بیشترین جست و جوهای ایرانیان در گوگل در ۴۸ ساعت گذشته
آیا رئیسی تحریم است؛ پرسشی که در گوگل جست و جو میشود/ مناظره دوم در صدر جست و جوهای ایرانیان در اینترنت/ چرا کاربران در گوگل به دنبال سایتهای اسکم هستند؟
در بازه زمانی مورد اشاره، مفاهیم و عباراتی چون «مگان مارکل»، «آیا رئیسی تحریم است؟»، «مناظره دوم»، «سرخک چیست؟» «سند ۲۰۳۰»، «اسکم چیست؟» و... از مهمترین موضوعاتی بود که کاربران ایرانی در اینترنت به دنبال اطلاعاتی در مورد آنها بودند.
کد خبر: ۱۰۵۶۸۸۸
۰۰
روزانه عبارت و مفاهیم متعدد و صد البته متفاوتی از سوی کاربران فضای مجازی در شبکههای اجتماعی و موتورهای جستجوگر جست و جو میشود؛ مفاهیمی که بعضاً با تحولات خبری ارتباط تنگاتنگی دارند و کاربران به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد آنها هستند. در بسته خبری پیش روی، به مهمترین مفاهیم جست و جو شده و بیان دیگر ترندهای گوگل در ۴۸ ساعت گذشته اشاره شده است.
به گزارش «تابناک»؛ در بازه زمانی مورد اشاره، مفاهیم و عباراتی چون «مگان مارکل»، «آیا رئیسی تحریم است؟» «مناظره دوم»، «سرخک چیست؟» «سند ۲۰۳۰»، «اسکم چیست؟» و... از مهمترین موضوعاتی بود که کاربران ایرانی در اینترنت به دنبال اطلاعاتی در مورد آنها بودند.
در ادامه در مورد مفاهیم و عبارتهای فوق و چرایی ترند شدنشان بیشتر خواهیم گفت.
مگان مارکل
هری نوه ملکه بریتانیا و همسرش مگان مارکل در روزهای گذشته و برای بار دوم صاحب فرزند شدند.
این اتفاق که در انگلستان مورد توجه بسیاری از عموم مردم قرار گرفته است و کار به صدور پیام تبریک نخست وزیر هم رسید، حالا در میان بسیاری از کاربران فضای مجازی در ایران هم با اقبال رو به رو شده است.
در این رابطه به صورت مشخص نام همسر شاهزاده هری در ایران بیشتر جست و جو میشود و در ۴۸ ساعت گذشته به یکی از پر جست و جوترین عناوین تبدیل شد.
مگان مارکل متولد ۴ اوت ۱۹۸۱، مدل و بازیگر سابق آمریکایی و همسر شاهزاده هری، دوک ساسکس است. او بیشتر برای بازی در نقش ریچل زین در مجموعه تلویزیونی سوتس که از شبکه یواسای نتورک پخش میشود، شناخته شده است.
همانطور که اشاره شد اخیراً شاهزاده هری، نوه ملکه بریتانیا و همسرش مگان مارکل صاحب یک دختر شدند؛ این دومین فرزند این زوج جوان است که چندی پیش از مسئولیتهای سلطنتی خود رسما کنارهگیری کردند.
به گزارش آسوشیتدپرس، شاهزاده هری و همسرش مگان، با انتشار بیانیهای، اعلام کردند که دختر آنها روز جمعه در ایالت کالیفرنیا متولد شد.
دوک و دوشس ساسکس، نام لیلیبت (لیلی) دایانا مونتابتن-ویندزور را برای دختر خود برگزیدهاند.
این نام، ادای احترامی به مادر بزرگ هری، ملکه الیزابت دوم محسوب میشود که نام خانوادگی او لیلیبت است، و در عین حال نام مادر فقید هری، پرنسس دایانا را یادآوری میکند.
در مورد مگان مارکل در ویکی تابناک بیشتر بخوانید
آیا رئیسی تحریم است؟
سید ابراهیم رئیسی به عنوان یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در سال جاری، یکی از پر جست و جوترین نامها در میان کاربران ایرانی است.
در رابطه با این نامزد انتخابات سوالات عدیدهای در ذهن مخاطبان و کاربران فضای مجازی است که بسیاری از این سوالها در گوگل جست و جو میشود.
مثل این سوال که آیا رئیسی تحریم است؟ که در این روزها در صدر جست و جوها بوده است.
واقعیت این است که سید ابراهیم رئیسی به دلیل مواضع و مناصبی که در جمهوری اسلامی داشته است، پیشتر توسط اتحادیه اروپا و ایالات متحده تحریم شده بود.
