پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی
شنبه 2 اردیبهشت 1396 11:16 PM
تاریخ: 1358/03/30
بسم الله الرحمن الرحیم
از شما آقایانی که از دور آمدید تا مطالب خودتان را بگوئید و مطالب ما را هم بشنوید و همین طور از خواهرهای محترمات که آمده اند من تشکر می کنم و مطالبی که من الان باید به شما عرض کنم این است که اولاً این گرفتاری هائی که شما ذکر کردید، این اشکال صحیح است و شما یا می دانید و یا باید بدانید که این گرفتاری اختصاص به ناحیه سیستان ندارد، اختصاص به مازندران ندارد، هر جای مملکت را که شما بروید و هر دستهای از اهالی مختلف مملکت که پیش ما آمده اند، همین گرفتاری ها و شبیه همین گرفتاری را گفته اند، حتی کوچ کردن از محلی به محله دیگر و باز در جاهای دیگر هم بوده است و هست، مثل بختیاری ها و از عشایر دیگر. این شکی ندارد که رژیم سابق بنایش بر این بود که مردم را متشتت کند و زندگی آنها را بر هم بزند، بنابراین بود که کشاورزی ما را از بین ببرند و ما را محتاج به آمریکا کنند، بنابراین بود که فرهنگ ما را از بین ببرند و ما را حتی برای طبیب، برای مهندس، برای همه چیز محتاج به آمریکا و سایر ممالک کنند. این بلا اشکال همین طور بوده و هیچ هم اشکال در این نیست که برنامه اسلام بر خلاف این است. اگر اسلام تحقق پیدا کند، اگر حکومت اسلامی به آنطوری که دلخواه ماست تحقق پیدا بکند، مسیر، این مسیر نیست، اینطور نیست که آن هم کمک کند به اینکه آشفتگی پیدا شود، برای اصلاح است حکومت اسلامی.
لکن آنکه من می خواهم، حالا اساسی است که می خواهم عرض کنم و الان موظفم که هر طایفه ای آمدند این مطلب را بگویم، این است که الان ما یک گرفتاری اصولی داریم که اگر این گرفتاری اصولی تمام نشود و نتوانیم به پیروزی در این گرفتاری برسیم، نه دیگر امید این است که سیستان درست بشود و بلوچستان درست بشود و نه امید این است که تهران و قم و سایر جاها درست شود باز ممکن است خدای نخواسته به وضع بدتری برگردد، به آن حالات سابق، و آن گرفتاری این است که اول ما باید اساس استقلال مملکتمان را درست بکنیم که مملکت بشود مملکت ایران برای ما و کسی دیگر نتواند در آن تصرف کند. اگر ما کشور خودمان را استقلالش را تحصیل نکنیم، تضمین
نکنیم، سایر چیزها درست نخواهد شد. پس الان آن چیزی که بر ما لازم است این است که همه برادرها، همه خواهرها، همه قشرهای ملت در این امری که الان راجع به اصل مطلب است و آن قانون اساسی است (اساس یک مملکت قانون آن مملکت است) راجع به این همه قوا را روی هم بگذاریم، الان که طرح شده است قانون اساسی و به دسترس مردم گذاشته شده است، کسانی که صاحب نظرند، مسلمان هائی که صاحب نظرند، علمائی که صاحب نظرند، اسلام شناس هائی که می دانند اسلام چه هست، آنها بررسی کنند، نظر بدهند، بنویسند، در روزنامه ها منتشر کنند، نگذارند که دیگران مشغول بشوند به نوشتن و سرنوشت ما را دیگران درست کنند، خودشان با همه اشخاصی که می توانند قانون را بفهمند و می توانند اسلام را بفهمند که این آیا فلان ماده اش منطبق با قوانین اسلام است یا نه و آیا صلاح برای مملکت اسلام چه است. این، الان این چیزی که مهم است این معناست که همه شما با هم نظر کنید به قانون اساسی و اهل نظرتان، حقوقدان های مسلم، روشنفکرهای متعهد به اسلام، مهندسین، روحانیون، همه اینها الان نظر بدهند راجع به قانون اساسی، نگذارند که دیگران نظر بدهند و بعد ببینند چه خواهد شد، حالا خودشان نظر بدهند. هر ماده ای از مواد قانون اساسی را که روحانیون تشخیص دادند که این برخلاف اسلام است، سایر طبقات هم، آنهائی که می دانند خلاف اسلام است، آنها هم نظر بدهند و آنها که اطلاع از این معنا ندارند تبعیت کنند و بخواهند که باید اینجور باشد و بعد از اینکه این مرحله را گذاراندیم، یک مرحله دیگری است که آن بسیار مهم است و آن این است که بعد از اینکه قانون اساسی به نظر همه رسید، یک ماه گذاشتند به آراء عمومی و همه نظر دادند، یک جمعیت که مثلاً 70 نفر، 75 نفری در همه ایران، خود اهالی هر طرفی، هر ناحیه ای وکیل تعیین بکنند برای اینکه بررسی کنند در قانون اساسی و نظر بدهند که بعد از اینکه نظر دادند، آنوقت به آراء عمومی بگذارند. الان آن چیزی که بسیار برای ما ضروری است این است که آن افرادی که باید در هر جا تعیین شوند این افراد چه افرادی باشند، ممکن است که در بین بعضی از این افراد یک اشخاص منحرفی باشند و این اشخاص منحرف اسباب این بشوند که به انحراف کشیده بشوند. باید فکر کنند، دنباله کنند، بررسی کنند، یک اشخاص که مؤمن به این نهضت هستند و این هم مورد نظرشان است و می خواهند هم انجام دهند.
و الان هم بررسی هائی شده است، طرح هائی داده شده است و شاید در رادیوها دیده باشید - شنیده باشید که طرح هائی است برای اینکه هم کار پیدا شود برای بیکارها و هم ساخته شود یک چیزهائی، هم راجع به خانه سازی ها در همه سطح کشور و هم راجع به راه سازی که البته این جاهائی که عقب افتاده است مقدم است و اینطور نیست که همه مثل سابق همه چیز منحصر بشود به مراکز و بنابراین است آن جاهائی که دور افتاده تر است، احتیاجشان بیشتر است، جلو باشند، مقدم باشند. و من از خدا می خواهم که انشاءالله دعا کنید موفق بشویم و همانطوری که آن خواهر محترم من مسائل را
گفت، همانطور حالا فکر بکنیم که الان راجع به اساس مطلب، اینها انشاءالله در موقعش درست می شود با یک صبری، حوصله ای و البته باید همه این مسائل درست شود لکن با یک صبری که الان ما در حال انقلاب هستیم، حالا باز ما انقلابمان تمام نشده، ما باز جمهوریمان تمام نشده، ما فقط یک رأی دادیم حالا چیزهای دیگرش درست نشده، انشاءالله اینها درست بشود به تدریج و امیدوارم که همه امور اصلاح بشود. و امیدوارم خداوند توفیق بدهد به شما، عنایت کند خدای تبارک و تعالی، چنانچه تا حالا به عنایت خدای تبارک و تعالی پیش رفتید و از این به بعد با عنایت خدا انشاءالله پیشروی کنید و مسائل همه اش انشاءالله حل می شود. خداوند به همه شما توفیق عنایت کند.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیلهسین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.