سفر به روستای باستانی لار
سه شنبه 22 بهمن 1398 12:46 AM
گچساران - ايرنا -افزون بر جاذبه هاي طبيعي،ديدن يادگارهاي تاريخي روستاي باستاني لار از توابع شهرستان باشت در جنوب استان كهگيلويه و بويراحمد سفري تماشايي و خاطره انگيز است.
به گزارش ايرنا، روستاي لار كه در ۳۵ كيلومتري غرب شهر باشت حد فاصل روستاهاي تلچگاه و كوهسرك واقع شده تصويري تمام عيار از عصاره زيبايي هاي تاريخي، طبيعي و مذهبي را به نمايش گذاشته است.
براي رسيدن به يك منطقه زيبا معمولا مسافر سختي سفر در جاده را به جان و دل مي خرد تا به مقصد برسد اما در اين روزها سفر به باشت و به ويژه روستاي لار را بايد طور ديگري تجربه كرد.
به اذعان بسياري از ايرانگردان جاده هاي منتهي به روستاي لار چون نقاشي چيره دست چنان مسافران را مبهوت زيبايي هاي خود مي كند كه اصلا متوجه گذر زمان و رسيدن به مقصد نمي شوند.
اگر براي يكبار قصد رهايي از زندگي ماشيني، دود و دم خودروها و فضاي مجازي را داريد ،براي ديدن زندگي سنتي اما سالم در روستاهاي باشت بايد كوله بار سفر را بست.
اينجا ديدن روستاها با سنگ نماهاي زيبا و مردمي پر تلاش كه براي زندگي بهتر در تكاپويند وجودت را سرشار از انرژي و نشاط مي كند.
در اين سرزمين عطر پونه محلي فضا را معطر كرده و بازي و خنده كودكان ناب ترين لحظات شيرين را به ارمفان مي آورد.
هر چند اين روزها در جاي جاي نقاط روستايي باشت مناظر تماشايي زيادي وجود دارد اما شور و هيجان وصف ناشدني خوردن عصرانه و صبحانه در زير درختان بلوط صفاي ديگري دارد.
استقبال بي نظير شهروندان براي لذت بردن از اين طبيعت زيبا و چشم نواز و خريد بي واسطه محصول از كشاورزان و دامپروران از ديگر مناظر زيباي ديگري است كه تجربه به يادماندني خواهد بود.
در دو سوي جاده زنان و مردان روستايي محصولات خود را در سبدهاي چوبي و پلاستيكي چيده و با مهرباني به خريداران عرضه مي كنند.
كوه لار يكي از منحصرترين زيستگاه هاي گونه هاي گياهي و جانوري كشور در نزديكي اين روستا قرار دارد و از معدود ذخيره گاه هاي گونه گياهي جاشير (جوشير) يكي از گياهان شيرين و خوراكي در ايران است.
اين كوه زيستگاه گونه هاي جانوري خرس، پلنگ و ساير پستانداران است.
وجود آثاري از بقاياي شهر قديمي لارندان كه مورخان از آن به عنوان شهري پررونق در ايران باستان ياد مي كنند گيراترين جذابيت اين روستاست.
بقاياي آتشكده قديمي، آب انبار، سفال هاي به جاي مانده و سكه هاي ضرب شده در كوه لار گوياي تاريخ كهن اين منطقه است.
يكي ديگر از جاذبه هاي گردشگري روستاي لار وجود درخت كهنسال سرو است كه به عنوان يكي از قديمي ترين درختان سرو ايران شناخته شده است.
در كنار اين درخت كهنسال كتيبه ها و دست نوشته هايي از دوره هاي مختلف و آتشكده زرتشت وجود دارد.
تحقيقات 2 ساله كارشناسان و نمونه برداريهاي DNA از درخت سن آن را به 2 هزار و 770 سال تخمين زده است.
ارتفاع اين درخت هفت متر و 45 سانتيمتر و دور تنه آن هفت متر است كه يكي از سه درخت كهنسال ايران است.
به گفته خانم پروفسور سودابه علي احمد كروري استاد دانشگاه منابع طبيعي و علوم كشاورزي وين اتريش اين درخت به جاي مانده از دوره زرتشتيان است كه اعتقاد زيادي به سرو داشته اند و در هر منطقه اي كه زندگي مي كرده اند درخت سرو وجود داشته است.
درخت سرو لار در سال 90 در رديف فهرست اثار طبيعي ملي به ثبت رسيده است.
فرماندار باشت با اشاره به آمادگي كامل براي پذيرايي مطلوب از مهمانان نوروزي گفت: 108 كلاس درس در قالب 15 مدرسه به اسكان مهمانان نوروزي در اين شهرستان اختصاص يافته است.
سيد مسعود حسيني اظهار داشت: 10 مدرسه و سه سالن ديگر نيز به عنوان پشتيبان طرح اسكان نوروزي امسال پيش بيني شده كه در صورت نياز براي خدمات رساني بكار گرفته خواهد كرد.
وي تصريح كرد: ستاد مركزي اسكان نوروزي آموزش و پرورش باشت از روز بيست و هشتم اسفند در اين شهرستان آغاز بكار كرده و مدارس آماده پذيرش گردشگران هستند.
حسيني ابراز داشت: برپايي نمايشگاه ورودي شهر باشت براي راهنمايي مسافران نوروزي و توزيع بروشور معرفي مناطق گردشگري و طرح آرامش بهاري از برنامه هاي مهم پيش بيني شده براي خدمات رساني بهتر به مسافران نوروزي است.
باشت 15 جاذبه گردشگري شاخص دارد كه گردنه شلال دون، كلگه امير شيخي، درخت كهنسال لار، رود رونه، دامنههاي كوه سه هزار متري خامي، پل تاريخي بريم، بناي تاريخي دوگور دوپا، مجموعه تاريخي چهار صفه خان احمد و اشكفت شاه پيچاب از مهمترين آنهاست.
بر اساس گزارش ها سالانه 400 تا 500 هزار نفر از جاذبههاي گردشگري شهرستان باشت ديدن ميكنند.
شهرستان باشت در جاده ارتباطي شيراز به جنوب كشور يكي از قطبهاي اصلي گردشگري نوروزي در كهگيلويه و بويراحمد است.
اين شهرستان در 110 كيلومتري ياسوج مركز كهگيلويه و بويراحمد قرار دارد.
8143/1662