در ماه مارس ۲۰۱۱ نام ابراهیم رئیسی در فهرست ۸۰ مقام ایرانی تحریم شده توسط اتحادیه اروپا قرار گرفت. دلیل این تحریم بیشتر مسائل حقوق بشری بوده است.
همچنین در ۱۳ آبان ۱۳۹۸، تحریم وزارت خزانهداری ایالت متحده آمریکا ۹ تن از چهرههای برجسته کشور را تحریم کرد که از جمله آنها سید ابراهیم رئیسی بود که به بهانه حواشی اعتراضات آبان تحریم شد.
در مورد سید ابراهیم رئیسی در ویکی تابناک بیشتر بخوانید
مناظره دوم
مناظره دوم انتخابات ۱۴۰۰ ریاست جمهوری با موضوعات سیاسی- اجتماعی و فرهنگی روز سه شنبه ۱۸ خرداد ماه برگزار شد.
در این مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به تبیین برنامههای خود در حوزههای مورد اشاره پرداختند. به واسطه همین، روز سه شنبه عبارت مناظره دوم در موتورهای جست و جوگر به یکی از پر تکرارترین جست و جوها تبدیل شد.
سرخک چیست؟
سرخک یک عفونت دوران کودکی است که در اثر نوعی ویروس ایجاد میشود. این بیماری که زمانی بسیار رایج بود، الآن تقریباً همیشه میتواند با واکسن پیشگیری شود. سرخک که به آن روبلا هم گفته میشود، میتواند برای کودکان کوچک جدی و حتی کشنده باشد. در حالی که به دلیل دریافت روزافزون واکسن سرخک، میزان مرگ و میر در سراسر جهان رو به کاهش است، این بیماری هنوز در سال بیش از ۱۰ هزار نفر را که اکثراً زیر پنج سال هستند میکشد.
سرخک یک بیماری بسیار مسری است که توسط ویروسی ایجاد میشود که در بینی و گلوی کودک یا بزرگسال مبتلا تکثیر میشود. سپس هنگامی که فرد مبتلا به سرخک سرفه، عطسه یا صحبت میکند، قطرات آلوده در هوا پخش میشوند؛ جایی که سایر افراد میتوانند آنها را تنفس نمایند.
قطرات آلوده همچنین ممکن است روی سطحی فرود بیایند؛ جایی که برای چند ساعت فعال و مسری میمانند. شما میتوانید با قرار دادن انگشتان در دهان یا بینی خود و یا مالیدن چشمهای خود پس از لمس کردن سطح آلوده، به ویروس آلوده شوید.
حدود ۹۰ درصد افراد مستعد که در معرض شخص آلوده به ویروس قرار دارند، آلوده خواهند شد.
این بیماری هراز چندگاهی مثل ۴۸ ساعت گذشته به یکی از پرتکرارترین جست و جوها در گوگل تبدیل شد.
در مورد سرخک در ویکی تابناک بیشتر بخوانید
سند ۲۰۳۰
آذرماه سال ۹۵ بود که سندی با عنوان سند ملی آموزش ۲۰۳۰ ایران با حضور وزرای آموزش و پرورش و علوم رونمایی شد.
میگفتند این سند وضعیت حوزه آموزش در ایران بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۳۰ را ترسیم میکند که شرایط و چگونگی تحصیل و سطح سواد در ایران و دیگر کشورهای عضو این پیمان کجا و چطور باشد.
چند روز پس از رونمایی این سند، پیش نویسی از محتویات آن نیز منتشر شد که اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی و نمایندگان مجلس به آن اعتراض کردند و معتقد بودند که این سند مغایرتهایی با قانون اساسی جمهوری اسلامی دارد.
معترضان مدعی بودند در سند ۲۰۳۰ که ایران آن را پذیرفته، آموزشهای جنسی شامل خودارضایی و همجنسگرایی در مدارس الزامی خواهد شد.
حالا دوباره با رسیدن به رقابتهای انتخاباتی در سال ۱۴۰۰ باردیگر این عبارت به صدر جست و جوهای مردمی بازگشته است.
بیشتر بخوانید
سوال نمایندگان از حاجی میرزایی درباره سند ۲۰۳۰
اسکم چیست؟
با گسترش و محبوبیت رمز ارزها سایتهای بسیاری در رابطه به آنها ایجاد شدهاند که خیلی از آنها اسکم (Scam) هستند. یک سایت اسکم با هدف کلاهبرداری از کاربران ایجاد شده و وقت و دارایی آنها را به هدر میدهد.
سایت اسکم یا کلاهبرداری (Scam) به سایتهایی گفته میشود که یا کامل به قصد کلاهبرداری ایجاد میشوند و یا پس از مدتی ورشکسته شده و به فعالیت خود بدون توجه به کاربران پایان میدهند.
کلاهبرداری کاری بر پایه فریب است که کسی یا کسانی برای کسب نفع خود یا موسسهای انجام میدهند. کلاهبرداری در تمامی کشورها جرم است؛ هرچند مصداقهای آن در نظامهای گوناگون قضایی فرق میکند. کلاهبرداران را میتوان به دو دسته کلاهبرداران اینترنتی و غیر اینترنتی تقسیم کرد. بیش از ۹۰ درصد سایتهای کلیکی، هایپ و دیگر سیستمهای کسب درآمد که هر روز افتتاح میشوند، نهایت در چند ماه پس از شروع تبدیل به اسکم میشوند.
کلاهبرداری از این طریق و روند روزافزون آن به ویژه حالا که بازار رمز ارزها داغ است، این عبارت را به یکی از پرتکرارترین جست و جوهای مردمی در اینترنت تبدیل کرده است.
سایت way2pay در این باره نوشته است: چند سالی است که کلاهبرداری یا SCAM به دلیل هیجان بالای بازار و علاقه افراد به سرمایهگذاری در دنیای رمزارزها رواج پیدا کرده است.
افرادی با بهانههای مختلف و به دروغ سرمایههای دیگران را جذب میکردند، درحالیکه پروژههای آنها ارزش ذاتی بسیار کمتری از آنچه ادعا میکردند داشت.
اساس کار آنها تکیه بر طمع طعمههایشان بود و با جلب اعتماد افراد از سادگی آنها سوء استفاده میکردند.
پدیده رمزارزها با وجودی که از عمر آن بیش از ده سال میگذرد؛ اما هنوز هم پدیده تازهای به شمار میآید و قوانین مدونی برای آن وجود ندارد. کلاهبرداران هم از این فرصت نهایت استفاده را بردهاند و تلاش میکنند به روشهای مختلف افراد را فریب دهند.
ICO (عرضه اولیه ارزهای رمزنگاریشده) یکی از مرسومترین راهها برای کلاهبرداری است. در واقع ICO راهی برای جذب سرمایه جهت راهاندازی یک پروژه تازه است و کلاهبرداران با تهیه یک سند جعلی پروژههای کم ارزش را بزرگتر از آنچه هستند نشان میدهند تا سرمایه افراد را تصاحب کنند.
سایتهای اسکم کدام هستند؟
در کنار مفهوم بالا که متداولترین مفهوم SCAM است، سایتهای کلاهبرداری هم وجود دارند که تنها یک مدت کوتاه فعالیت میکنند و بعد از مدتی ناپدید میشوند و کاربران را سرگردان کرده و اموالشان را سرقت میکنند.
این سایتها با هدف کلاهبرداری طراحی و پیادهسازی میشوند و بعضا چنان ظاهر حرفهای دارند که حتی تریدرهای با سابقه و حرفهای را هم فریب میدهند.
از این رو توصیه میکنیم به منظور دور ماندن از این شیوه کلاهبرداری حتما از سایتهای حرفهای، معتبر و با سابقه استفاده کنید.
راههای شناسایی سایتهای SCAM کدام است؟
برای شناسایی سایتهای معتبر از اسکم روشهای مختلفی وجود دارد برخی از مهمترین آنها عبارتاند از:
۱. بررسی پشتیبانی سایت که باید بروز، سریع و دقیق باشد.
۲. سایت باید مستمر بروزرسانی و مطالب جدید آپلود شود.
۳. طراحی سایت حرفهای باشد و از قالبهای آماده و ارزان قیمت استفاده نکرده باشد.
۴. سایت حرفهای غلطهای املایی و نوشتاری ندارد.
۵. نام سایت ساده، مختصر و مشخص است و نامفهوم نیست.
۶. آدرس، شماره تماس و راههای ارتباطی مشخصی دارد.
۷. دریافت و پرداخت وجه منظم انجام میشود و برای کاربر راههای متنوع پرداخت در نظر گرفته شده است.
۸. سایتهای حرفهای معمولا از پروتکلهای مطرح و امن مثل https استفاده میکنند.
موارد بالا تنها برخی از راههای شناسایی سایتهای معتبر و قابل اعتماد هستند اما توجه به آنها میتواند در اعتبارسنجی و شناسایی سایتهای معتبر و قابل اتکا به شما کمک کنند.
اگر در مورد اعتبار سایتی تردید دارید، بهتر است از آن خرید نکنید یا با خریدهای کوچک و کم هزینه اعتبار و کیفیت آن را بسنجید و پس از جلب اعتماد به خریدوفروش ارزهای رمزنگاریشده از طریق آن اقدام کنید.