پاسخ به:آشنائي با آخر الزمان
دوشنبه 18 آذر 1398 8:18 PM
الياس عليهالسلام، خداوند عمرش را همچون خض عليهالسلام طولاني ساخته.
قائم عليهالسلام نيز خداوند تعالي عمرش را طولاني نموده است: الياس عليهالسلام نيز – مانند خضر عليهالسلام – هر سال به حج ميرود و در آنجا با هم ملاقات ميكنند، دليل بر اين معني اينكه در تفسير امام حسن عسگري عليهالسلام آمده كه:
پيغمبر اكرم صلي الله و عليه و آله به زيدبن ارقم فرمود: اگر ميخواهي شر آنها بتو نرسد و نيرنگشان در تو كارگر نيافتد (يعني منافقين و كفار) هرگاه صبح كردي بگو:
اعوذ بالله من الشيطان الرحيم.
بدرستيكه خداوند تو را از شر آنها حفظ ميكند كه آنها شيطان هستند (كه بعضي از آنها به بعضي ديگر وحي ميكنند) و اگر ميخواهي خداوند ترا از غرق و سوخت و دزد، در امان بدارد هر گاه صبح كردي بگو:
بسم الله لايصرف السوء الاالله ماشاءالله لا يسوق الخير الا الله، بسم الله ماشاء الله ما يكون من نعمه فمن الله،بسم الله ماشاء الله لا حول و لاقوه الا بالله العلي العظيم، بسم الله ماشاء الله و صلي الله علي محمد و آله لطيبين.
كه هر كس هنگاميكه صبح كند سه مرتبه را بگو بد از غرق شدن و سوختن و دزد محفوظ ميماند و هر كس سه مرتبه در شب اين كلمات را بخواند، تا صبح از غرق شدن و سوختگي و دزدي مأمون خواهد بود. و خضر و الياس هر سال در مراسم حج همديگر را ملاقات ميكنند و وقتي از هم جدا ميشوند با اين كلمات جدا ميشوند، و اين شعار شيعيان من است و با اين دشمنان من از دوستانم جدا ميشوند، هنگام خروج قائم آنها.
قائم عليهالسلام نيز هر سال به حج ميرود- چنانكه در باب شباهتش به خضر گذشت – و در بخش پنجم نيز مطالب مناسبي خواهد آمد ان شاء الله تعالي.
الياس عليهالسلام از قومش فرار كرد و از نظرشان غايب شد، هنگاميكه ميخواستند او را بكشند. قائم عليهالسلام نيز از قوم خود فرار كرد و از ديده مردم غايب شد هنگاميكه ميخواستند آن حضرت را بكشند.
الياس عليهالسلام هفت سال غايب شد.
قائم عليهالسلام نميدانم تا كي غيبتش ادامه خواهد داشت.
الياس عليهالسلام در كوه دشواري سكونت كرد. 462
قائم عليهالسلام، در حديث عليبن مهزيار اهوازي مروي در كمال الدين و بحار و تبصره الولي و غير اينها آمده كه فرمود:
پدرم ابو محمد عليهالسلام به من سفارش كرد كه مجاورت نكنم قومي را كه خداوند بر آنها غضب كرده و لعنتشان نموده و براي انها در دنيا و آخرت ننگ و خواري است و براي آنها عذاب دردناكي است، و مرا امر فرمود كه از كوهساران جز دشوار آنها و از بلاد جز جاهاي پست را برنگيزينيم و خداوند مولاي شما، بقيه را آشكار فرمود و مرا بدان موكل كرد، پس من در تقيهام تا روزي كه اجازه داده شود خروج نمايم.
عرض كردم: اي آقاي من اين امر كي خواهد بود؟ فرمود: هرگاه بين شما و راه كعبه فاصله و جدايي افتاد و آفتاب و ماه جمع شدند، و كواكب و ستارگان آنها را در ميان گرفتند. 463
الياس عليهالسلام، خداوند متعال به دعايش يونس پيغمبر را در حاليكه كودك بود بعد از چهارده روز از قومش زنده كرد- چنانكه در حديث آمده-.464
قائم عليهالسلام نيز خداوند متعال به بركتش و به دعايش مردگان بسياري را زنده خواهد كرد پس از گذشت سالها از مرگشان از جمله: اصحاب كهف، و بيست و پنج نفر از قوم موسي – كه به حق قضاوت ميكنند و با آن عدالت مينمايند- و يوشع بن نون وصي حضرت موسي، و مؤمن آل فرعون و سلمان فارسي و ابودجاني انصاري، و مالك اشتر، كه در بحار و غير آن از امام صادق عليهالسلام روايت شده است465 و ان شاء الله در حرف نون مطالبي در اين باره خواهد آمد، و نيز خواهد آمد كه الياس عليهالسلام هم از ياران حضرت قائم عليه السلام است.
الياس عليهالسلام را خداوند به آسمان بالا برد، چنانكه از ابن عباس روايت شده: قائم عليهالسلام را نيز خداوند متعال به آسمان برد. كه در شباهت آن حضرت به ادريس گذشت.
الياس عليهالسلام، گفته ميشود: به فرياد دردمندان ميرسد و گمشدگان مضطر را در بيابانها و دشتها راهنمايي ميكند، و خضر آنها را در جزاير درياها فريادرسي مينمايد.
اين مطلب را مجلسي- رضي الله عليه – در كتاب حيوه القلوب نقل كرده.
قائم عليهالسلام نيز به دردمندان رسيدگي ميكند و گمشدگان را هدايت مينمايد و در خشكي و دريا – بلكه در زمين و آسمان – به فرياد بيچارگان ميرسد، و اين است فضل الهي كه به هر كه بخواهد عنايت ميكند.
الياس عليهالسلام، به اذن خداي تعالي برايش از آسمان مائده آمده، چنانكه در تفسير البرهان و غير آن از انس روايت شده كه گفت: پيغمبر اكرم صلي الله عليه و آله از قله كوهي صدائي شنيد كه ميگفت:
خوليا مرا از امت رحمت شده آمرزيده شده قرار ده. پيغمبر صلي الله عليه و آله به آنجا رفت، ناگاه ديد پيرمرد فرتوتي هست كه قامتش سيصد زراع ميباشد، هنگاميكه رسول خدا صلي الله عليه و آله را ديد به او معانقه كرد سپس گفت: من هر سال يكبار غذا ميخورم و حالا وقت آن است. كه يكمرتبه مائدهاي از آسمان فرود آمد، و هر دو از آن خوردند، او الياس عليهالسلام بود.