0

دشمن بواسیر و غذاهای مضر برای بواسیر چیست

 
jody70
jody70
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : مرداد 1396 
تعداد پست ها : 48

دشمن بواسیر و غذاهای مضر برای بواسیر چیست
دوشنبه 18 اردیبهشت 1402  2:27 PM

غذاهای مفید و مضر برای بواسیر

 

بواسیر چیست

بواسیر یکی از شایع ترین بیماری های نشیمنگاهی می باشد که باعث می شود بافت مقعد حالت و شکل طبیعی خود را از دست بدهد.

 

هموروئید وریدهای ملتهب و متورم در قسمت تحتانی راست روده است که معمولاً در اثر عواملی چون فشار و زور زدن، تنش و استرس، یبوست، بارداری و نشستن طولانی مدت ایجاد می شود.

 

علائم بواسیر ممکن است شامل خارش و سوزش ناحیه اطراف مقعد، خون قرمز روشن همراه با اجابت مزاج، ناراحتی هنگام نشستن به دلیل تورم داخل یا خارج کانال مقعدی باشد.

 

بسته به شدت و نوع هموروئید، گزینه های درمان هموروئید از داروهای بدون نسخه تا جراحی و لیزر متفاوت است.

 

نقش تغذیه در درمان بواسیر

همانطور که گفتیم یکی از دلایل اصلی بروز هموروئید یبوست و مدفوع سفت و سخت می باشد. یبوست هم در اثر رژیم غذایی نادرست و کم فیبر ایجاد می شود.

 

پس برای پاسخ به سوالاتی مانند چه چیزهایی برای بواسیر ضرر دارد؟ چه بخوریم تا بواسیر از بین برود؟ چه غذاهایی برای بواسیر خوب است؟

 

دشمن بواسیر و غذاهای مضر برای بواسیر؟ ابتدا باید بدانیم که راه پیشگیری و درمان یبوست از طریق تغذیه چیست و چه غذاها و خوراکی هایی را نباید مصرف کنیم یا اینکه کدام مواد غذایی را استفاده کنیم تا به یبوست دچار نشویم؟

 

با توجه به نقش کلیدی تغذیه در این بیماری با رعایت رژیم غذایی اصولی می توان در مراحل اولیه بواسیر از پیشرفت آن جلوگیری کرد.

 

توجه داشته باشید که اگر بواسیر درمان نشود ممکن است به پرولاپس یا بواسیر خونی تبدیل شده و فرایند بهبودی و درمان را پیچیده تر نماید.

 

غذاهای مضر برای بواسیر

مصرف برخی از غذاها و خوراکی های فاقد فیبر در این دوران می تواند علائم بواسیر را شدت داده و باعث پیشرفت بیماری شود. بهتر است از غذاهای نفخ آور که فیبر زیادی هم ندارند پرهیز شود مانند:

 

فلفل قرمز: فلفل قرمز به دلیل داشتن کاپسایسین با توجه به مزایایی که دارد ولی برای افراد مبتلا به بواسیر مضر بوده و بهتر است مصرف نشود.

 

فلفل قرمز روی نورون های عصبی اثر گذاشته و موجب تحریک بیماری و انتقال حس درد به فرد می شود.

 

مصرف گوشت قرمز و چربی: روغن های جامد و نباتی و همچنین گوشت قرمز ممکن است یبوست را تشدید کرده و بهتر است مصرف نشود و به جای آن از روغن زیتون و روغن های طبیعی استفاده شود.

 

روغن‌هایی مانند روغن زیتون، آفتابگردان و آووکادو می‌توانند به بهبود وضعیت بواسیر کمک کنند و کاهش التهاب و خشکی مقعد را فراهم کنند.

 

مصرف الکل و سیگار : الکل با منبسط کردن عروق باعث گشاد شدن آن ها شده و در نتیجه عروق بواسیری را هم ملتهب تر کرده و باعث تشدید هموروئید می شود.

 

سیگار کشیدن نیز باعث کاهش جریان خون در بدن شده و درمان را سخت تر می کند.

 

ملین و مسهل ها : اگر برای درمان یبوست ملین استفاده می کنید باید حتما تحت نظر پزشک باشد.

 

زیرا استفاده بیش از حد از ملین ها نیز باعث اسهال اختلال در روند درمان می شود.

 

مصرف زیاد فیبر: اگر بیش از حد از خوراکی های حاوی فیبر بالا استفاده کنید باعث افزایش حجم مدفوع می شود و از آنجایی که فیبر در بدن هضم نمی شود با افزایش حجم مدفوع درد بواسیر هم بیشتر می شود.

 

مصرف فیبر برای هموروئید

 

مصرف زیاد نمک و خوراکی های شور: در حالت عادی هم نمک زیاد برای بدن خوب نیست اما برای افراد مبتلا به بواسیر مضر تر است زیرا سدیم باعث کم آبی بدن و در نتیجه یبوست شده و همچنین نفخ را در پی دارد.

 

لبنیات: مصرف زیاد لبنیات نیز باعث نفخ و گاز شکمی شده و درد بواسیر را برای فرد مبتلا افزایش می دهد.

 

قهوه: مصرف قهوه نیز موجب کم آبی بدن و یبوست می شود و علائم هموروئید را تشدید می کند.

 

چه غذاهایی برای بواسیر خوب است

 

چه بخوریم تا بواسیر از بین برود

 

بواسیر معمولاً در اثر مصرف مواد غذایی نامناسب و یبوست ایجاد می شود. در واقع طولانی شدن یبوست موجب افزایش فشار به مقعد شده و هموروئید تشدید می شود.

 

بهتر است در رژیم غذایی خود مواد غذایی حاوی فیبر را گنجانده و یا از ملین های طبیعی استفاده کنید. در ادامه با غذاهای مفید برای بواسیر آشنا می شویم:

 

آب: مصرف روزانه حداقل هشت لیوان آب لازم و ضروری است. مصرف آب کافی از یبوست جلوگیری نموده و باعث نرم شدن مدفوع می شود.

 

همچنین برای عملکرد صحیح فیبر در بدن، آب کافی لازم است تا فیبر بتواند تاثیر خودش را نشان دهد.

 

ویتامین ها : ویتامین K برای منعقد کردن خون موثر است و در درمان هموروئید نیز لازم است.

 

سبزیجات دارای برگ سبز رنگ مثل اسفناج، کاهو، کلم پیچ و … این ویتامین را دارا هستند.

 

ویتامین C نیز با کم کردن التهاب ناشی از بواسیر در احیا و ترمیم بافت های آسیب دیده هموروئید موثر می باشد.

 

برای شروع مصرف آن بهتر است از دوز پایین استفاده کنید تا موجب اسهال نشود.

 

ملین ها : اگر از مواد غذایی حاوی فیبر گیاهی استفاده نمیکنید مصرف ملین هایی مانند پسیلیوم یا اسفرزه به شکل حل شده در آب روزانه 1 الی 3 قاشق غذا خوری موثر می باشد.

 

منیزیم: منیزیم هم ملین بوده و باعث نرم شدن مدفوع می شود و هم برای حفظ آب روده موثر است.

 

میوه های حاوی فیبر: میوه هایی مانند توت فرنگی، تمشک، شاه توت، گیلاس و … به دلیل داشتن فیبر موجب بهبود التهاب و تقویت عروق خونی شده و در درمان بواسیر موثر است.

 

در میان توت ها هرچه رنگ توت تیره تر باشد یعنی مقدار آنتی اکسیدان یا فلاونوئیدها در آن بیشتر است.

 

استفاده از مواد طبیعی ضد التهاب: گیاهانی مانند آلوئه ورا، چای سبز و زنجبیل می‌توانند خواص ضد التهابی داشته باشند و به بهبود وضعیت بواسیر کمک کنند.

منبع : https://www.irannaz.com/%D8%A8%D9%88%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D8%B1-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D9%85%D9%86%D9%88%D8%B9%D9%87-%D9%87%D9%85%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%A6%DB%8C%D8%AF.html

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها