سوال :
با عرض سلام خدایا در ظهور حضرت مهدی تعجیل فرما و ایشان را سلامت فرما خداوند یار و نگهدار همگی شما که در این سایت فعالیت می کنید. من
قبلاً مقلد حضرت آیت الله بهجت (ره) بودم ولی الان تکلیف خودم را در مورد
مرجع تقلید نمی دانم . چگونه مرجع تقلید انتخاب کنم ؟ آیت الله بهجت
پاسخ :
با سلام در این رابطه باید عرض کنیم که بعد از فوت مرجع تقلید، مقلد وظیفه دارد به مرجع اعلم زنده مراجعه نماید ، ببیند آیا از نظر او بقای بر تقلید از میت جایز است یا نه همچنین در چه مسائلی باید از مرجع زنده تقلید نماید و در چه مسائلی می تواند برمرجع قبلی خود باقی بماند که بستگی به نظر مرجع زنده دارد، در این مساله اختلاف نظر وجود دارد که حتما این مساله را با ما در میان بگذارید و با معرفی مرجع زنده نظر ایشان را در این رابطه خدمت شما بیان نماییم . تشخیص مرجعی كه اعلم و با تقوا و شرایط دیگر را داشته باشد به چند صورت است :
1 خود انسان دارای تشخیص باشد مانند طلاّب فاضلی كه مدتی درس خوانده اند و به عمل مرجع و به كتاب های فقهی و اصولی كه نوشته است , می نگرند كه كثرت كتاب ها و دقت فقیه دلیل خوبی بر كثرت علم وحضور ذهن او است .
2. دو نفر عادل و خبره شهادت بدهند كه فلان مرجع از دیگران اعلم است .
3 در بین فضلا و جامعه شیوع داشته باشد فلان مرجع اعلم است .
اگر با این سه راه نتوانستیم تشخیص دهیم چه كسی شرایط را دارا است ، باید از کسی تقلید نماییم که احتمال اعلمیت را در رابطه با او می دهیم ،امااگرهمه به طور مساوی بودند، از هر كدام كه دلش می خواهد تقلید كند.