پاسخ به:آشنائي با آخر الزمان
دوشنبه 18 آذر 1398 8:15 PM
شباهت به صالح:
صالح عليهالسلام از قومش غايب شد. پس از آنكه به سوي آنها بازگشت، عده كثيري او را انكار كردند، چنانكه در كمالالدين از امام ابوعبدالله صادق عليهالسلام مروي است كه فرمود:
صالح عليهالسلام مدتي از قومش غائب شد: روزي كه از آنها غائب شد، ميانسال و خوشهيكل و خوشاندام بود، ريش انبوه و شكم خفتهاي داشت؛ گونههايش سبك و در ميان مردان ميان بالا بود. هنگاميكه به قومش برگشت او را به صورتش نشناختند، و آنها را سه طايفه ديد: يك طايفه منكر و كافر و طايفة ديگر اهل شك و ترديد بودند، و طايفة سوم يقين و ايمان داشتند. اول آن طايفه كه اهل شك و ترديد بودند را دعوت كرد، و به آنها گفت: من صالح هستم، آنها او را تكذيب كردند، و دشنام دادند، و راندند، و گفتند خداوند از تو بيزار است؛ صالح به صورت تو نبود. سپس بنزد منكرين و كافرين آمد، و آنها را دعوت فرموده ولي از او نپذيرفتند و به بدترين وجهي از او رميدند. سپس به نزد طايفه سوم آمد و گفت: من صالح هستم گفتند نشانهاي بگو كه بدانيم تو صالح هستي، چون ما ترديد نداريم كه خداوند تعالي آفريدگار است؛ هر كس را به هر شكل كه بخواهد در ميآورد، ما در ميان خودمان نشانهةاي قائم را به يكديگر اطلاع داده و بررسي كردهايم تا اينكه هرگاه بيايد براي ما معلوم باشد و صحت آن به وسيله يك خبر آسماني بر ما محقق گردد.
صالح عليهالسلام فرمود: من همان صالح هستم كه شتر را براي شما برآوردم.
گفتند: راست گوئي، همين مطلب را ما با هم بررسي ميكرديم؛ نشانههاي آن چيست؟
فرمود: يك روز او آب ميآشاميد و روز ديگر شما؛ گفتند: ما به خداوند و آنچه تو از جانب او آوردي ايمان داريم. اينجا است كه خداوند تبارك و تعالي ميفرمايد:
ان صالحا مرسل من ربه، 415
و اهل يقين و ايمان گفتند:
انا بما ارسل به مؤمنون. 416
و كساني كه تكبر كردند –كه شك كنندگان باشند- گفتند:
انا بالذي آمنتم به كافرون. 417
راوي گويد:
آيا در آن روز در ميان آنها عالمي هم بود، كه به صالح آگاه باشد؟ فرمود: خداوند عادلتر از آن است كه زمين را بدون عالمي بگذارد كه مردم را بسوي خداون رهبري كند. آن مردم تنها هفت روز پس از خروج صالح از ميان آنها، در حال حيرت كه امامي را نميشناختند بسر بردند، كه در همان حال هم دين خدا عزوجل را در اختيار داشتند، و با هم متحد بودند، و چون صالح عليهالسلام ظاهر شد، پيرامونش جمع شدند، و همانا مثل قائم عليهالسلام نيز مثل صالح است. 418
آري قائم عليهالسلام هم مانند صالح خواهد بود. آنچه بر صالح جاري شده حرف به حرف بر او جاري ميشود. با آنكه در سن پيري و پس از عمري طولاني ظهور ميكند، به صورت جواني كمتر از چهل سال است. مردم به سه دسته خواهند بود: اهل يقين، شك و انكار، اهل انكار را دعوت ميكند، او را انكار مينمايند، و آنها را ميكشد، و اهل يقين از او علامات ميخواهند، كه به آنها ارائه ميدهد، پس با او بيعت ميكنند ( و در تمام اينها رواياتي هست كه بعضي از آنها را بيشتر آورديم و بعضي ديگر را بعدا خواهيم آورد-)