0

پیست اسکی دربندسر

 
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

پیست اسکی دربندسر
سه شنبه 7 دی 1395  1:20 PM

گردشگری زمستانه؛ پیست اسکی دربندسر

 

در ادامه معرفی پیست‌های اسکی در قالب گردشگری زمستانه امروز قصد داریم به معرفی پیست اسکی دربندسر بپردازیم.

 

دربندسر یکی از محلات شهر شمشک است که در بخش رودبار قصران شهرستان شمیرانات استان تهران است.

 

 

یکی از سرشاخه‌های مهم رودخانه جاجرود در دربندسر واقع است. این سرشاخه از دو دره معروف به «تل تنگه» در شمال شرقی و دره «کهوگریه» در جنوب غربی (شرق دیزین) سرچشمه می‌گیرد. سرشاخه تل تنگه که از کلون بستک سرچشمه می‌گیرد، در جنوب شرقی دربندسر به دره دربندسر می‌پیوندد. سرشاخه «کهوگریه» در جنوب غربی دربندسر (شرق دیزین)، از «قل قل چشمه» سرچشمه می‌گیرد و پس از گذشتن از ملک‌آباد درمانش، تنگه میشک، پره و بندگاه با پیوستن آب «چشمه سیاوش» به آن در دره دربندسر در جنوب‌شرقی با آب «تل تنگه» یکی شده به سمت دورود سرازیر می‌شود و به سمت جیرود و میگون جریان می‌یابد.

 

تل تنگه در شمال شرقی و چشمه سیاوش دو محلی هستند که گردشگران را به سوی خود می‌کشند. این دو محل از گردشگاه‌های معروف دربندسر هستند.

 

مقبره امام‌زاده محمود از نوادگان جعفر صادق در جنوب غربی دربندسر، زیارتگاه عاشقان خاندان اهل بیت است. دربندسر دارای سه محله به نام‌های لاراب، پایین لاراب و تلخاب است. در دربندسر یک دبستان و سه حسینیه و دو مسجد وجود دارد. همچنین دربندسر دارای یک پیست اسکی باشد که در فصل زمستان علاقه‌مندان به ورزش پرنشاط اسکی از آن استفاده می‌کنند و برای اهالی علاوه بر یک مرکز تفریحی و ورزشی درآمدزا نیز هست.

 

 

 

پیست-اسکی دربندسر

 

پیست اسکی دربندسر

 

پیست اسکی دربندسر از پیست‌های اسکی تهران است که نزدیک پیست اسکی دیزین و شمشک قرار دارد.

 

این پیست در حدود ۳۵ کیلومتری شمال شرق تهران از جاده لشگرک و در میان رشته کوه‌های البرز مرکزی محله زیبای دربندسر با ارتفاع ۲۷۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد که سالانه پذیرای هزاران نفر از گردشگران و ورزشکاران داخلی و خارجی است.

 

این پیست اسکی یکی از مهم‌ترین جذابیت‌های دربندسر است که اولین و بزرگ‌ترین پیست اسکی بین‌المللی در سطح کشور است که با تلاش جمعی از علاقه‌مندان، پیشکسوتان، قهرمانان اسبق تیم ملی و اهالی منطقه در سال ۱۳۶۱ به بهره برداری رسید و در ابتدا دارای یک دستگاه تله سیژ دو نفره بوده که در سال‌های بعد بر امکانات آن افزوده گردید که در ذیل به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود.

 

این پیست از مسیرهای جاده لواسانات و محور لشکرک-فشم (در تمام فصول سال) و کرج-گچسر (فقط در فصل تابستان) قابل دسترسی است.
 

دستگاه‌های بالابر آن شامل یک تله سیژ و دو تله اسکی چکشی است. ارتفاع پایین‌ترین نقطه آن از سطح دریا ۲۶۰۰ متر و بلندترین نقطه آن ۳۰۵۰ متر است. طول فصل اسکی در دربندسر از اواسط آذر تا اواخر فروردین ماه است که در این زمان تعداد کثیری از علاقمندان به ورزش اسکی در این پیست حضور می‌یابند.

