0

صحیفه نور امام خمینی

siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 158652

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی
یک شنبه 3 اردیبهشت 1396  8:08 PM

بیانات امام خمینی در دیدار با رئیس دیوانعالی کشور و کلیه قضات شورایعالی قضائی و شعب دیوانعالی کشور

تاریخ: 1361/10/19

قضاوت حق اشخاص دانشمندی است که قضای اسلامی را می دانند

بسم الله الرحمن الرحیم
قبلاً دو نکته را باید عرض کنم، یکی اینکه روحانیونی که در حوزه های علمیه بزرگ شده اند، با مجاهدات و تکلیف شرعی از آن حوزه خارج می شوند و در جاهای دیگر خدمت می کنند. اینطور نیست که منافقین خیال کرده اند که برای آنها ریاست و مقام مطرح است. آنها سی چهل سال در حوزه ها زحمت کشیده اند و با آن وضع عادت کرده اند ولی برای خدمت به خارج از حوزه می روند.
قضاوت چه در رژیم گذشته و چه حال به حسب حکم الهی حق روحانیون بوده است. گر چه در رژیم گذشته آنها را از حق شان محروم کرده بودند ولی در زمان کنونی در عین حال که برای آنها رنج دارد ولی باید بر آن قیام کنند و نمی توانند از آن تخلف نمایند. پس اینطور نیست که آنها بخواهند جائی را قبضه کنند، البته به ما هم نسبت می دهند که می خواهند امپراطوری تشکیل دهند. این خیال باطل است زیرا وضع اسلام و حتی جنگ های اسلام برای تشکیل امپراطوری نبوده است، بلکه برای شکستن امپراطوری های ظالم و روی کار آوردن عدل اسلامی بوده است. امروز آقایان در هر جا که وارد می شوند قصد خدمت دارند. آن رئیس جمهور است که بالاترین مقام را دارد ولی وضعش، کیفیت سلوکش، زندگیش، نشست و برخاستش را با مردم، همه می بینید و آن رئیس مجلس است و این آقا هم که رئیس دیوانعالی کشور، تمام اینها وضع شان مانند زمان طلبگی شان است فقط اکنون خدمت وسیع تری را انجام می دهند. قضاوت را همه می دانند که چه کار مشکل و پرمسؤولیت و چه کار پرزحمتی می باشد زیرا بالاخره یک طرف منازعه از قاضی ناراضی است، خیلی نادر است هر کسی که محکوم شده است شکرگزار باشد. این نکته اول بود که عرض کردم که باید قدر روحانیونی که حوزه ها را رها کرده اند و دارند خدمت می کنند بدانیم.
نکته دوم آنکه من از شورایعالی قضائی که بود تشکر می کنم. اینها دو سه سال زحمت کشیدند، رنج بردند و خدمت کردند و برای مقامی هم نیامده بودند. آنها از بزرگان روحانیون هستند. آنها هم از محل مورد امن شان آمدند در محیطی که زحمتش زیاد و رنج و کارش زیاد و مسؤولیتش پیش خدا زیاد بود. حال برای یک مرد روحانی با روحیات اسلامی مطرح نیست که رئیس دیوانعالی کشور شود یا دادستان کل کشور و یا کار دیگری انجام دهد. امروز نباید کسی گمان کند آقایانی که در شورایعالی

صحیفه نور جلد 17 صفحه 150

قضائی بودند خدای ناخواسته نامطلوبند، آنها مطلوب و خدمتگزارند و بعضی از آنها از اول انقلاب خدمت کرده اند، حال اگر به واسطه بعضی مسائل و جهات، رنجی را که تا به حال کشیده اند بدهند کس دیگری بکشد و خودشان استراحت کنند و یا در جای دیگری که گرفتاریش کمتر است خدمت کنند، معنایش این نمی باشد که نامطلوب می باشند. من بعضی از آنان را سی سال است که شناسم، اینان مطلوب بودند لکن خسته شده اند و این اسباب این می شود که کار سبکتری را انجام دهند و اکنون می خواهم این رنج را به گردن آقای شیخ یوسف صانعی بگذارم و ایشان را به عنوان دادستان کل کشور معرفی می کنم. من آقای صانعی را مثل یک فرزند بزرگ کرده ام. آقای صانعی در مباحثات و درس هائی که در سال های طولانی داشتیم می آمدند و شرکت می کردند. ایشان فرد برجسته ای در میان روحانیون است و مرد عالمی است که متوجه به مسائل و مخالف سرسخت منافقین و جریانات انحرافی می باشند و در مقابل آنان با جدیت و قاطعیت عمل می نمایند. از این جهت من ایشان را به جای آقای ربانی که از ایشان هم تشکر می کنم و باید فکری کرد که ایشان هم بتوانند به این کشور خدمت کنند و خدمتگزار باشند معرفی می کنم و امیدوارم که ایشان به مسائل بیشتر توجه داشته باشند.
و به همه آقایان عرض می کنم که امر قضاوت مسؤولیتش بسیار زیاد است و انسان با جان و مال و ناموس و حیثیت مردم سر و کار دارد و با یک لغزش ممکن است آبروی مسلمانی ریخته شود و یا مسلمانی را تا آخر عمر محروم و بدبخت کند ولی از آنجا که تکلیف الهی است ما نمی توانیم از زیر بار آن شانه خالی کنیم. و قضیه قضاوت حق اشخاص دانشمندی است که قضای اسلامی را بدانند و عدالت و تقوا داشته باشند و بفهمند با چه مطلبی سر و کار دارند و به چه کار بزرگی مشغول هستند که یک لغزش گاهی یک کشور را از بین می برد و از آن طرف کارهای خوب یک کشور را روشن می کند. و من امیدوارم که همه قضات و دادستان ها و کسانی که امور دادگستری سراسر کشور را به عهده دارند، برای خاطر خدا و برای خاطر اسلام در فکر مستمندانی باشند که در طول تاریخ تحت فشارهای سلاطین و یا خان ها و یا سرمایه دارها و امثال اینها بودند و آنها را نجات دهند. و انشاءالله کشور ما کشوری باشد که هر چه بیشتر به افق اسلام نزدیک شود که این آرزوی ماست و بسته به این است که هر دسته ای در هر جائی که خدمت می کند این مسأله در نظرش باشد که برای خدا و برای اسلام خدمت کند، نه برای مقام. در هر صورت مقام یک مسأله نیست که انسان ارزش انسانی خود را صرف آن کند، چرا که بالاترین چیز ارزش انسانی هر فرد باشد و باید ارزش انسانی را هر چه بیشتر تقویت کنید و این امر با کناره گیری درست نمی شود و انسان ارزشش به این است که در جامعه ببیند که چه خدمتی به این بندگان خدا می تواند انجام دهد. و شما می دانید که هر چه پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و السلام) رنج کشید، که از همه هم بیشتر رنج کشید، برای تربیت مردم و برای نجات مظلومین از دست ظالم ها بود. خداوند همه شماها را توفیق بدهد و مؤید و منصور باشید و من دعاگوی همه شما هستم.
والسلام علیکم و رحمةالله

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها