تفاوت روش مجلس در بررسي برنامه پنجم با برنامههاي توسعه سابق
سه شنبه 28 دی 1389 12:59 PM
خبرگزاري فارس: نماينده تويسركان در مجلس گفت:در جريان بررسي لايحه برنامه پنجم توسعه كشور براي اولين بار پس از قريب 60 سال از عمر برنامهريزي در كشور، روش شكستخورده برنامهريزي با ظرافت كنار گذاشته شد.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس، شهريار طاهرپور نماينده مردم تويسركان در مجلس شوراي اسلامي كه صبح امروز (سهشنبه) به عنوان اولين ناطق ميان دستور در صحن علني مجلس سخن ميگفت، با اشاره به اجراي قانون هدفمندسازي يارانهها در كشور، اظهار داشت: كشور ما با اجراي قانون هدفمندي يارانهها گام بسيار مهمي در راستاي اعتلاي اقتصادي و عمران و آباداني كشور برداشته است.
وي با بيان اينكه هدفمندكردن يارانهها موضوعي است كه نه تنها به نسل حاضر مربوط ميشود بلكه در سرنوشت نسلهاي آينده نيز مؤثر است، گفت: به راستي اين طرح عظيم فقط با ملي شدن صنعت نفت در سالهاي گذشته قابل قياس است، زيرا در آن زمان دشمنان خارجي و آشكار و عيان منابع ملي ما را به يغما ميبردند و امروز ما به دست خود اين منابع را پنهان و ناپيدا به آتش ميكشيم.
نماينده مردم تويسركان در خانه ملت در بخش ديگري از سخنان خود يادآور شد: از رئيسجمهور كشورمان كه شجاعانه و عاقلانه در اين مسير قدم برميدارد و از ملت بزرگوار و فهميده ايران كه سختيهاي اين راه را صبورانه تحمل ميكند، تقدير و تشكر ميكنم.
به گفته وي، مجلس نيز بايد بازوي صبر و انعطافپذيري، فضاي آرام و بدون تنشي را براي دولت به وجود آورد تا دولت با فراغ بال و آرامش خيال اين طرح ملي و عظيم را به سرمنزل كمال برساند.
طاهرپور همچنين با اشاره به قانون برنامه پنجم توسعه كشور نيز عنوان كرد: برنامه پنجم توسعه كشور پس از چند سال بحث و بررسي سرانجام با فراز و نشيبهايي به تصويب رسيد و مسير تعالي كشور مشخص شد.
اين نماينده مجلس همچنين تصريح كرد: در جريان بررسي لايحه برنامه پنجم توسعه كشور براي اولين بار پس از قريب 60 سال از عمر برنامهريزي در كشور، روش شكستخورده برنامهريزي با ظرافت كنار گذاشته شد و باب برنامهريزي موضوعي گشوده شد و از ذكر اعداد و ارقام بدون پشتوانه خودداري و تهيه جداول كمي و بستههاي اجرايي به دولت واگذار شد؛ تأسيس صندوق توسعه ملي شكل گرفت تا بدون تبديل ارز به ريال اين آفت بزرگ اقتصاد كشور سرمايهگذاري بخش خصوصي تسهيل شود.
وي در ادامه الگوي برنامه پنجم توسعه ارتقاي توان علمي و فناوري كشور دانست و "اصلاح ساختار آمار و اطلاعات "، "اصلاح شاخص فضاي كسب و كار "، "اصلاح ساختار تصميمسازي " و "تصميمگيري اقتصادي " و "كاهش وابستگي بودجه دولت به درآمدهاي نفتي "را از اهداف برنامه پنجم توصيف كرد.
نماينده مردم تويسركان در خانه ملت بر همين اساس يادآور شد: اميد است با اجراي برنامه پنجم توسعه كه از انعطاف بالايي برخوردار است، گامي مهم در راستاي اجراي سند چشمانداز 20 ساله و رفاه و آرامش مردم برخوردار شويم.