پاسخ به:آشنائي با آخر الزمان
دوشنبه 18 آذر 1398 8:20 PM
سليمان عليهالسلام، داود او را جانشين و خليفة خود قرار داد و در حاليكه هنوز به سن بلوغ نرسيده بود، كه در حديثي از امام نهم حضرت حوا(عليهالسلام) آمده كه فرمود:
خداوند تبارك و تعالي به داود ميفرمود كه سليمان را خليفه خود سازد در حاليكه كودك بود و چوپاني گوسفندان ميكرد. عباد و علماي بني اسرائيل اين مطلب را انكاركردند، پس خداوند تعالي وحي فرمود كه: عصاي آن افراد را بگير و عصاي سليمان را نيز بگير و آنها را در اتاق بگذارو در آن اتاق را به مهر خودشان مهر كن، و چون فردا شود عصاي هر كس برگ كرده و سير داده بود او خليفه است، پس داود اين مطلب را به آنها خبر داد، گفتند: ما راضي و تسليم شديم. قائم عليهالسلام را خداوند عز و جل خليف قرار داد و حال آنكه كودكي تقريباً پنج ساله بود، و در زمان حيات پدرش به سؤالات سعدبن عبدالله قمي پاسخ گفت – چنانكه گذشت – سليمان عليهالسلام گفت: پروردگارا به من ملكي عنايت كن كه براي هيچكس بعد از من شايسته نباشد. 542
حكومت پادشاهان و امراي زمين تنها بر انسانها است ولي حكومت سليمان بر جن و انس و پرندگان بود، خداوند عزوجل ميفرمايد: وحشر سليمان جنوده من الجن و الانس و الطيرفهم يوزعون.543
قائم عليهالسلام، خداوند متعال ملكي به او عنايت خواهد فرمود كه براي احدي از اولين و آخرين – از نظر كميت و كيفيت – مانندش نبوده، اما كميت: براي اينكه آن حضرت مابين شرق و غرب را ميگيرد- چنانكه در حديث آمده – و اما كيفيت: براي اينكه محض عدالت و عدالت محض است، و چونكه حكومتش تمام اهل آسمانها و زمينها را شامل ميگردد.
سليمان عليهالسلام، خداوند باد را در تسخير او قرار داده بود، خداي عز و جل ميفرمايد:
فسخرنا له الريحتجري بامره رخاء حيث اصاب.544
قائم عليهالسلام نيز خداوند باد را در خدمتش قرار ميدهد. چنانكه در حديثي كه در كمالالدين روايت شده امام صادق عليهالسلام فرمود: پس خداوند تبارك و تعالي بادي برانگيزد كه در هر بيابان ندا كند: اين مددي است كه به قضاوت داود و سليمان عليهما السلام قضاوت ميكند و بينه نميخواهد. 545
سليمان عليهالسلام مدتي از قومش غايب شد.
قائم عليهالسلام غيبتش طولانيتر از سليمان است.
سليمان عليهالسلام آفتاد برايش بازگشت.
قائم عليهالسلام آفتاب و ماه را ميخواند و آنها او را پاسخ ميدهند.
سليمان عليهالسلام حشمه الله بوده. قائم عليهالسلام نيز چشمه الله است.