پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی
شنبه 2 اردیبهشت 1396 9:46 PM
تاریخ: 1357/10/14
سؤال: حضرت آیت الله خمینی! از آنجا که بختیار کاندیدای نخست وزیری است، آقای بختیار گفته که هر موقع که حضرتعالی مایل باشید، می توانید به ایران برگردید. آیا شما هیچ تصمیمی برای بازگشت به ایران در آینده نزدیک دارید؟
جواب: تاکنون تصمیمی نگرفته ام.
سؤال: حضرت آیت الله! آیا هیچ نوعی از حکومت که شاه هم در آن حضور داشته باشد، مورد قبول شما می تواند باشد؟
جواب: خیر.
سؤال: حضرت آیت الله! در بعضی از محافل آمریکائی، شما متهم هستید که ضد آمریکائی هستید و آیا به نظر حضرتعالی اگر شاه ساقط بشود، دلیلی برای ترس آمریکائی ها وجود دارد؟
جواب: اگر معنای ضدیت با آمریکا این است که ما نمی خواهیم وابسته به آمریکا باشیم، آری ما ضد آمریکائی هستیم و اگر ترس آمریکا از این است، آری باید بترسند.
سؤال: آیا دلیلی دارد که دولت آمریکا از سقوط شاه بترسد؟ چرا که این دولت حمایت از شاه کرده است.
جواب: آری، چون آمریکا با وجود شاه، همه چیز ایران را می برد و با رفتن شاه،این دیگر میسر نیست، ولی آمریکا به دلیل اینکه از شاه حمایت کرده است، پس از سقوط شاه چه می کند، این دیگر به ما مربوط نیست. ما هر کسی پول بهتر بدهد با او وارد معامله می شویم، البته مسائل انسانی و معنوی هم در مد نظر ما هست.
سؤال: گفته می شود که شاه برنامه دارد که برای تعطیلات کوتاهی از مملکت خارج بشود، آیا این امر حضرتعالی را قانع می کند و موجباتی برای پایان دادن به اعتصابات و تظاهرات خواهد بود؟
جواب: خیر، رفتن شاه کفایت نمی کند، باید رژیم به هم بخورد و تمام چیزهائی که مربوط به سلطنت است، باید از بین برود تا ما راضی شویم یعنی ملت راضی شود.
سؤال: بنابراین مشروطه سلطنتی یا چیزی شبیه به آن، قابل قبول شما نیست؟
جواب: خیر، مشروطه سلطنتی منظور ما نیست.
ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیلهسین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.