقدار غیرعادی مصرف میکنند. یعنی در فوتبال ایران بازیکن دوپینگی وجود دارد؟ این طور که پیداست باید با اطمینان به این سوال با احتیاط پاسخ داد!
پس از گذشت حدود یک ماه از طرح بحث دوپینگی بودن برخی از بازیکنان لیگ برتر، هنوز کسی پیدا نشده که وجود این بازیکنان در لیگ ایران را تکذیب کند. چه از مقامهای مسئول فدراسیون فوتبال و چه از مقامهای مسئول باشگاهها، هنوز کسی پیدا نشده که فقط یکبار، حتی با صدای آهسته بگوید: «لیگ ایران پاک است.» علی کفاشیان رئیس فدراسیون فوتبال دو هفته قبل مصاحبهای کرد و در پاسخ به سوال خبرنگاری که از دوپینگ پرسیده بود، ضمن آنکه وجود بازیکنان دوپینگی در لیگ ایران را تکذیب نکرد، تلویحا آن را تایید کرد و گفت: «اعتراف میکنم در بحث کنترل دوپینگ موفق و فعال نبودهایم.»

غشی ها در زمین چمن!
بحث وجود دوپینگ در فوتبال ایران را آخرین بار مجید جلالی به راه انداخت. او حدود یک ماه قبل پس از بازی فولاد با پاس همدان در دهمین دوره لیگ برتر در کنفرانس مطبوعاتی حرفی زد که شاید نمیدانست قرار است تا مدتها فوتبال ایران را تحت تأثیر قرار دهد: «بعضی از فوتبالیستها در فوتبال ایران دوپینگ میکنند. وقتی بازیکن آخر مسابقه غش میکند، یعنی او بیش از اندازه از مواد نیروزا استفاده کرده است.»
جلالی این حرف را یک هفته بعد از آن زد که بازیکن تیم حریف فولاد، پس از پایان بازی غش کرده بود. فولاد یک هفته قبل از بازی با پاس، با استقلال اهواز مسابقه داده بود و اسماعیل شریفات، بازیکن استقلال اهواز پس از پایان آن مسابقه غش کرد. البته جلالی حرفهای جنجالی خود را پس از بازی با پاس به زبان آورد اما طبیعی بود که حرفهای او بیش از آنکه متوجه پاسیها باشد، به استقلالیهای اهواز برمیگشت که بازیکن غشی داشتند. بلافاصله پس از صحبتهای جلالی، اسماعیل شریفات، مجید باقرینیا و شهرام شفیعزاده، بازیکن، سرمربی و مدیرعامل استقلال اهواز علیه او جبهه گرفتند و مصاحبه کردند.

حاجی مایلی وارد می شود !
سالها قبل از اینکه مجید جلالی این بحث را رسانهای کند، محمد احمدزاده سرمربی وقت برق شیراز هم چنین راهی را رفته بود. او پس از پایان بازی تیمش مقابل پرسپولیس در ورزشگاه آزادی، پس از کنفرانس مطبوعاتی و در مصاحبه با یکی از شبکههای سیما گفت: «بازیکنان پرسپولیس امروز عادی نبودند. زمانی که یک بازیکن در دقیقه 90 هم مثل دقیقه اول مسابقه استارت میزند، باید به او مشکوک بود.» احمدزاده البته خیلی زود محکوم به «اتهام زدن» و مجبور به عقبنشینی شد. اما مجید جلالی برخلاف احمدزاده، با حمایت مربیانی از لیگ مواجه شد و تنها نماند.
بلافاصله پس از او، محمد مایلیکهن ضمن تایید حرف جلالی گفت: «برای شروع نمونهگیری، از تیم خود من، سایپا شروع کنید. من به بازیکنان خودم هم مشکوکم.»
چند روز بعد از محمدمایلیکهن، محمود یاوری سرمربی شاهین بوشهر هم حامی مجید جلالی شد. او هم وجود دوپینگ در فوتبال ایران را تایید کرد: «فدراسیون را در بحث کنترل دوپینگ موفق نمیدانم. من به این موضوع اعتقاد دارم و باورم بر این است که خیلیها از مواد نیروزا استفاده میکنند.» بلافاصله اصغر اعتباری، مربی با سابقه تبریزی که سابقه سرمربیگری ماشینسازی تبریز و مربیگری شهید قندی یزد در لیگ یک را دارد هم به جمع حامیان جلالی پیوست: «زمانی که مربیان صادق و صالحی چون مایلیکهن و جلالی روی این مسئله دست میگذارند پس باید روی این موضوع حساس بود. تمامی مربیان با تجربه فوتبال کشور بر وجود دوپینگ در فوتبال ایران عقیده دارند و سازمان لیگ باید در پاکسازی این معضل تلاش کند.»
يار هميشگي و همراه راسخون
www.user7.persianblog.ir