0

فیشینگ و راهکار گوگل

esfahaniran88
esfahaniran88
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 2290

فیشینگ و راهکار گوگل
چهارشنبه 22 دی 1389  1:40 PM

فیشینگ چیست؟

فرض کنید من یک آدم بدجنس هستم و شما یک یوزر بی دقت. من برای شما یک ایمیل میفرستم و ادعا میکنم که این ایمیل مثلا از طرف Yahoo! pulse برای شما ارسال شده و در این ایمیل از شما میخواهم که با استفاده از آدرسی که در اختیار شما قرار گرفته وارد اکانت یاهوی خود شوید و به عنوان مثال به درخواست دوستی یک نفر پاسخ مثبت یا منفی دهید. مسئله اینجاست که آدرسی که در اختیارتان قرار داده ام آدرس سایت یاهو نیست، آدرس صفحه ای ایست که من دقیقا آن را به شکل یاهو طراحی کرده ام. شما به صفحه من می آیید. به آدرس هم توجه نمیکنید و فقط چون شکل سایت همان چیزی است که شما از پیش میشناختید به راحتی آی دی و پسورد خودتان را در محل مربوطه وارد میکنید. بی خبر از آنکه این اطلاعات به من ارسال میشود و نه یاهو! و اینگونه است که به راحتی کلی از اطلاعات مهمتان به باد میرود… موردی که برایتان توضیح دادم یکی از مصادیق فیشینگ است. نوع پیشرفته تری هم داریم که در ابتدای این پست آدرسش را در اختیارتان قرار دادم.

گوگل با اعتبار سنجی دو مرحله ای امکان سرقا اطلاعات را به حداقل می رساند.

سیستم تایید اعتبار ۲ مرحله ای به چه معناست؟ ببینید، شما وقتی میخواهید به ایمیل خود یا هر اکانت دیگری دسترسی داشته باشید، به طور معمول از یک سیستم اعتبار سنجی ۱ مرحله ای میگذرید. یعنی کافی است پسورد خود را به همراه شناسه ی کاربری در فیلد های مربوطه وارد کنید تا وارد اکانتتان شوید. خوب این شیوه دقیقا همان شیوه ای است که امکان فیشینگ و سرقت اطلاعات شما را بسیار بالا میبرد.

البته احتمالا با سیستم های پیشرفته تر مثل سیستم های بانکی و شرکتی نیز آشنا هستید که در انها برای ورود به اکانت خود میبایست از یک رمز و یک وسیله ی سخت افزاری مثل دانگل یا کارت به صورت همزمان استفاده نمایید. مسلما سرقت اطلاعات شما به این شیوه بسیار سخت تر از شیوه ای است که در آن تنها راه اعتبار سنجی ارائه ی نام کاربری و رمز عبور باشد. اما مشکل اینجاست که این سیستم ها گران هستند و امکان استفاده ی آنها برای عموم وجود ندارد.
خوب حالا این وسط گوگل قرار است چه کار کند؟ گوگل چاره ی جالبی برای این کار اندیشیده. از این به بعد وقتی میخواهید وارد اکانت گوگل خود شوید ابتدا طبق معمول به صفحه ی ورود میروید و یوزرنیم و پسورد خود را وارد میکنید. حالا نوبت به مرحله ی دوم که همان مرحله ی اصلی است میرسد. شما میبایست از پیش اپلیکیشنی که گوگل به این منظور برای موبایل شما آماده کرده است را دانلود نموده باشید و آنرا روی موبایلتان نصب کرده باشید. حالا سراغ موبایل میروید و نرم افزار مربوطه را میگشایید. نرم افزار کد لازم برای عبور از مرحله دوم اعتبار سنجی گوگل را در اختیارتان میگذارد.

شما کد را در صفحه ی ورود به اکانت وارد میکنید و به راحتی به حساب کاربری خود دسترسی پیدا میکنید.( تصویر بالا را ببینید) در ضمن این سیستم قادر است کد اعتبار سنجی را به شما اس ام اس کند و یا اینکه با تماس صوتی آنرا برایتان بخواند. کل این مراحل شاید ۱ دقیقه هم وقت شما را نگیرد اما تا حد بسیار زیادی امنیت اطلاعات شخصی شمارا تضمین میکند چرا که خیلی بعید است یک نفر هم زمان هم به موبایلتان دسترسی پیدا کند و هم حساب کاربری گوگلتان!
البته گوگل اعلام کرده که در حال حاضر این سرویس را فقط در نسخه های پریمیر، تحصیلی و دولتی Google Apps ارائه میکند اما برنامه این است که به زودی در دسترس تمامی کاربران قرار گیرد. به این نکته هم اشاره کنم که این نرم افزار تا کنون فقط برای سیستم عامل آندروید، اپل آیفون و بلک بری نوشته شده و فعلا برای پلتفرم های دیگر در دسترس نیست.

کاش میدانستی که نباید حس کرد که نباید
دل بست در فضایی که بر از همهمه ی ادم هاست...من گرفتار ترین تنهایم!

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها