0

انواع شيطان‏

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

انواع شيطان‏
جمعه 17 دی 1389  12:25 AM

گرچه در اذهان عموم مردم لفظ شيطان اشاره به فرد خاصي به نام ابليس است كه در اثر نافرماني خداوند از درگاه الهي رانده شد.
اما حقيقت اين است كه شيطان دو نوع است:
1- شخصي‏
2- وصفي‏
داستان سجده نكردن ابليس بر حضرت آدم و سرپيچي از فرمان الهي از نوع اول است و شيطان وصفي نوعي از شيطان است كه صفات و ويژگيهاي شيطان در او هست و اين نوع شيطان هم در جن وجود دارد و هم در انس. بنابراين شيطان مفهوم وسيعي دارد كه مي‏شود آنرا در مورد هر موجود طغيانگر و هر قدرت بدكار و فتنه انگيزي به كار برد.
قرآن هشدار مي‏دهد كه:
وسواس خناس تنها در ميان يك گروه، جماعت و يا در يك قشر، و يك لباس خاص نيست بلكه در ميان تمام جن و انس وجود دارد. در هر لباس و جماعتي يافت مي‏شود بنابراين بايد مراقب همه آنها بود، او لشگريان زيادي از جنس جن و انس دارد و نام شيطان بر همه آنها اطلاق مي‏شود، همچون سردمداران كفر و ظلم و شرك و مفسدان و دوستان ناباب و همنشينان منحرف و نويسندگان و گويندگان فاسد و وسايل ارتباط جمعي وسوسه گر.
بلكه گاهي در ميان شياطين انسي افرادي پيدا مي‏شوند كه از شياطين جن بدترند. در حديثي از پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله آمده است كه به ابوذر فرمود: «هل تعوذت بالله من شر شياطين الجن و الانس؟» آيا از شر شياطين جن و انس به خدا پناه برده‏اي؟ عرض كرد آيا شياطيني از انسانها نيز وجود دارد؟
حضرت فرمود: «نعم هم شر من شياطين الجن»: «بله آنها از شياطين جن بدترند.»
اي بسا ابليس آدم روي هست - پس به هر دستي نشايد داد دست‏
گر، به صورت آدمي انسان بدي - احمد و بوجهل هم يكسان بدي‏
محمود اكبري‏ دام‏ها و گام‏هاى شيطان‏

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها