پاسخ به:نکاتی در شناخت دنیای پسران
شنبه 28 بهمن 1396 5:50 PM
نکاتی در شناخت دنیای پسران – بخش دوم
• ندای سکوت را بشنوید
پسرمان در دوران نوجوانی تقریباً لال شده بود. او ساعت ها در اتاقش به سر می برد و خیلی کم حرف می زد. من آشفته بودم، اما این موضوع برای چند تن از دوستانم هم روی داده بود، بنابراین به تدریج با آن کنار آمدم. البته پسرم این دوران را پشت سر گذاشت، و با رفتن به دانشگاه دوباره همان آدم سابق شد.
این والدین عاقبت به غریزه شان اعتماد کردند و همه چیز به خوبی پایان یافت؛ اما مراقب باشید، اگر پسرتان گوشه گیری کرد و ساکت تر شد، نمی توانید الزاماً فرض کنید که اوضاع طبیعی است، چون ممکن است چنین نباشد. رفتار او می تواند نشانۀ ناراحتی و افسردگی باشد.
با این حال، لازم نیست پسرتان دائماً حرف بزند. سکوت می تواند به این معنا باشد که او احساس راحتی می کند و نیازی به پُر کردن تمام لحظاتش با کلمات ندارد؛ این حالت را می توان مانند با هم بودن در سکوت تلقی کرد.
نکتۀ مهم این است که وقتی یک پسر ساکت شد، خاموشی او را نادیده نگیرید. سکوت را بشنوید، روی آن تامل کنید، مدتی آن را بپذیرید، ببینید می توانید بفهمید پسرتان در زمان خاموشی چه می کند.
اگر بر این باور هستید که از شما و دیگران دوری می کند، و در صورت مشاهدۀ نشانه های دیگری که ممکن است مسئله ساز باشند، اقدام کنید.
پدر و مادر
- به گفتگو در مورد چیزهایی که بحث برانگیز نیستند، ادامه بدهید، اما پسرتان را وادار به پاسخ گویی نکنید.
- کاری را برای انجام دادن با یکدیگر پیشنهاد کنید که متکی بر صحبت کردن نباشد، بلکه فعالیت دو نفره را طلب کند، مانند شنا کردن، والیبال یا رفتن به تماشای مسابقۀ فوتبال.
- مراقب نشانه های حاد و خطرناک باشید، مانند دیر رفتن یا غیبت مکرر از مدرسه، بروز تغییراتی در چگونگی غذا خوردن، بوهای غیرعادی که می تواند نشانۀ مصرف مواد مخدر باشد و هر نوع غفلت در مراقبت شخصی.
مربیان
- فعالیت در گروه های کوچک، مشارکت را تشویق می کند و فرصت چندانی به خاموش ماندن نمی دهد.
- پسری که در کلاس حرف نمی زند، شاید از اینکه اشتباه کند یا موضوعاتی حواسش را پرت کنند وحشت دارد، مهم این است که علت حرف نزدن او را دریابید.
- بکوشید فعالیت هایی را در برنامه کلاسی بگنجانید که مستلزم وجود هر یک از دانش آموزان، به نوبت باشد.
• بگذارید شما را تحت تاثیر قرار دهد.
پسرها وقتی فرد مورد علاقه شان تحت تاثیر آنها قرار می گیرد، واقعاً احساس غرور می کنند و سرشار از اعتماد به نفس و شادی می شوند. این حالت برای خودباوری آنها بسیار مفید است.
بدیهی است که نشان اینکه تحت تاثیر قرار گرفته اید، تحسین او، هم به شکلی کاملاً مستقیم و مشخص است. تحت تاثیر قرار گرفتن، دارای پیش داوری کمتری است که در برخی از سایر شکل های تحسین به چشم می خورد.
از همه مهم تر اینکه بی قید و شرط است. گفتن جمله هایی مانند: من واقعاً تحت تاثیر قرار گرفتم یا آن کار تو تاثیرگذار بود تمام مطلب را می رساند و اگر مگری برای توصیف یا کاهش ارزش پیام وجود ندارد.
اگر بگویید تحت تاثیر قرار گرفته اید، فضا را از رقابت تهی می کنید، خاصه آنکه بعضی از پدرها احساس می کنند که باید قوی تر، بهتر و باهوش تر از پسرشان باشند و این را ثابت کنند.
اما تحت تاثیر قرار گرفتن به این معنا نیست که یک پسر به طریقی برنده شده است یا اینکه دست از تلاش خواهد کشید؛ بلکه به سادگی فقط تحسین را می رساند، همان چیزی که پسرها تشنۀ آن هستند.
پدر و مادر
- از پسرتان بخواهید که در تعمیر وسایل، سوا کردن چیزها، تصمیم گیری و نظافت به شما کمک کند، آنگاه بگویید: کارت عالی بود و مرا تحت تاثیر قرار داد.
- نشان بدهید که به مهارت ها و نظراتش احترام می گذارید؛ بگویید: خوب از عهدۀ تعمیر وسایل من برمی آیی. به من کمک می کنی تا این را درست کنم؟
- به او مسئولیت هایی بسپارید تا بتواند خود را بیازماید، مهارت هایش را تکامل ببخشد، احساس اطمینان کند؛ کاری کنید که بداند مسئول است.
- به پسرهای کوچکتر اجازه بدهید بعضی وقت ها برنده شوند و نشان بدهید که تحت تاثیر قرار گرفته اید.
مربیان
- مسئولیت هایی را به پسرها بسپارید، برای مثال: تهیۀ گزارش از مذاکرات گروهی، یافتن چیزی که برای کار کلاسی هم مفید است و نشان بدهید که از نتیجۀ حاصله تحت تاثیر قرار گرفته اید.
- پرسش های خود را با توضیحاتی این چنین آغاز کنید: بن، تو خیلی در این مورد می دانی ... .
- برای یک کار تاثیرگذار، جایزۀ مناسبی را به صورت عمومی یا خصوصی، در نظر بگیرید.
منبع: 100 نکته در شناخت دنیای پسران
آفتاب آمد دلیل آفتاب گر دلیلت باید از وی رخ متاب