 

از آنجایی که منطقه رودبار قصران (شامل مناطق میگون، زاگون، فشم، اوشان، شمشک، دربندسر و …) از آب‌وهوای متنوع و دارای طبیعت زیبا و منحصربه‌فردی برخوردار است، دره‌ای بنام تلتنگه در شمال دربندسر قرار دارد که هر ساله در تیرماه می‌توان در آن به اسکی کردن پرداخت که مسابقات اسکی برگزار شده در این فصل از جمله موارد تداوم علاقه به این ورزش است .

 

زمان بهره‌برداری سالانه این پیست اسکی در فصل زمستان و در هر روز ایام هفته است.

 

 

 

امکانات پیست اسکی دربندسر

 

دربندسر

 

 

امکانات ورزشی

یک دستگاه تله سیژ چهار نفره به طول ۱۷۲۰ متر از کشور فرانسه؛

یک دستگاه تله سیژ چهار نفره به طول ۸۰۰ متر در ارتفاع ۳۵۰۰ متری؛

یک دستگاه تله سیژ دو نفره به طول ۱۱۱۰ متر؛

یک دستگاه تله اسکی بشقابی از کشور ایتالیا به طول ۷۰۰ متر؛

یک دستگاه تله کابین ۱۲ نفره به طول ۱۸۳۰ متر با ۵۷ کابین با ظرفیت ۳۰۰۰ نفر در هر ساعت؛

دو دستگاه تله اسکی چکشی (جهت استفاده اسکی‌بازان مبتدی)؛

یک دستگاه برف‌ساز که قابلیت تولید برف در دمای صفر درجه در طول ۱۳۰۰ متر و به عرض یکصد متر و ارتفاع ۵۰ سانتی متر را دارد؛

سه دستگاه برفکوب؛

 

 

 

امکانات رفاهی

 

پیست اسکی دربندسر

 

پیست دارای دو رستوران است که یکی در کنار پیست مبتدی و دیگری در قله پیست آماده پذیرایی و سرویس‌دهی به میهمانان و ورزشکارانی است که برای رفع خستگی و استفاده از هوای پاک و دلپذیر کوهستان به آنجا مراجعه می‌کنند.

 

یک رستوران چوبی منحصر به فرد در ایران به مساحت ۴۰۰ متر مربع در یک و نیم طبقه که تماما از چوب نرّاد سیبری روسیه و لوازم جانبی از قبیل لوله و کابل برق و رنگ از کشورهای اروپایی.

 

 

امکانات آموزشی

‌مدرسه اسکی؛

این مکان جهت استقرار مربیان رسمی فدراسیون با کادری مجرب و آموزش دیده احداث شده و آماده ارائه آموزش صحیح تکنیک‌های اسکی از سطح مبتدی تا پیشرفته به مراجعین است که این کار علاوه بر توسعه ورزش مفرح اسکی باعث جلوگیری از آسیب دیدن افراد مبتدی و نو آموز ان می‌شود.

 

 

 

اطلاعات بیشتر در مورد پیست دربندسر

 

پیست اسکی دربندسر

 

از ویژگی‌های مهم پیست اسکی دربند سر می‌توان به طبیعی بودن و متنوع بودن آن اشاره کرد که شیب‌های از صفر تا ۷۰ درصدی دارد. منتهی شدن پیست به یک پارکینگ و همچنین پیست مبتدی منحصربه‌فرد این مجموعه که دارای دو دستگاه بالا بر دستی HANDlift ۵۰ الی ۶۰ متری که حتی کودکان چهارساله نیز قادر به استفاده از این دستگاه‌ها هستند، باعث شده فضای این پیست فضایی تفریحی و خانوادگی شود که خانواده‌ها از نزدیک شاهد آموزش کودکان و نوآموزان خود باشند .

 

پیست اسکی دربندسر

 

بهداری پیست از دیگر امکاناتی است که در کنار پیست قرار دارد و اقدامات اولیه جهت کمک به آسیب‌دیدگان احتمالی ارائه می‌کند. مکانی به عنوان مدرسه اسکی که زیر نظر هیئت اسکی استان تهران می‌باشد،

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها