نكوداشت «حقانيپرست» و «اعلامي» در جشنواره فيلم فجر
سه شنبه 28 دی 1389 4:12 PM
خبرگزاري فارس: در مراسم افتتاحيه بيستونهمين جشنواره بينالمللي فيلم فجر، نكوداشت دو فيلمساز فقيد سينماي ايران برگزار ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي بيست و نهمين جشنواره بينالمللي فيلم فجر، زندهياد منوچهر حقانيپرست و زندهياد محمدرضا اعلامي دو فيلمساز فقيد سينماي كشورمان هستند كه بيست و نهمين جشنواره بينالمللي فيلم فجر در مراسم افتتاحيه خود ياد و نام آنها را گرامي خواهد داشت.
بنابراين گزارش، «منوچهر حقانيپرست» از نخستين كارگردانان سينماي ايران پس از انقلاب اسلامي و همسر «راضيه تجار» نويسنده معاصر، سال 1330 در تهران چشم به جهان گشود.
وي مدرك تحصيلي فوقديپلم رشته فيلمبرداري و فوق ليسانس كارگرداني خود را از مركز هنرهاي زيباي رم ايتاليا دريافت كرد.
زندهياد حقانيپرست اولين فعاليت سينمايي خود را در سال 1356 به عنوان فيلمبردار وزارت فرهنگ و هنر آغاز كرد و در دهه 60 به عنوان فيلمبردار در فيلمهاي «كنار بركهها» (1365) به كارگرداني يدالله نوعصري، «عقود» (1363) به كارگرداني علياصغر شادروان و «سوء ظن» (1371) به كارگرداني كاظم معصومي همكاري داشت.
حقانيپرست براي نخستين بار در سال 1360 روي صندلي كارگرداني نشست و فيلم سينمايي «توجيه» (1360) را كارگرداني كرد.
«توجيه» نخستين فيلم مرحوم حقانيپرست در مقام كارگردان بود كه به تهيهكنندگي حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي توليد شد و داستاني درباره روزهاي پيش از پيروزي انقلاب داشت. تاجبخش فنائيان، مجيد مجيدي و علي حسامي بازيگران اصلي اين فيلم بودند و جعفر دهقان بازي در سينما را با همين فيلم «توجيه» آغاز كرد.
اين فيلم در بخش تصوير انقلاب يازدهمين جشنواره بينالمللي فيلم مقاومت، انقلاب و دفاع مقدس به عنوان يكي از 12 فيلم برگزيده بخش مسابقه معرفي شد.
«مدرك جرم» (1364) و «جنگلبان» (1366) دو فيلم ديگر سينمايي اين سينماگر بود كه از سال 1372 ديگر در سينماي ايران فعاليت نكرد.
منوچهر حقانيپرست روز سهشنبه 13 مهرماه در محل كارش در آموزشگاه سينمايي نوآور در اثر سكته مغزي، در سن 59 سالگي دار فاني را وداع گفت و به ديار باقي شتافت.
به گزارش ستاد خبري بيست و نهمين جشنواره فيلم فجر، محمدرضا اعلامي متولد 1335 تهران، دانشآموخته سينما و تلويزيون از كالج رويال آرت لندن، فعاليت خود را از سال 1354 با ساختن فيلمهاي كوتاه براي كودكان و نويسندگي و تهيهكنندگي برنامههاي كودك در تلويزيون آغاز كرد و با دستياري كارگردان در «خط قرمز» به كارگرداني مسعود كيميايي پا به عرصه سينما گذاشت. سال 61 و فيلم «نقطه ضعف»، نقطه شروع فيلمسازي وي بود و در سه دهه فيلمسازي، كارهايي چون ترنج، شناسايي، عشق و مرگ، افعي، آن سوي آينه، آشوبگران، ساقي، رازها و كارهاي ويدئويي و تلويزيوني چون مجموعههاي آينهها و روزي كه خواهيم مرد، فيلمهاي تلويزيوني چهاربهار، ترس و لرز، آدمهاي كوكي و گمشدگان را در كارنامه كارگرداني خود ثبت كرد.
وي در 6 خرداد ماه سال 89 دار فاني را وداع گفت.
بيست و نهمين جشنواره بينالمللي فيلم فجر از تاريخ 16 تا 26 بهمنماه به دبيري «مهدي مسعودشاهي» در تهران برگزار ميشود.