0

سوره 3. آل‏عمران آيه 112

ehsanrostami
ehsanrostami
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 13263

سوره 3. آل‏عمران آيه 112
سه شنبه 19 اردیبهشت 1396  9:47 PM

آيه سوره 3. آل‏عمران آيه 112  

ضُرِبَتْ عَلَيْهِمُ الْذِّلَّةُ أَيْنَ مَا ثُقِفُواْ إِلَّا بِحَبْلٍ مِنَ اللَّهِ وَحَبْلٍ مِّنَ الْنَّاسِ وَبَآءُو بِغَضَبٍ مِّنَ اللَّهِ وَضُرِبَتْ عَلَيْهِمُ الْمَسْكَنَةُ ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ كَانُواْ يَكْفُرُونَ بِايَتِ اللَّهِ وَيَقْتُلُونَ الْأَنْبِيَآءَ بِغَيْرِ حَقٍّ ذَ لِكَ بِمَا عَصَواْ وَّكَانُواْ يَعْتَدُونَ‏

ترجمه سوره 3. آل‏عمران آيه 112  

(دشمنان شما به قدرى ترسو و زبون هستند كه) هر كجا یافت شوند، مُهر ذلّت بر آنها خورده است، مگر آنكه به ریسمان (امان) الهى چنگ زنند (و از انحراف و فسق دست برداشته، ایمان آورند) و با مردم پیوندى برقرار كنند. آنها گرفتار خشم خدا گشتند ومُهر بیچارگى بر آنها زده شد. این به خاطر آن بود كه به آیات خدا كفر مى‏ورزیدند و پیامبران را به ناحق مى‏كشتند. این بدان سبب بود كه عصیان ورزیده و تجاوز مى‏كردند.

نکته ها سوره 3. آل‏عمران آيه 112  

چنانكه در روایات آمده، این آیه در مورد قوم یهود است كه به جهت نافرمانى حكم خدا و پیامبران، دچار غضب الهى گردیده و مُهر ذلّت و مسكنت بر آنان زده شد. از جمله گناهان آنان كشتن پیامبران بوده است كه طبق روایات، مراد از آن، كشتن با شمشیر نیست، بلكه افشاى اخبار و اسرار آنان بوده كه موجب سلطه‏ى قدرت‏هاى ستمگر و قتل آنان مى‏گردیده است.[132]
132) كافى، ج 2، ص 371.

پيام ها سوره 3. آل‏عمران آيه 112  

1- نتیجه‏ى كفر و پیامبركشى، ذلّت و مسكنت است. «ضربت علیهم الذلّة»
2- یهود همیشه ذلیل است. گرچه گاهى سرنخ تبلیغات و اقتصاد و سیاست را به دست مى‏گیرد، امّا از نظر كرامت و عزّت و محبوبیّت و امنیّت، بدترین جایگاه را دارد. (مثل افراد دزد وچاقوكشى كه ایجاد دلهره كرده ودرآمدهاى كلانى به دست مى‏آورند، ولى هرگز از جایگاه والایى برخوردار نیستند.) «ضربت علیهم الذلّة»
3- روحیّه‏ى مؤمنان را با بیان وضع نكبت‏بار مخالفان تقویت كنید. «ضربت علیهم الذلّة»
4- رمز عزّت دو چیز است: ایمانى از درون به قدرت الهى، ارتباطات حسنه‏اى از بیرون با امّت‏ها و ملّت‏ها. «حبل من اللّه و حبل من الناس»
5 - راه نجات یهود، یا ایمان آوردن به اسلام است؛ «حبل من اللّه» یا عقد قرارداد با مسلمانان. «حبل من الناس»
6- عقیده، در عمل اثر دارد. «ذلك بانهم كانوا یكفرون»
7- براى قوم یهود انبیاى متعدّدى آمدند. «النبیین»
8 - نسبت به بزرگ‏ترین شخصیّت‏ها نیز معیارها را فراموش نكنید. با اینكه پیامبركشى بزرگ‏ترین جنایت است، امّا كلمه «بغیر حق» رمز آن است كه معیار، باطل است، نه شخص پیامبر. «یقتلون النبیین بغیر حق»
9- گناه و تجاوز، زمینه‏ساز گناهان بزرگ‏ترى همچون كفر و پیامبركشى مى‏گردد. «ذلك بما عصوا...»
10- آنچه از تجاوز و كفر بدتر است، اصرار بر كفر و تجاوز است. «كانوا یعتدون»
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها