توانایی های نوزاد دو ماهه
یک شنبه 20 مهر 1399 7:56 PM
نوزاد دو ماهه به تدریج حواسش بیشتر به اطرافش جلب می شود و بسیاری از صداها خصوصا صدای والدینش برایش جذاب است. پدر و مادر باید از همین سن برای تقویت مهارت های حرکتی، ذهنی و اجتماعی فرزند تلاش کنند و علاوه بر توجه بر رشد جسمی نوزاد دو ماهه، در بهبود رشد شناختی و عاطفی اش نیز اثر بگذارند.
نوزاد دو ماهه نسبت به ماه اول تولد توجه و احساس صمیمیت بیشتری با نزدیکان و والدین خود دارد. از طرفی والدین می توانند توانایی های نوزاد دو ماهه با بازی ها و تمرینات مختلف تقویت کنند.
2 ماه اول زندگی دوره رشد سریع کودک است. کودک در دو ماه اول زندگی اش 2.5 تا 3.8 سانتی متر از نظر قدی و حدود 907 گرم از نظر وزنی رشد خواهد کرد و البته باید خاطرنشان کرد که این اعداد تقریبی هستند و کودک شما ممکن است از رشد سریع تر و یا کند تری برخوردار باشد.
کودک در این دو ماه دوره های گرسنگی را پشت سر خواهد گذاشت؛ این گرسنگی به این معنی است که کودکتان از رشد سریع تری برخوردار است و ممکن است متوجه این موضوع شده باشید که کودک در طول این دو ماه در دفعات بیشتر و حجم کمتری تغذیه می کند که این نوع تغذیه را تغذیه ی خوشه ای می نامند.
وزن نوزاد در حالت طبیعی باید هر هفته افزایش داشته باشد؛ وزن 5 تا 6 کیلوگرم برای نوزاد 2 ماهه وزن خوبی است ولی باید توجه داشته باشید که نمودار وزن گیری نوزاد در طول زمان است که مورد اهمیت است.
برای نوزاد دختر در دو ماهگی؛ حداکثر وزن در دو ماهگی 6/150 - حد متوسط 4/600 - و حداقل 3/300 است . برای نوزاد پسر در سن دو ماهگی؛ حداکثر وزن 6/600 - حد متوسط 4/850 و حداقل 3/250 است.
در مجموع یک نوزاد دو ماهه قادر است که با افزایش قوا و توانایی های جسمی اش به انجام امور بیشتری همچون بازی کردن با دست و پای خود و مشاهده چهره اطرافیان به صورت واضح و غیره بپردازد.
یک نوزاد دو ماهه در پایان این مرحله از رشد خود بر کنترل اندام های بدنش مسلط شده و به کودکی مشتاق یادگیری نسبت به مسائل پیرامونش تبدیل خواهد شد. او دیگر در این مرحله متوجه همه حرکات شما شده و در قبال مهر و محبت شما از سر شوق با لبخندش پاسختان را خواهد داد.
نوزاد در دو ماهگی می تواند تفاوت بین صداهای آشنا و بقیه صداها را بفهمد. او تبدیل به شنونده خوبی شده است. نوزاد می تواند به شما نشان دهد که با محیط خودش هماهنگ است.
توجه کنید که او چگونه جستجو می کند تا بداند صداهای بخصوص از کجا می آیند. یک گفتگوی در حال انجام، (هرچند ظاهراً یک طرفه باشد) می تواند به نوزادتان کمک کند تا احساس خود درباره مکان را تقویت کند.
او حتی ممکن است همچنان که دارید صحبت می کنید به دهان شما نگریسته بطور کلی از حرکات آن حیرت زده شود. شما از توانایی او در ایجاد ارتباط از طریق توانایی های فزاینده غان و غون ها (صداهای موسیقیایی)، تبسم ها و گریه های منحصر بفرد برای ابراز نیازهای مختلفش شگفت زده خواهید شد.
مهارت های حرکتی نوزاد دو ماهه عبارتند از:
اگر نوزاد در طول شب می خوابد، خیلی خوش شانس هستید. اکثر نوزادان ده هفته ای در اواسط شب از خواب بیدار می شوند. اما در این مرحله نوزاد باید بیشتر بیدار بماند. نوزاد در این مرحله دو تا چهار بار در روز می خوابد و حدود ده ساعت در 24 ساعت بیدار است.
در این مرحله نوزاد یاد می گیرد چگونه غلت بزند. همچنین می تواند از پهلو به پشت و از پشت به پهلو تغییر مکان دهد. غلت کامل نیاز به زمان دارد تا گردن و عضلات دست قوی تر شوند.
افزایش تحرک نوزاد باعث افزایش دفعات تغییر پوشک می شود. نوزاد را تنها بر روی تخت یا سطح بالاتر از زمین قرار ندهید زیرا می تواند تکان بخورد.
اگر در سر نوزاد دو ماهه، نقاط مسطح وجود دارد، به دلیل خوابیدن در یک حالت است. در بیشتر موارد هنگامی که نوزاد شروع به حرکت می کند این مشکل برطرف می شود. اما برای این که مطمئن شوید مشکل بزرگی نیست نوزاد را به متخصص نشان دهید.
اگر مشکل جدی نیست، پزشک از شما می خواهد کارهایی در منزل انجام دهید. به عنوان مثال نوزاد زمان بیشتری بر روی شکم باشد. این کار باعث می شود عضلات گردن او نیز قوی شوند. این کار باعث می شود در هنگام خواب بیشتر تکان بخورد بنابراین در یک حالت نمی خوابد.
اگر مشکل نوزاد جدی است، باید یک کلاه مخصوص سر کند تا شکل جمجمه به حالت طبیعی برگردد. اگر زود به این مسئله توجه کنید، باعث می شود سرعت بهبود افزایش یابد.
در سنین پایین هم برای نوزاد خود کتاب بخوانید. این کار باعث می شود گوش او به زبان شما آشنا شود. از لهجه ها و صداهای مختلف استفاده کنید و آواز خواندن نیز باعث می شود ارتباط بهتری بین شما و نوزاد برقرار شود.
اگر نوزاد دو ماهه در هنگام خواندن شما علاقه نشان نمی دهد سعی کنید مطلب دیگری را انتخاب کنید. احتمالا کتاب های مناسب نوزاد خود پیدا می کنید. از کتاب هایی که عکس های بزرگ و شفاف دارند استفاده کنید.
همچنین می توانید کتاب های بزرگسالان را برای نوزاد بخوانید. روزنامه، مجله و رمان نیز مناسب است. اگر از کتابی لذت می برید نوزاد نیز به ریتم صدای شما توجه می کند و از آن لذت می برد.