0

انصار چه كساني بودند؟

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

انصار چه كساني بودند؟
پنج شنبه 16 دی 1389  11:58 PM

انصار مسلماناني هستند كه در مدينه بودند در مدينه اسلام اختيار كرده بودند و حاضر شدند كه شهر خودشان را مركز اسلام قرار بدهند و برادران مسلمانشان را كه از مكه و جاهاي ديگر و البته بيشتر از مكه مي آيند در حالي كه هيچ ندارند و دست خالي مي آيند، بپذيرند و نه تنها در خانه هاي خود جاي بدهند و به عنوان يك مهمان بپذيرند بلكه از جان و مال و حيثيت آنها حمايت كنند مثل خودشان. به طوري كه در تاريخ آمده است، منهاي ناموس، هر چه داشتند با برادران مسلمان خود به اشتراك در ميان گذاشتند و حتي برادران مسلمان را بر خودشان مقدم مي داشتند: ((و يؤ ثرون علي انفسهم و لو كن بهم خصاصة.))
آن هجرت بزرگ مسلمين صدر اسلام خيلي اهميت داشت ولي اگر پذيرش ‍ انصار نمي بود آنها نمي توانستند كاري انجام بدهند. اينها را هم قرآن تحت عنوان ((و الذين آووا و نصروا.)) (ذكر مي كند.) آنان كه پناه دادند و ياري كردند اين مهاجران را. هم مهاجرت آنها در روزهاي سختي اسلام بود، هم ياري كردن اينها. هم آنها گذشت و فداكاري شان زياد بود هم اينها.
(يكي از مشكلات و موانعي كه رو در روي پيامبر وجود داشت، عملكرد منافقين بود كه به شيوه هاي گوناگون به مخالفت با پيامبر مي پرداختند كه يكي از اين نمونه ها، تهمتي بود كه به همسر رسول خدا بسته بودند تا از اين طريق آبروي رسول خدا صلي الله عليه و آله را بريزند. در اين رابطه آياتي چند بر پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله نازل شده است.)
اسلام در آثار شهيد مطهري (ره ) جلد اول سيد سعيد روحاني

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها