0

ان.ال.پی عملی1

 
alimoradis
alimoradis
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 7040
محل سکونت : آذربايجان غربي

پاسخ به:ان.ال.پی عملی1
جمعه 1 بهمن 1389  10:46 AM

ارتباطات و ان ال پی
(Communication)
در این بخش به بررسی این موضوع می پردازیم که اصولأ یک ارتباط مؤثر چگونه باید باشد.اصولأ یک ارتباط مؤثر ارتباطی است که اثری مثبت و دلپذیر همراه با نوعی اطمینان خاطر را در مخاطب ایجاد کند واین در مقابل هر مخاطبی باید صدق کند که این مخاطب هم ایده و هم نظر ما باشد یا خیر بایستی بتوانیم اثر مطلوب را بر وی بگذاریم.یک ارتباط مؤثر باید فقط در جهت هدفهای مثبت و خیرخواهانه بکار گرفته شود
در زمینه ارتباط،عمومأ انسان به دو صورت با دیگران ارتباط برقرار می کند:گفتاری و غیر گفتاری و در این رابطه گفتار و کردار شما به عنوان عامل اصلی این ارتباط باید به صورتی باشد که شوق ادامه ارتباط با شما در مخاطب پدید آید و حس کند که یک نوع پیوند بین شما و او ایجاد شده است.
در ایجاد یک ارتباط مؤثر از طریق گفتاری می بایستی موارد زیربه کار برده شود:
تکنیکهای ارتباط مؤثر از طریق گفتاری
1- تن صدا و بلندی صدا
در این قسمت باید تن و بلندی صدا را تا حد امکان شبیه به صدای مخاطب گردد.
2- نفس گیری هنگام صحبت کردن
با دقت به صحبتهای مخاطب خود توجه می کنیم تا ببینیم که او در بین هرچند کلمه نفسگیری می کند .بعضی ها همزمان که صحبت می کنند عمل تنفس را نیز انجام می دهند وبعضی دیگر در میان هر شش یا هفت کلمه یک نفس می کشند بنابراین با توجه کامل به این موضوع،ما نیز از همان ریتیم تنفسی استفاده کنیم
3- سرعت بیان
سرعت بیان به معنی استفاده از تعداد خاصی از کلمات مثلأ ده کلمه درپانزده ثانیه می باشد
4- آهنگ یا ریتیم صدا
آهنگ در واقع همان لهجه می باشد و باید لهجه مخاطب را در صورت امکان تقلید کنید دوستی دارم که فروشنده اتومبیل است و می تواند به چند لهجه مختلف به خوبی صحبت کند و همین امر سبب گشته که از شهرهای مختلف برای خرید اتومبیل پیش او بیایند.چون خریداران بر این باور بودند که او کاملأ آنها را درک می کند و می داند که آنها به دنبال چه نوع اتومبیلی می باشند.
تکنیکهای ارتباط مؤثر از طریق غیر گفتاری
1- وضعیت و حالت عمومی بدن
وضعیت و حالت عمومی بدن یعنی اینکه آیا مخاطب ما ایستاده یا نشسته است و ما نیز همین وضعیت را برای خود برقرار می کنیم
2- زاویه سر و وضعیت دستها وپاها
هنگامیکه از نظر وضعیت عمومی، بدن خود را با مخاطب همگام و هماهنگ کردید وضعیت دستها و پاها را همراه با زاویه سر با او برابر می کنیم مثلأ اگر مخاطب ما دست روی چانه گذاشته ما نیز همان کار را بکنیم ویا اگر پایش را روی پای دیگرش انداخته همین وضعیت را ما نیز تکرار می کنیم.
3- ژستها و حرکات بدن
ما معمولأ سه نوع حرکت بدنی را ممکن است در مخاطب ببینیم.
الف:تیکها و حرکتهای عصبی که از طرف خود مخاطب به صورت غیرارادی انجام می شود که باید این حرکات را کاملآ نادیده گرفت.
ب:حرکات مستقل از گفتار ارادی یا غیرارادی از طرف مخاطب که باید حداقل شش ثانیه بعد از مخاطب تکرار شود.
پ:ژستها و یا حرکات وابسته به گفتار به این صورت که مثلأ مخاطب ما هنگام صحبت کردن سر یا دستش را تکان می دهد که باید آنها را به حافظه سپرد و هنگامیکه نوبت گفتار ما شد از آنها استفاده کرد.
این دستورالعمل بطورکلی اثراتی بسیار مثبت را بر روی ضمیرناخودآگاه مخاطب  می گذارد و این را در وجود مخاطب ایجاد می کند که شما با او دارای یک وجه مشترک می باشید و این اثر مطلوب ارتباط مؤثری را بوجود می آورد.
 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها