پاسخ به:تعقیبات نماز
شنبه 18 دی 1389 9:13 PM
|
تعقیبات نماز ظهر |
□ |
|
|
1ـ در تعقیبات نماز ظهر مى خوانى: |
||
|
لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ الْعَظیمُ الْحَلیمُ، لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ رَبُّ الْعَرْشِ الْكَریمُ، اَلْحَمْدُ للهِِ |
||
|
نیست معبودى جز خداى بزرگ بردبار، نیست معبودى جز خدا پروردگار عرش، ستایش خاص خدا |
||
|
رَبِّ الْعالَمینَ، اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مُوجِباتِ رَحْمَتِكَ، وَ عَزآئِمَ مَغْفِرَتِكَ، |
||
|
پروردگار جهانیان است بار خدایا از تو مى خواهم آنچه باعث رحمت و وسایل حتمى مغفرت توست |
||
|
وَالْغَنیمَةَ مِنْ كُلِّ بِرٍّ،وَالسَّلامَةَ مِنْ كُلِّ اِثْم،اَللّهُمَّ لاتَدَعْ لى ذَنْباً اِلاَّغَفَرْتَهُ، |
||
|
و بهره اى از هر نیكى و سلامتى از هر گناهى بار خدایا هیچ گناهى برایم مگذار جز آن كه آن را بیامرزى |
||
|
وَلا هَمّاً اِلاَّ فَرَّجْتَهُ، وَ لا سُقْماً اِلاَّ شَفَیْتَهُ، وَ لا عَیْباً اِلاَّ سَتَرْتَهُ، وَ لا رِزْقاً |
||
|
و هیچ اندوهى جز این كه برطرف كنى و هیچ دردى جز آن كه شفا دهى و هیچ عیبى جز آن كه بپوشانى و هیچ رزقى |
||
|
اِلاَّ بَسَطْتَهُ، وَ لا خَوْفاً اِلاَّ امَنْتَهُ، وَ لا سُوءً اِلاَّ صَرَفْتَهُ، وَ لا حاجَةً هِىَ لَكَ |
||
|
جز آن كه فراوانش كنى و هیچ ترسى جز آن كه امانش بخشى و هیچ بدى جز آن كه بگردانیش و هیچ حاجتى كه در آن |
||
|
رِضاً وَلِىَ فیها صَلاحٌ اِلاَّقَضَیْتَها،یااَرْحَمَ الرّاحِمینَ،امینَ رَبَّ الْعالَمینَ.(1) |
||
|
خشنودى تو و صلاح كار من باشد جز آن كه برآورده اش كنى اى مهربانترین مهربانان اجابت فرما اى پروردگار جهانیان. |
||
|
2ـ و نیز مى خوانى: |
||
|
اَللّهُمَّ اِنْ عَظُمَتْ ذُنُوبى فَاَنْتَ اَعْظَمُ، وَ اِنْ كَبُرَ تَفْریطى فَاَنْتَ اَكْبَرُ، وَ اِنْ |
||
|
بار خدایا اگر گناهانم بزرگ است پس تو بزرگتر از آنهایى و اگر كوتاهیم زیاد است باز هم تو بزرگترى و اگر |
||
|
دامَ بُخْلى فَاَنْتَ اَجْوَدُ، اَللّهُمَّ اغْفِرْ [لى] عَظیمَ ذُنُوبى بِعَظیمِ عَفْوِكَ، |
||
|
بخل من ادامه دارد پس تو سخى ترى بار خدایا بزرگى گناهانم را به بزرگى عفو خود ببخش |
||
|
وَكَثیرَ تَفْریطى بِظاهِرِ كَرَمِكَ،وَاقْمَعْ بُخْلى بِفَضْلِ جُودِكَ،اَللّهُمَّ ما بِنا مِنْ |
||
|
و زیاد كوتاهى كردنم را به كرم آشكارت بیامرز و بخل مرا به زیادى بخششت ریشه كن ساز خدایا هر نعمتى كه |
||
|
نِعْمَة فَمِنْكَ، لا اِلهَ اِلاَّ اَنْتَ، اَسْتَغْفِرُكَ وَ اَتُوبُ اِلَیْكَ.(2) |
||
|
داریم از توست معبودى جز تو نیست از تو آمرزش خواهم و به سوى تو بازگردم. |
||
|
3ـ از امام صادق(علیه السلام) روایت شده است كه: امیر مؤمنان(علیه السلام) بعد از نماز ظهر مى گفت: |
||
|
اَللّهُمَّ اِنّى اَتَقَرَّبُ اِلَیْكَ بِجُودِكَ وَ كَرَمِكَ، وَ اَتَقَرَّبُ اِلَیْكَ بِمُحَمَّد عَبْدِكَ |
||
|
خدایا به تو تقرّب جویم بوسیله جود و كرمت و تقرّب جویم به تو بوسیله محمّد بنده |
||
|
وَرَسُولِكَ،وَاَتَقَرَّبُ اِلَیْكَ بِمَلائِكَتِكَ الْمُقَرَّبینَ،وَاَنْبِیآئِكَ الْمُرْسَلینَ، وَبِكَ |
||
|
و رسول تو و تقرّب جویم به تو به فرشتگان مقرّبت و پیمبران مرسلت و به خودت |
||
|
اللّهُمَّ اَنْتَ الْغَنِىُّ عَنّى، وَبِىَ الْفاقَةُ اِلَیْكَ، اَنْتَ الْغَنِىُّ وَ اَ نَا الْفَقیرُ اِلَیْكَ، |
||
|
خدایا تو از من بى نیازى ولى من بدرگاهت نیازمندم و بى نیاز مطلق تویى ولى من محتاج توام |
||
|
اَقَلْتَنى عَثْرَتى، وَ سَتَرْتَ عَلَىَّ ذُ نُوبى، فَاقْضِ الْیَوْمَ حاجَتى، وَ لا |
||
|
لغزشم را نادیده گرفتى و گناهانم را بر من پوشاندى پس در این روز حاجتم را برآور |
||
|
تُعَذِّبْنى بِقَبیحِ ما تَعْلَمُ مِنّى، بَلْ عَفْوُكَ وَ جُودُكَ یَسَعُنى |
||
|
و معذبم مكن بخاطر كارهاى زشتى كه از من مى دانى بلكه گذشت و جود تو فرایم گیرد |
||
|
آنگاه حضرت به سجده رفت و مى گفت: |
||
|
یا اَهْلَ التَّقْوى وَ یا اَهْلَ الْمَغْفِرَةِ، یا بَرُّ یا رَحیمُ، اَنْتَ |
||
|
اى شایسته پرهیزكارى و اى شایسته آمرزش اى نیكوكار اى مهربان تو |
||
|
اَبَرُّ بى مِنْ اَبى وَ اُمّى وَ مِنْ جَمیعِ الْخَلائِقِ، اِقْبَلْنى بِقَضآءِ حاجَتى، |
||
|
نیك رفتارترى نسبت به من از پدر و مادرم و از همه خلایق بازم گردان با حاجت روا |
||
|
مُجاباً دُعائى، مَرْحُوماً صَوْتى، قَدْ كَشَفْتَ اَنْواعَ الْبَلاءِ عَنّى.(3) |
||
|
و دعاى مستجاب و آوازى كه مورد مهرت قرار گرفته و انواع بلا را از من دور كرده باشى. |
||
1. مصباح المتهجّد، صفحه 61. |
||