پاسخ به:دانستنی های عمومی در مورد پزشکی
جمعه 5 خرداد 1396 9:15 AM
پرسش :
خانمی ۳۳ ساله هستم. بعد از ۳ ماه تلاش با دارو و یک بار IUI در نهایت مشخص شد فیبروم و پولیپ دارم. پزشک متخصص، جراحی باز را توصیه میکنند و جراحی با لاپاروسکوپی را صلاح نمیدانند. آیا واقعا همین عامل ناباروری من است؟
پاسخ :
پاسخ از دکتر مرضیه غفارنژاد، متخصص زنان و زایمان، فلوشیپ نازایی:
تعریف ناباروری این است که زن و شوهری یکسال برای بچه دار شدن تلاش کنند اما پس از طی این مدت همچنان نتیجه نگیرند. به این زن و شوهر، زوج نابارور میگویند. بنابراین افرادی که به تازگی ازدواج کرده و در همان ماههای اول قصد بچهدار شدن داشتهاند اما نتیجه نگرفتهاند جزو گروه ناباروران قرار نمیگیرند. اما باید یکسری موارد را رعایت کنند. مثلا نزدیکی باید در اواسط سیکل ماهیانه و دقیقا روزهایی که احتمال تخمک گذاری وجود دارد انجام شود تا شانس باروری افزایش پیدا کند. اگر یکسال گذشت و با رعایت توصیههای پزشک بارداری حاصل نشد در آن صورت ارزیابیهای ناباروری برای زوج شروع میشود. مثلا باید بررسی کرد که زن تخمک گذاری طبیعی داشته باشد، لولههای فالوپش باز باشد، عفونت یا چسبندگی داخل رحمی نداشته باشد یا مرد از نظر میزان و کیفیت اسپرمها مشکلی نداشته باشد و ... اگر زوجی در تعریف ناباروری قرار بگیرد ولی هیچ مشکلی نداشته باشند و مانند شما در سونوگرافیاش فیبروم یا پولیپ دیده شود باید از نظر ابعاد و قطرهای فیبروم، محل قرارگیری و تاثیرشان بر آناتومی رحم مورد بررسی قرار بگیرد زیرا همه فیبرومها باعث ایجاد ناباروری یا افزایش احتمال آن نمیشوند. خانمهای زیادی هستند که علیرغم داشتن فیبروم یا پولیپ باردار میشوند و مشکلی هم برایشان ایجاد نمیشود. اما برخی فیبرومها در داخل رحم یا قسمتی که لولههای رحمی به رحم وصل میشوند ایجاد میشوند و باعث ایجاد ناباروری در فرد میشوند ولی اگر فیبروم حتی در اندازههای بزرگ خارج از رحم تشکیل شده باشد مانع بارداری نخواهد شد. انتخاب روش درمانی و برداشتن فیبرومها هم به عهده پزشک معالجی است که به دقت محل فیبروم را دیده و آن را مورد ارزیابی قرار داده است. در مجموع اینکه سه ماه زمان زیادی برای نتیجهگیری نیست و خانمهایی که بدون هرگونه مشکلی طی این مدت باردار نمیشوند نباید نگران باشند.
منبع: salamatism.com
ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیلهسین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.